Начало / Статии / Статии - Виетнам

Заливът Халонг - митичният залив на драконите

Автор

/

Казват, че някога дракони слезли от небесата и от силните струи нефритови капки, които паднали във водите на залива Халонг, се образували хиляди острови и островчета, за да защитят залива и живеещите край него хора от нахлуващи грабители.

Заливът Халонг, Ханой, Виетнам

Днес това мистериозно водно образувание, с неговите скулптирани от природата варовикови острови и оголени скали, които наподобяват (и са наречени на) кучета, слонове, жаби, маймуни и други животни и форми, притежава сюрреалноста на класическите китайски и виетнамски платна, особено когато на хоризонта се виждат сампани и джонки, разперили платна като гигантски пеперуди.

Над 160 км дълъг, Халонг е място на пясъчни безлюдни плажове и вековни плаващи рибарски селища, чиито лодкари все още почитат божествата на тези вечни води.

Разнокалибрена флотилия от туристически лодки и евтини типови хотели се множат около залива Чай и Хонггай, но единственият начин наистина да опознаете скритите лагуни и пещери със сталагмити и фантастични скални образувания е като се включите в някой поход с каяци и гребете на зигзаг през лабиринта от нащърбени острови.

Къде: 161 км източно от Ханой, Виетнам
Най-добро време: март и ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Ханой!

Виж още:

Почивка в Тайланд

Екскурзия в Лаос

Екскурзия в Макао

>
10 ноември 2011 г.

Тагове

заливи

любопитно

острови

плажове

природни забележителности

скални образувания

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти