Включи се в Софийски квартален Tour de Зарезан

И тази година може да започнете отбелязването на Трифон Зарезан от центъра на столицата с едно любопитно събитие, наречено Софийски квартален Tour de Зарезан.

Впуснете се във винена обиколка с пет спирки в София, където ще можете да се срещнете с представители на 19 български изби, да поговорите с тях, да опитате вината им.

Ще имате опияняващата възможност да дегустирате 38 различни вина, а ако съберете печати от четири посетени места-домакини на събитието, ще можете да участвате в томбола със страхотни винени награди (получаването на печат не е обвързано с покупка, а само с посещение на обекта).

Целта на събитието е да ни напомни, че качественото българско вино е на една ръка разстояние и е плод на много труд и любов.

Организатор на събитието е Българската асоциация на независимите лозаро-винари, млада организация с нестопанска цел, обединяваща предимно семейни лозаро-винари от различни райони на България, които правят всичко от А до Я: грижат се за лозето, берат гроздето, произвеждат виното и продават бутилките под собствено име/марка. Асоциацията е член на Европейската конфедерация на независимите лозари – CEVI.

Следвайте и споделяйте събитието с хаштаг #tourdezarezan.

Спирки на Софийския квартален Tour de Зарезан и участници:

Vino Orenda Wine Shop - магазин само за българско вино: пл. Руски паметник, бул.Македония 50А (вход откъм бул. Скобелев)

Винарна Орбелия
Вила Терес
Шато де Берже
Трастена

*

Винен бар Grape Central: ул. Цар Самуил 45

Вила Мелник
Еолис Естейт
Заара Естейт
Винарна Мараш

*

Купаж - магазин за български сирена, деликатеси и вина: ул. Солунска 42

Боровица
Винарна Братанови
Винен проект Мелвино

*

Ресторант Бистрело: ул. Княз Борис I 66

Винен проект Виа Верде
Вила Басареа
Винарна Кайнарджа
Биовинарна Орбелус
Шато Коларово

*

Магазин за Българско вино Enjoy Wine: ул. Цар Шишман 19

Вила Юстина
Винарна Присое
Винарна Рупел

>>> Следете за новини и снимки от събитието във фейсбук тук.>>>

Дата: 29 януари 2019 г.
4.5/5, 33232 гласа
Забележителности около София