Начало / Статии / Статии - Холандия

Сватбено пътешествие - романтични идеи за меден месец (Част 1)

Автор

/

Меденият месец не е просто поредното пътуване за двама влюбени, току що минали под венчилото. Подготвили сме ви няколко итнтересни идеи за сватбено пътешествие, които ще го направят незабравимо, дори то да не трае цял месец.

Идилия на непознат остров

Ако след шумното сватбено парти искате да избягате далеч от глъчката и ентусиазираните повече от вас роднини, нормално е да насочите вниманието си към някое усамотено местенце, където само морските вълни биха нарушавали спокойствието ви.
Аруба е от онези острови, които дължат настоящия си просперитет на ваканционните мечти, свързани с плажа. Морето е синьо, пясъкът - мек, а жегите са поносими заради морския бриз. През цялата година температурата е все около 28 градуса - какво повече може да иска човек от един остров.

На круиз в съзерцание на фиорди

Северните страни рядко се свързват с висша форма на романтика, но всички тези съмнения ще се изпарят в момента, в който се качите на борда на норвежки круизен кораб. 2400-километровата дванайсетдневна кръгова екскурзия ще ви пренесе в свят на изключителни фиорди, ледници и спиращи дъха планински пейзажи. През летните месеци слънцето не заспива дори за миг, а през зимните - Северното сияние ще поклажда романтичното настроение ден след ден.

Индийска приказка в стил Боливуд

Ако сте гледали филма от 1981 г. "Индия - любовна история" определено знаете защо тази дестинация е толкова желана за меден месец. Ваше любовно гнездо може да бъде дворец с царска елегантност и изящество, уютна хотелска стая с камина в снежните Хималаи, луксозен будоар с гледка към паметника на любовта - Тадж Махал, екзотичен сюит на брега на река Banjaar или луксозен къмпинг насред пустошта на национален парк Рантхамбор. Изборът е ваш, а незабравимите мигове с любимия - гарантирани.

Транссибирски емоции по влакови релси

Неслучайно "Гара за двама" е един от най-затрогващите филми за любовта. Откакто свят светува (или по-скоро откакто влакът е измислен през 19 век) пътешествията по влаковите релси са обвити с една омагьосваща ретро романтика, на която всеки влюбен трябва да се отдаде поне веднъж в живота. Транссибирският експрес е една прекрасна възможност, тъй като той е Най-дългата непрекъсната железопътна линия в света, изминава почти 9500 км, пресича осем часови зони - какво по-хубаво от   това да бъдеш с любимия колкото се може по-дълго, колкото се може по-надалеч.

Италия кани на Вино и любов в Тоскана

Да оставиш сърцето си в Тоскана не е трудно, а да го направиш заедно с човека, на който си посветил живота си - просто безценно. Лениви разходки с кола из безкрайните лозя, идилично романтични вечери на свещи в градината на някое 100-годишно шато, придружени с първокласно червено вино, истинска италианска храна и лирична музика - споделеното опиянение е гарантирано. Още нещо е гарантирано - завръщането в Италия отново и отново.

Романтичният път на Бавария

Романтише Штрасе (Romantische Strasse) може и да не ви звучи много настройващо на любовна вълна с половинката ви, но ви съветваме да помислите отново и да хвърлите око на Баварския романтичен път. Това, което прави тази отсечка в Южна Германия уникална, е една шепа китни градове, образуващи романтична верига от перли, които трябва да бъдат оценявани бавно. Ако ви се завие свят от красота, можете да си отдъхнете с дегустация на местнте бели вина, които ще ви влеят свежи сили и ще украсят ароматно сватбеното ви пътешествие.

Тандемна обиколка на покрива на света в Швейцария

Всеки, който като малък се е катерил по покривите на къщите на село, знае какво неизмеримо удоволствие е това мини покоряване на света. Особено когато си момче на 10, което всячески се опитва да привлече теменужения поглед на момичето от съседния клас. Когато пораснем, нещата не се променят, освен че света става по-голям в нашите очи. Момчето, вече мъж, хванал под ръка своята прекрасна младоженка, отново се катери по покрива, този на света, и то заедно с нея. Швейцария освен прекрасен шоколад предлага и най-подходящия за покоряване на света покрив в типичен алпийски стил.

И накрая, ако от любопитство сте прочели горната класация и все още не сте минали под венчило, в списание Сватбен каталог можете да видите безкрайна палитра от интересни идеи за вашата незабравима сватба.

Вижте още: Сватбено пътешествие - романтични идеи за меден месец - Част 2

>
26 октомври 2012 г.

Тагове

живописни пътешествия

Класации

морски пътешествия

пътешествие с влак

романтика

романтични градове

романтични места

сватба

Забележителности наоколо

Избрани оферти