Начало / Статии / Статии - България

Включи се в Софийски квартален Tour de Зарезан

Автор

/

И тази година може да започнете отбелязването на Трифон Зарезан от центъра на столицата с едно любопитно събитие, наречено Софийски квартален Tour de Зарезан.

Впуснете се във винена обиколка с пет спирки в София, където ще можете да се срещнете с представители на 16 български изби, да поговорите с тях, да опитате вината им.

Ще имате опияняващата възможност да дегустирате 32 различни вина, а ако съберете печати от четири посетени места-домакини на събитието, ще можете да участвате в томбола със страхотни винени награди (получаването на печат не е обвързано с покупка, а само с посещение на обекта).

За да е преживяването още по-автентично, тази година посетителите ще имат възможност да си купят стъклена чаша с брандиран държач, с която да направят обиколката и която да им остане за спомен от събитието.

Целта на събитието е да ни напомни, че качественото българско вино е на една ръка разстояние и е плод на много труд и любов.

Организатор на събитието е Българската асоциация на независимите лозаро-винари, млада организация с нестопанска цел, обединяваща предимно семейни лозаро-винари от различни райони на България, които правят всичко от А до Я: грижат се за лозето, берат гроздето, произвеждат виното и продават бутилките под собствено име/марка. Асоциацията е член на Европейската конфедерация на независимите лозари – CEVI.

Следвайте и споделяйте събитието с хаштаг #tourdezarezan.

Кога: 08.02.2020 г.

Спирки на Софийския квартален Tour de Зарезан и участници:

Vino Orenda Wine Shop - магазин само за българско вино: пл. Руски паметник, бул.Македония 50А (вход откъм бул. Скобелев)

ЗААРА ЕСТЕЙТ
РУПЕЛ
ШАТО КОПСА

*

Винен бар Grape Central: ул. Цар Самуил 45

БРАТАНОВИ
ВИА ВЕРДЕ
СТРАЦИН
ШАТО ДЕ БЕРЖЕ

*

Купаж - магазин за български сирена, деликатеси и вина: ул. Солунска 42

ВИА АНТИКА
КАМЕЯ
ОРБЕЛИЯ

*

Винобар Балабан: ул. Кракра 22

ЕОЛИС
ЗЛАТЕН РОЖЕН
ОРБЕЛУС

*

Магазин за Българско вино Enjoy Wine: ул. Цар Шишман 19

ВИЛА МЕЛНИК
ТРАСТЕНА
БЕНДИДА

>>> Следете за новини и снимки от събитието във фейсбук тук.>>>

>
31 януари 2019 г.

Тагове

винен туризъм

Трифон Зарезан

вино

Забележителности наоколо

Избрани оферти