Начало / Статии / Статии - САЩ

Крайбрежието на Орегон - суровата артистичност на природата

Автор

/

Пълната с огромни скални късове крайбрежна линия на Бобровия щат е 580 км съвършенство, със скалист, издълбан от океана пясъчник в някои участъци и други области, където гората слиза току до водата, приютявайки спокойни фермерски земи и живописни градове. Следвайте Шосе 101 за едно от най-вдъхновяващите пътувания в Америка, като тръгнете от Астория, близо до границата с Вашингтон в устието на река Колумбия, където ще видите масивни базалтови морски купове като 71-метровата скала Хейстак (на Канон Бийч). Пътят върви на юг към пристанището Брукинг, преминавайки покрай един широко отворен, безреден морски пейзаж, пълен с галопиращи вълни и 180-метрови пясъчни дюни – едни от най-високите в Съединените щати, често обгърнати от стелеща се мъгла.

Крайбрежието на Орегон - САЩ
 

Един от най-класните хотели по крайбрежието е „Салишан Лодж енд Голф Ризорт“ край залива Сайлиц. Голям, но при това съобразен с околната среда на своите 3040 декара борови и кедрови гори, репутацията му се гради предимно на голф игрището от шампионатен калибър и ресторанта със специалитети от морски дарове и дивеч в духа на Северозапада. Неговата възхвалявана винарска изба е толкова огромна, че се предлагат обиколки из нея с водач.

Чудатият нюпортски хотел „Силвия Бийч“ (наречен така по името на собственичката на книжарницата „Шекспир и Ко.“ в Париж през 20-те и 30-те години на ХХ в.) е най-забележителният по крайбрежието, място за чревоугодници, кацнало върху стръмна скала над блъскан от вълните плаж. Неговата сграда от 1912 г. със зелени дървени покривни плочки има двайсет стаи за гости, украсени така, че да напомнят духа и произведенията на различни автори. Помолете за някоя от „класическите“ стаи – „Агата Кристи“, „Колет“, „Марк Твен“ – които вървят с камини, балкони и гледки на Тихия океан. Хотелският ресторант „Тейбълс ъф Контент“ е нареждан сред най-добрите в щата.

В крайния юг на щата, 48 км на север от калифорнийската граница, Голд Бийч лежи в устието на дивата река Роуг, една от многото, които се вливат в Тихия океан, формирайки крайбрежие, богато на заливи и заливчета. 11 км нагоре по течението е „Ту Ту Тун Лодж“, великолепно обзаведен рибарски хотел с много хвален ресторант, в който е представено изобилието на близката река, океан и гори. Особено прочута е кралската сьомга (чавича), една от най-хубавите ядивни риби в света.


Къде: ресторант. „Салишан Лодж енд Голф Ризорт“: в Gleneden Beach (145 км южно от Портланд); Хотел „Силвия Бийч“: Newport (192 км югозападно от Портланд); „Ту Ту Тун Лодж“: Gold Beach (480 км югозападно от Портланд).
Най-добро време: май за състезанието по правене на пясъчни замъци на Канон Бийч; октомври-декември и март-май за първокласно любуване на китове. Лятото и ранната есен виждат малко от прословутите дъждове на Орегон; зимните месеци означават превъзходни условия за любуване на бурите, едно любимо развлечение.

>
20 октомври 2010 г.

Тагове

голф туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти