Начало / Статии / Статии - Италия

Сватбено пътешествие - романтични идеи за меден месец (Част 2)

Автор

/

Разходка за двама по залез из залив - класика

Като класическа скороговорка малко трудна за произнасяне, но пък омагьосваща те да опитваш да я кажеш отново и отново, тази идея за сватбено пътешествие по залез из залив е толкова примамлива, че ти се иска меденият месец да бъде всяка седмица. Акапулко със своя 11-километров залив с форма на подкова е още едно пожелание за късмет и радост в живота на младоженците. Уединени вилички, с басейни пълни с плаващи цветове на хибискус и спиращи дъха гледки - всичко това съчетано с безкрайни романтични разходки по залез из залива.

Средновековно лирично отклонение в Словения

Когато си с любимия, времето сякаш спира и искаш това да продължи вечно. Това усещане можете да изпитате, ако отидете в малкото словенско градче Пиран за своя меден месец. Градът е запазил средновековния си вид – тесни улички, покрити с каменни плочи, високи къщи и примамливи безистени. Възхитително е усещането привечер, когато сте в центъра на площада, посветен на родения в града италиански композитор Джузепе Тартини. Зад гърба ви са всички тези стари сгради, сякаш не помръднали през вековете. Морето ви приканва да се качите в някоя от платноходките, закотвени до самия площад и да се отклоните лирично на среднощна разходка. 

Австралийско уединение на ръба на континента

"С теб бих стигнал и накрай света" - може би няма по романтична клетва в любов. Какъв по-добър начин да го докажем от това да се отправим на меден месец в далечна Австралия. Има много път дотам, откъдето и да тръгне човек, но непринудената, отпускаща атмосфера е гарантирана. Ако пък сте от от по-активните младоженци и предприемете по залез разходка с камила по плажа Кейбъл Бийч дълъг цели 23 километра, усещането за безкрайност, споделена с любимия, ще ви зареди с нежни трепети за години напред.

Епическо гмуркане за двама в Малайския архипелаг

За да бъдеш добър в нещо са нужни упражнения. Веднъж гмурнали се заедно в океана на живота, интересен начин за упражнение на този житейски спорт би бил практикуването на познатото гмуркане в подводния свят по време на медения месец. Миниатюрният остров Сипадан край брега на Борнео не предлага много неща, но влезете ли навътре 4-5 метра от мекия бял пясък на плажа, ще откриете заедно с любимия чудесата на това подводно царство. Кокетни бунгала със сламени покриви покрай плажа ще ви предразположат към пълен релакс и уединение.

Меден месец в замък - почивка в един друг свят

Приказка за замък, принц, принцеса и тяхната безкрайна любов - всички я знаем. Ако и на вас ви е била любимата като малки, няма по-добра възможност да я сбъднете по време на своя меден месец. Замъкът Уотърфорд в Ирландия е разположен върху свой собствен остров и със своите 300 акра площ частни владения е сякаш като излязъл от приказка на братя Грим. Специални пътеки за разходки на младоженци приканват гостите да оставят зад гърба си реалността на голямата суша, пък макар и само за няколко дни почивка в един друг свят.

Накъде без Венеция - съвършеният плаващ оазис за влюбени младоженци

Ако въпреки че сте били във Венеция, искате там да прекарате своето незабравимо сватбено пътешествие, направете го специално в прекрасно изолирания от глъчката хотел "Чиприани". Настанете се във възстановения дворец Вендрамин от ХV в., където хубавият живот е още по-хубав: от дванайсетте изключителни апартамента с лични икономи най-добрият има смайващи изгледи към канала и Двореца на дожите отвъд него. Хотелският бар на плаващ понтон ви кани да споделите с любимия един съвършен коктейл „Белини“ и да се порадвате заедно на живота.

И накрая, ако от любопитство сте прочели горната класация и все още не сте минали под венчило, в списание Сватбен каталог можете да видите безкрайна палитра от интересни идеи за вашата незабравима сватба.

Вижте още: Сватбено пътешествие - романтични идеи за меден месец (част 1)

>
19 ноември 2012 г.

Тагове

гмуркане

живописни пътешествия

залези

замъци

Класации

морски пътешествия

романтика

романтични градове

романтични места

сватба

Забележителности наоколо

Избрани оферти