Начало / Статии / Статии - САЩ

Национален парк „Крейтър Лейк“ - природен театър със сцена в средата на залата

Автор

/

Широката десет километра калдера, в която е разположено езерото Крейтър, е създадена преди 7000 години от катастрофални експлозии, които водят до срутването на един вулкан и бавното му напълване с вода. Днес това е най-дълбокото езеро в Америка (588 м) и е главната забележителност на единствения национален парк в Орегон.

Национален парк „Крейтър Лейк“, Орегон, САЩ

Живописният 53-километров път „Рим Драйв“ обикаля езерото с площ 54 км2 на средна височина 2100 м, предлагайки вдъхващи благоговение изгледи за автомобилисти, колоездачи и пешеходци.

Също толкова вдъхновяващи са гледките при разходка с корабче по приковаващите вниманието спокойни като огледало води – и към ръба на езерото, и към върха на конусовидния остров Уизърд, вулкан в миниатюра.

За по-цялостно опознаване на неземния, пълен с лава пейзаж на Касейд Рейндж малко пътища могат да съперничат на 225-километровия път „Волкеник Легаси Синик Байуей“, който започва в парка и тръгва на юг към водопадите Кламат, близо до калифорнийската граница.

„Крейтър Лейк Лодж“ е започнат през 1909 г., но по бюджетни причини никога не е завършен както трябва. Ремонтиран и възсъздаден през 1997г. с исторически подробности и рустикална естетика (представете си масивни неодялани колони и стени от борове пондероза, мебели „Стикли“ и огромни камини, построени с оригиналните камъни), днес той е бисер сред големите хотели в системата на националните паркове. Голямата зала се гордее с 18-метрови панорамни прозорци и макар стаите да нямат телефон или телевизор, около половината предлагат за компенсация изумителни гледки към кобалтовосиньото езеро.

Къде: югозападен Орегон, един приковаващ вниманието 412-километров път южно от Портланд, 137 км североизточно от Медфорд, САЩ  
Най-добро време: края на лятото заради най-хубавите климатични условия

>
25 август 2011 г.

Тагове

водопади

вулкани

езера

любопитно

национални паркове

острови

резервати

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти