Разходка по покрива на света в Кандерщег

Вижте галерия
1 от 13

 

От всички образи на Швейцария най-трайният е на снежен зимен рай. Но в началото на ХІХ в. посетителите я поставят върху картата като аристократична лятна дестинация, препоръчвана заради ободряващия и укрепителен алпийски въздух.

 

Кандерщег, Швейцария
 

Днешните туристи през лятото са примамени от мрежата високопланински маршрути и маркирани пътеки, които нареждат Алпите сред най-хубавите места в света за подмладяване на тялото и подхранване на душата. С такава концентрация на божествени планински пейзажи, изборът откъде да се започне може да бъде обезсърчаващ.

Да погледнем пътеводителя на Фред Якобсон, швейцарски алпийски водач от най-висша класа и самопровъзгласен „алпахолик“. Сред много и разнообразни маршрути, които той препоръчва за всяко ниво на способности, красивите широки долини и отвесните варовикови стръмни скали на легендарния Апензел (в по-малко посещаваната област на Източна Швейцария) и по-стръмните дефилета на Кандерщег в популярния кантон Бернер Оберланд са двете предпочитани области. (Якобсон предлага също възможности за ски спускания и преходи през пресечени местности за хора от всякакви нива през зимните месеци.).

Уютното, тихо селище Кандерщег привлича туристите по много причини, включително обещанието за пикник високо върху скалите с широк склон, от които се открива изглед към чистите води на бисерното езеро Ошинен, едно от най-впечатляващите природни чудеса на Швейцария. Трекерите ще имат много възможности да спрат и да си поемат дъх сред смайващи планински пейзажи и да постоят и помиришат дивите цветя по тучните алпийски ливади.

Къде: Кандерщег - Бернер Оберланд, Берн, Швейцария
Най-добро време: юни-юли за алпийски цветя, септември-октомври за по-прохладно време.

Дата: 22 юни 2011 г.
4/5, 9310 гласа
Забележителности около Берн