Оферта номер: 214325

Екскурзия в Турция: Егейска одисея: самолет и автобус: 7 дни от 31.10.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Анталия и Екскурзии в Турция.

Дати и цена
Цената включва
.Самолетен билет с директен чартърен полет;
.Летищни такси;
.Багаж – 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран;
.Обзорна обиколка на Анталия;
.Обзорна обиколка на Памуккале;
.Обзорна обиколка на Кушадасъ;
.Обзорна обиколка на Бергама;
.Транспорт с лицензиран автобус;
.2 нощувки в Анталия в хотел 4* на база закуска и вечеря;
.2 нощувки в Памуккале в хотел 4* на база закуска и вечеря;
.1 нощувка в Кушадасъ в хотел 4* на база закуска;
.1 нощувка в Айвалък в хотел 3* на база закуска;
.Екскурзионна програма с лицензиран екскурзовод на български език;
.Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
Цената не включва
.Разходите от личен характер;
.Обяди;
.Напитки;
.Допълнителни екскурзии;
.Входна такса в басейна на Клеопатра в Памуккале – (32 TL), входна такса в античния град Йераполис (35 TL), входна такса в античния град Ефес (40 TL), входна такса в античния град в Бергамас (25 TL), входна такса в Троя (25 TL);
.Всички услуги предложени по желание;
.Застраховка отмяна на пътуване – сключва се подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
.Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
.Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
.Бакшиши на екскурзовода и шофьора 15 евро на човек за целия престой;
.Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);


*Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
Егейска Одисея 2018 – Анталия, Памуккале, Кушадасъ, Ефес, Бергама, Айвалък, Троя от 31.10.18г.

Комбинирана програма самолет и автобус!


ДАТА: 31.10. - 06.11.2018 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: от 528 лв.

===================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1
София – Летище АнталияКемер (70 км)
Излитане от София за Анталия с директен чартърен полет с номер BGH 2005 в 09:30ч. от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия в 11:10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
КемерАнталия (50 км)
Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г.пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
КемерПамуккале (280 км)
След закуска отпътуване за Памуккале. След пристигане настаняване в хотел 4*, в Памуккале. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Памуккале
След закуска обзорна обиколка на Памуккале (включена в цената). Памуккале (Pamukkale) или „замък от памук“ (превод от турски) е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Водата е с температура 37°C която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по поредица от около сто тераси. Водните потоци са издълбали терасите и във вдлъбнатините са се образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор - извора на Клеопатра (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има соли на бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо над Памуккале се намират развалините на античния град Хиераполис (в превод - Свещен град), основан през 190 г. пр.н.е. от династията на Аталидите - владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните, страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е амфитеатъра. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през 17 г. от н.е. След земетресението през 60 г. от н.е по време на царуването на император Тит Флавий е построен нов театър, издълбан в склона на хълма, на изток, като се използват и останките на ярусите на стария театър. Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10 000 зрители и е втория по големина след този в Ефес в Мала Азия. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол
който се простира от северната до източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1 200 гробници са изградени от варовик. Нещо повече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително Саркофагът на Марк Аврелий Амианос. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
ПамуккалеКушадасъ (200 км)
След закуска отпътуване за Кушадасъ. След пристигане посещение на Ефес – кръстопът на древното християнство, преход между езическия и християнския път и място осветено от присъствието на свети Павел, свети Йоан и Света Богородица. Най – големия античен град на егейското крайбрежие и един от центровете на ранното християнство, където Вие, изкачвайки се на хълма, покрит с борови гори, можете да си намислите желание в Дома на Богородица, в който майката на Исус е живяла през последните години от живота си на земята. Тук можете да отдъхнете в сянката на кипарисови горички, да хапнете в кафенето под боровете и задължително да завържете на възел конец за спомен на дърво близо до дома на Богородица. Оттук продължаваме към храма на Артемида, изгорен от Херострат... (включена в цената). Настаняване в Кушадасъ в хотел 4*. Свободно време. Нощувка.

Ден 6
КушадасъБергамаАйвалък (240 км)
Закуска. Отпътуване за Бергама. Сегашна Бергама или така наречения в древността Пергамон е бил един от най-могъщите градове в древността макар и за кратко. Ще имате възможност да разгледате храмът на Атина, храмът на Асклепион, Акропола - втората по големина библиотека в античния свят, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови списъци, Комплекса "Червената базилика" и други. След обяд отпътуване за Айвалък. След пристигане настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 7
АйвалъкТроя – Капитан Андреево – ПловдивСофия (470 км)
След закуска ще се отправите към Троя която предизвиква интерес в туристите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Ще имате възможност да се потопите в атмосферата на миналото, да усетите полъха на вятъра, точно както някога са ги усещали Ахил, Хектор, Менелай и Агамемном. Събрали много спомени, емоции и безброй снимки ще поемете път към дома.

=====================================================

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване;
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи:
Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
Номер на паспорт и дата на валидност.


* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 30 дни преди отпътуване)

*Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Хотели за настаняване по програмата:
Анталия – L`ANCORA BEACH 4* – http://minehotels.com/L/ (или подобен)
Памуккале – Herakles 4* - http://www.heraklestermal.com.tr/eng/ (или подобен)
Кушадасъ – Dabaklar 4* - http://www.dabaklarhotel.com/ (или подобен)
Айвалък – Billurcu Hotel 3* - http://www.hotel-billurcu.com/ (или подобен)
Анталия Лято 2019 - почивка със самолет
от 289 €
Анталия Лято 2019 - почивка със самолет
7 нощувки
Самолет
Анталия
Транспорт - Анталия Заведения - Анталия Хотели - Анталия Пазаруване - Анталия Събития - Анталия Забележителности - Анталия
На екскурзия с автобус: 15 занимания за дълъг преход
Анталия – турската ривиера
Кападокия е приказка, която трябва да се изживее