Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

ПОТВЪРДЕНА за 21.04.18! Хърватска, Черна Гора, Албания и Македония - автобус

Номер на оферта

/

217658

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 6 нощувки със закуски и 4-вечери в хотел;
- Автобусен транспорт;
- Екскурзоводски услуги;
- Медицинска застраховка;

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- Екскурзията с кораб до остров Локрум/билет до остров Локрум и екскурзоводски услуги/- 49 лв
- Разглеждане на Плитвички езера - /входна такса, резервация и автобусен транспорт/ - 29 лв
*Корабът до остров Локрум и разглеждането на Плитвички езера се завява и заплаща предварително при записване за екскурзията.

Програма на пътуването

Екскурзии
Обиколка на Хърватска, Черна Гора, Албания и Македония - автобусна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 21.04.2018
Цена: от 645 BGN

ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР – ТРОГИР – СПЛИТ – ДУБРОВНИК – БУДВА – КОТОР – ШКОДРА – ДУРАС – ТИРАНА – ЕЛБАСАН – ОХРИД – СКОПИЕ

ПЪРВИ ДЕН – 21.04.2018
Отпътуване в 05.00ч. от площад “Спартак” в гр.Хасково, 06.15ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 08.30ч. от стадион “Васил Левски” в гр.София за Хърватска. Пристигане и разглеждане на Загреб– централния площад “Бан Йелачич”, Стария град, Катедралата с двете камбанарии, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 22.04.2018
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Плитвичките езера - един наистина уникален природен феномен, където сред вековни гори са разположени над 16 езера, преливащи в множество водни каскади и красиви водопади. Разходката по добре указани пътеки, с корабче по езерото Козяк, с влакче по живописен път ще ви достави огромно удоволствие, а красивите гледки ще запомните завинаги. Паркът е най-големия природен резерват на Хърватия и е под егидата на ЮНЕСКО. Отпътуване и разглеждане на Задар. Старият град е красиво разположен на полуостров с отчасти запазени крепостни стени и руини от Римски форум от времето на император Август. За времето на венецианското господство говори стила на Катедралата и красивата църква “Св. Елиас”.Съвсем съвременни и оригинални са две творби на хърватския архитект Никола Башич . На брега има „Морски орган“, които издава различни звуци, според силата на вятъра и порива на вълните,благодарение на тръби поставени под водата. Другата инсталация е не по-малко интересна. Това е „ Поздрав към слънцето“ – 20-метров кръгъл модел на слънчевата система с фотоволтаични панели,които вечер излъчват различна светлина. Между другото,според режисьора Алфред Хичкок, това е градът с най-красивия залез в света. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 23.04.2018
Закуска. Отпътуване за Трогир- един малък град-музей също включен в списъка за световното културно наследство.Неговата над 2300 годишна история е свързана с древните гърци, римляните,венецианците,унгарците, хърватите.На малкия остров има около 10 църкви, множество запазени дворци и обществени сгради от 13 до 17 век. Пешеходната разходка в стария град ще ни пренесе назад във времето: крепостта “Камерленго”,Старото кметство ,Лоджията с Часовниковата кула и гордо извисяващата се катедрала “Св. Лаврентий”-символ на града.Нейният главен портал дело на майстор Радован е истински шедьовър на ваятелското изкуство.Отпътуване за разглеждане втория по големина в Хърватия и най-голям град в Далмация – Сплит. Тук миналото и настоящето на града са вплетени заедно. Най-известната забележителност е Дворецът на роденият тук римски император Диоклециан.Върху част от останалите му фасади са вградени по-късно ренесансови и барокови постройки.Мавзолеят на императора е превърнат в 7 в. в голяма църква, до която през 12 век е издигната красива камбанария.Върху украсения с прекрасни релефи храм на Юпитер е построен параклис.Запазени са и дворци на богати венециански и местни търговци.А на мястото на някогашните крепостни стени днес е огромна крайбрежна улица с много палми и цвятя и безброй модерни ресторанти, кафенета и места за отмора. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 24.04.2018
Закуска. Много красиви места разположени около Дубровник се конкурират по красота като романтичния Локрум,Елефитските острови,очарователния Млет,стария Цавтат, Конавле, полуостров Палешац. Но никой не може да се мери с Дубровник-една истинска перла в съкровищницата на Европа. Туристическата обиколка на Дубровник ще ни запознае с хилядолетната история и богата култура на града. Ще започнем от съхранените средновековни крепостни стени- гордостта и защитата на града, кръглата кула Минчета от 15 в. По старинната улица “Страдун” ще се отбием до малката ренесансова църква „ Св.Спас“, до Францисканския манастир с една от най-старите аптеки в Европа, ще се снимаме пред големия фонтан на Онуфрий и колоната на Орландо .Ще достигнем до сравнително скромния, но хармоничен Княжески дворец с градската Часовникова кула и разкошното здание на двореца Спонза.Ще остане време да се полюбуваме на бароковия интериор на църквата “Св. Влах”, на съкровищницата в катедралата “Успение Богородично”, на стенописите в езуитската църква, на морето откъм Старото пристанище. По желание- екскурзия с корабче до романтичния и вечно зелен остров Локрум. Разглеждане на ботаническата градина от богата субтропична растителност , сред която са останките от Бенедиктински манастир от 12 век и гордо разхождащи се пауни. Тук има и малко езеро наречено „Мъртво море“, и много закътани заливчета. И всичко това на фона на възхитителната гледка, която се открива към стария Дубровник. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – 25.04.2018
Закуска. Отпътуване за Черна гора. Прелестта на черногорското крайбрежие е в неподражаемото съчетание на високите и девствени планини с чистото море. В которския залив морето е навлязло толково навътре в сушата, че е създало най-дълбокия фиьорд на Средиземноморието, а хората са построили около него същинска огърлица от белокаменни селища са допринесли за неповторимата му красота. Разглеждане на Котор, съхранил типичния облик на средновековен средиземноморски град, ограден с мощни крепостни стени с дължина от 4,5 км, които се свързват с възвишаваща се над града крепост “Св.Иван“.През главната морска врата ще попаднем на Оръжейния площад, където е Кулата на градския караул ,Княжеския дворец,Часовниковата кула и пирамидалния Стълб на позора.През истински лабиринт от тесни улички ще се озовем пред няколко църкви : монументалната „Св. Трифун“ ,красивата сръбско-православна “Св. Николай ”, и най-старата “Св. Лука” от 12 век.Отпътуване за Будванската ривиера. Разглеждане на Будва. И тук болшинството от историческите паметници са концентрирани в Стария град свързан с пясъчен провлак с новата част. Обграден с мощни крепостни стени, с малки и тесни улички и сгради с типично средиземноморска и венецианска архитектура.Около основната му забележителност Цитаделата са разположени и три значими църкви:“ Св.Йоан Кръстител“ от 7в.,“Св.Мария ин Пунта“ от манастир съществувал тук от 9 в. и новата православна църква в типичен византийски стил „Св. Троица“. И тъй като градът се счита за столица на черногорския туризъм, ще направим и кратка разходка около яхтеното пристанище. Отпътуване и разглеждане на Шкодра. Рзположен в делтата на реката Дрин, покрай Шкодренското езеро, крепостта „Розафа“, свързанна с интересни легенди, старата част на града с къщи, кафета и ресторанти впечатляват туристите. Отпътуване за Дурас. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН –26.04.2018
Закуска. Разходка в старата част на Дурас. Посещение на амфитеатъра и чаршията със сувенири и възможност за покупка на оригинални коняци, уиски и други местни напитки. Отпътуване за Тирана. Панорамна и пешеходна обиколка: джамията на Етем бей, паметника на Скендербек, Историческия музей, Операта, Часовниковата кула- символ на града, руините на Юстиняновата крепост. Пешеходната обиколка завършва с посещение на Скай тауър, откъдето се открива невероятна гледка към Тирана, а при ясно време се вижда и Дурас. Отпътуване за Елбасан - третият по големина град в Албания-страната на бункерите. Разглеждане на крепостта „Елбасан“, манастира“Свети Иван Владимир“, свързан с легендата за любовта на дъщерята на цар Самуил. Отпътуване за Охрид. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН –27.04.2018
Закуска. Разглеждане на Охрид- разположен до водите на Охридското езеро. Разходка в старата част на града: паметника на братята Кирил и Методий, църквите“Света София“, „Свети Пантелеймон“,“Света Богородица Перивлепта“,“Свети Йоан Богослов-Канео“ и Самуиловата крепост. Отпътуване за България. По пътя кратка разходка в центъра на Скопие- столицата на Македония, разположена на двата бряга на река Вардар, централния площад“Македония“ с паметника на Александър Македонски, скопската чаршия, къщата-музей на майка Тереза, родена в Скопие, камен мост над река Вардар. Вечерта късно пристигане в България.
ЦЕНА:

Остъпка при записване до 28.02.2018 или до изчерпване на промоционалните места: 50 лв

- на човек в двойна стая - 695 лв.
- единична стая - 945 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 645 лв.


0063

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Пролет 2024 - Хърватия |  Пролет 2024 - Дубровник

Избрани оферти