Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Хърватия, Италия, Венеция - екскурзия преди Коледа

Номер на оферта

/

205850

Дати & цени

Програма на пътуването

Хърватия, Италия, Венеция - екскурзия преди Коледа



Цена: 399лв.

Дати: 13.12.2017 г.

Маршрут: ЗагребРиекаОпатияТриест - Лидо ди ЙезолоВеронаПадуаВенеция
Продължителност: 5 Дни/3 Нощувки
Транспорт: Автобус



Ден 1: СофияЗагреб

Отпътуване в 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.

Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик.

Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Варна, Девня, Шумен, Търговище, Велико Търново, Ловеч, Ботевград.

Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане в Загреб, столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Загреб.



Ден 2: ЗагребРиекаОпатия - Триест - Лидо ди Йезоло / Кавалино

Закуска. Туристическа програма в Загреб: историческата част на Загреб (Горни Град - Градец и Каптол) – бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с 4-те ангела, каменната порта, площад Св. Марк с едноименната църква, площад Св. Катерина с най-красивата барокова църква в Загреб, площад Бан Йосип Йелачич.

Отпътуване за Рийека, един от най-популярните туристически градове в Хърватия и нейна морска столица. Разглеждане на Риека: Църквата Св. Йеролим, Църквата Св. Вит - покровител на града, Губернаторският дворец , изграден в стила на късния Ренесанс, дворецът Комуна - старият градски съвет, е здание и средище на обществения живот от 1532 г. до 1838 г., Градската кула с часовника.

Разглеждане на Опатия, намиращ се 13 км западно от Риека малък, но много известен хърватски курорт, разположен на брега на Адриатическо море, в източната част на полуостров Истрия.

Отпътуване за Триест, прекрасно италианско градче до словенската граница. Разглеждане на Триест: Жителите на малкия град могат да се похвалят не само с културното си и историческо наследство, за което свидетелстват двата замъка – Castello di San Giusto и Castello di Miramare с уникалните си градини (където са живели ерцхерцог Максимилиян и съпругата му Шарлота) и многото църкви (протестантска, православна, католическа), музеи и стари римски театри, но и с това, че в Триест се съдържа самата есенция на La Dolce Vita - умението на местните повече от всички свои сънародници да намират удоволствие в простите неща в живота:като напр. разходка по Canale Grande, където се е разхождал и вдъхновявал самият Джеймс Джойс, докато е живял в Триест, или пък само чаша ароматно пенливо капучино в историческото кафе CAFFE" DEGLI SPECCHI, или студено vino bianco.

Отпътуване за Лидо ди Йезоло, курорт на Адриатическо море. Настаняване в хотел. Нощувка в Лидо ди Йезоло / Кавалино.



Ден 3: Лидо ди Йезоло / Кавалино – ВеронаПадуа - Лидо ди Йезоло /Кавалино

Закуска. Отпътуване за Верона, града на Ромео и Жулиета. Тур. Програма във Верона: Арена Ди Верона - Амфитеатър от 2 в., Синьорията, Къщата на Жулиета. Свободно време.

Отпътуване за Падуа. Тур.програма в Падуа, град в Североизточна Италия, център на провинция Падуа в област Венето, разположен на р. Бакилионе: Стария град, Падуанския университет, най-стария в Италия след този в Болония, Тук са преподавали Петрарка и Галилей и са получили образованието си Данте и Коперник, Базиликата Сан Антонио, която съхранява мощите на Св.Антоний Падуански, Кафене Педроки, наречено още Кафене без врати, едно от най-големите в света, от 18 в. събира елита на обществото. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка в Лидо ди Йезоло / Кавалино.



Ден 4: Пунта Сабиони - Мурано - Бурано - Венеция - Пунта Сабиони

Закуска. Отпътуване за Венеция. Пътуване с корабче от Пунта Сабиони (с допълнително заплащане 25 евро за възрастен / 18 евро за деца до 12 г.) до островите в Лагуната: Мурано, известен с производството на венецианско стъкло (посещение на стъкларска фабрика с демонстрация на производството), и Бурано, известен с производството на дантели и с многоцветните си къщи, които ориентирали моряците, продължаване с корабчето до Венеция. Тур. Програма във Венеция: Моста на въздишките, Двореца на Дожите, Площада и Катедралата Сан Марко , Кулата Сансовино, Кафене Флориан, Моста Риалто с пазара.

Едно от най-прекрасните местенца, които могат да ви приютят по коледните празници, е приказната Венеция. Тя се преобразява, обличайки собствения си празничен костюм.

Над тесните улички на града светят малки коледни лампички, а самата украса на сградите е неповторима. Въпреки че в Италия трудно можем и да си помислим за сняг, празнично настроение не липсва. От почти от всеки ъгъл се усмихва по някой Дядо Коледа, който ще ви подаде символичен подарък или просто добро настроение.

Връщане с корабче от Сан Марко до пристанището на Пунта Сабиони. Отпътуване около 19.00 ч. за България. Нощен преход.



Ден 5: Пунта Сабиони - София

Пристигане в София следобяд.






Цена:

399 лв. – на човек в двойна стая
389 лв. – за трети човек
359 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
499 лв. – за единична стая



Отстъпки от посочените цени:

За ранни записвания до 30.09. – намаление 10%
За ранни записвания до 14.10. – намаление 6%
За ранни записвания до 31.10. – намаление 5%
За ранни записвания до 19.11. – намаление 4%
За ранни записвания до 01.12. – намаление 3%
За група над 6 туристи - намаление 3%



Включва:

• Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус, с климатик, минибар, DVD

• 3 нощувки със закуски в хотели 2 и 3*: 1 - в района на Загреб, 2 - в Лидо Ди Йезоло или Кавалино;

• Тур.програма, Екскурзоводско обслужване;



Не включва:

• Мед. Застраховка: за 4000 €: 5лв. - до 65 г., 7лв. - до 70г., 9лв. - до 75г., 12лв. - до 79г., за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;

• Музейни такси и билети за корабчета: около 60 евро (виж Музеи)

• Еднодневен тур до островите в Лагуната - Мурано и Бурано, и Венеция: включва билета за корабче от Пунта Сабиони до Мурано, Бурано, Венеция и обратно –25 евро за възрастен / 18 евро за деца до 12 г.;

• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 140 лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.



Допълнителна информация:

• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването

• Валута: 1 eвро = 1.95583 лв.

• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. лична карта или международен паспорт нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

• Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията)

• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи

• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;

• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Венеция

Избрани оферти