Начало / Статии / Статии - САЩ

Америкън Клъб - голф светилището на Средния запад

Автор

/

"Америкън Клъб“ е първокласен във всяко отношение ваканционен курорт, особено ако любимият ви спорт е голф.

От голф мегакомплекса на „Клъб“ двете игрища с 18 дупки на „Блакулф Рънс“ („Мидоу Валис“ и „Ривър“) са естествено изваяни от плъзгането на ледник преди десетки хиляди години, след това шлифовани от световноизвестния архитект на голф игрища Пит Дай, който заявява при тяхното откриване през 1988 г., че „не би могло да има по-добра природна среда за голф“.

Дай проектира също двете построени-от-нищо игрища на „Уистлинг Стрейтс“, чиито леко хълмисти, вълнообразни терени се разстилат около крайбрежието на езерото Мичиган – решително възхваляваните „Стрейтс“ и „Айриш“, открити през 1998 и 2000 г.,съответно и домакини на турнира PGA през 2004 г., рядка чест за подобно ново игрище.

Мечтателят, който стои зад „Америкън Клъб“, Херберт Кьолер-младши, иска игрищата да наподобяват прекрасното „Балибъниън“, а резултатът е толкова успешен, че лесно може да повярвате, че сте на ирландското крайбрежие. През 1981 г. Кьолер е отговорен за трансформирането на мебелираната къща за даване под наем от червени тухли в стил „Тюдор“, построена през 1918 г., в средище на „Америкън Клъб“.

Построена първоначално за работниците, трудещи се във фабриката за санитарна арматура от другия край на улицата, днес тя е величествена, обвита с бръшлян резиденция с необичаен лукс, с огромни бани в апартаментите. Търсещите разглезващо обслужване след или вместо своята игра голф могат да се подложат на петдесет и пет процедури в новия, оборудван по последна дума на техниката СПА-център „Кьолер Уотърс“ на площ 1500 м2, който естествено, представя постиженията на семейството в областта на обзавеждането на бани. (Между другото, всичко наоколо се нарича „Кьолер“, тъй като фамилията е доминирала в областта от откриването на нейната компания през 1873 г.)

След това се отправете към изтънчения хотелски ресторант и винарна „Имигрант“, в който има шест различно етно-тематични зали, проектирани да отразят живота на групи, които някога са живели и работили тук. Наследството на Уисконсин в областта на млекопроизводството и немската имигрантска кухня са зачетени в менюто на хотелския подобен на пъб „Хорс енд Плоу“, с неговия специалитет „Супа с три сирена“ и печена наденица „Шебойган“ – плюс избор от най-малко осемдесет регионални бутилирани видове бира и дванайсет вида наливна уисконсинска бира.


Къде:  Кьолер (на 93 км от Милуоки), Уисконсин

Най-добро време:  май - октомври

>
06 юни 2012 г.

Тагове

голф туризъм

пътешествия с влак

ресторанти

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти