Начало / Статии / Статии - САЩ

Шекспировият фестивал в Орегон - Елизабетински развлечения

Автор

/

Носителят на наградата „Тони“ Шекспиров фестивал в Орегон е най-голямото и най-дългото честване на Барда в Америка, продължаващо осем месеца в годината в този слънчев, живописен град, където театралите се разхождат бавно с тениски с надписи „Will Power“ и се гордеят, че са изгълтали шест пиеси за един уикенд.

Шекспировият фестивал в Орегон, Ашланд, Орегон, САЩ

Започнала през 1935 г., фестивалната репертоарна трупа се е разраснала оттогава до една от най-големите професионални театрални компании в света, с над 70 актьори, изпълняващи до 200 роли всеки сезон. В допълнение към единайсетте пиеси, представяни ежегодно – четири от Шекспир и седем от различни класически и съвременни драматурзи, всяка от които върви четири до осем месеца – има също турове зад кулисите, лекции и дискусии, водени от актьори и учени, концерти на открито със смесица от характерна за различни периоди и уърлд музика и танци.

Особено запомнящи се са летните нощни представления на Елизабетинската сцена на открито, най-значимия от трите официални центъра, построен през 1959 г. На пръсти се броят градчетата с тези размери (20 000, минус приходящите зрители и артисти), които могат да се похвалят с броя и разнообразието на хвалените ресторанти и очарователни хотели, каквито могат да се намерят в Ашланд.

Уместно нареченият хотел „Пиърлис“ (Безподобен), някога общежитие за работниците по железницата, а днес предлагащ ленени чаршафи „Фрете“ и тоалетни артикули „Аведа“, има шест обзаведени с много вкус стаи. Те остават в сянка спрямо съседния ресторант, чиято възхвалявана винарска изба гарантира идеално допълнение към меню, което демонстрира изобилието на Тихоокеанския северозапад. Това е най-доброто място за хапване в града.

Къде: Ашланд, (480 км северно от Сан Франциско), Орегон, САЩ
Най-добро време: юни-ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Австралия

>
15 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти