Начало / Екскурзии / Екскурзии - Миконос

На МИКОНОС с островите ПАРОС и НАКСОС - 5 вълшебни дни !

Номер на оферта

/

232681

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Миконос – София
Летищни такси
Безплатен салонен багаж до 10кг с размери 40/30/18 см
Организиран двупосочен трансфер Летище – Хотел- Летище
4 нощувки със 4 закуски в хотел по избор 3* /4* в Миконос
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Попълнена декларация за влизане в РГърция
Информационен пакет

Цената не включва

Туристическа разходка в столицата Хора – 20евро
Екскурзия до митологичния остров Делос – 35 евро/ 25 евро за дете до 10 г ( включени фериботни билети Миконос – Делос – Миконос, воден трансфер между двете пристанища на Миконос и входна такса за о. Делос)* По желание беседа с местен гид -20 евро доплащане при мин. 8 участника
Гурме-тур на остров Миконос – 60 евро ( включен трасфер и дегустация на вино и традиционни мезета мин.8 участника )
Плаж – круиз Южните плажове на Миконос – 75 евро ( включен обяд и напитки на борда)
Романтичен круиз по залез слънце… – 50 eвро ( на лодка с включен аперитив и снакс на борда) /55 евро (на яхта с включено 1 чаша шампанско , мезета, музика , WI FI на борда )
Целодневен круиз до две от перлите на Цикладите – НАКСОС и ПАРОС- ( включени фериботни билети и туристическа програма: пешеходна обиколка на столицата на Парос и панорамна автобуска обиколка на остров Наксос )-160 евро
Чекиран багаж до 20 кг– 60 евро*
Сити такса
Входни такси за туристически обекти
Лични разходи

Програма на пътуването

5 ВЪЛШЕБНИ ДНИ на най – модерния и космополитен гръцки остров МИКОНОС и още Парос, Наксос, Тинос , Андрос , Делос

с аромат на жасмин, смокини и цитруси


22 септември 2020 – 26 септември 2020 г.


Адреналин, Мода и Бохема в едно !

PARADISION HOTEL 4**** – 399 ЕВРО
!! SUPERIOR SIDE SEA VIEW- ОГРАНИЧЕНИ СТАИ !!

Възможност за удължен престой до 29.09.2020



1-ви ден
Отпътуване от София рано сутринта с директен полет. Пристигане на остров Миконос . Трансфер от летището до хотела. Свободно време. Възможност за Туристическа разходка на град Миконос ( Хора ) – столица на най- модерния гръцки остров . Миконос е автентичен пример за цикладска архитектура чрез невероятната си плетеница от ослепително бели улички – алеи и кубообразни къщи . Тръгваме от оживения площад Манто , кръстен на името на гръцката жена – революциер Манто Маврогенос , която дарява цялото семейно богатсто в името на каузата за Независимост на Гърция. Красивата променада ни води към църквата със синия купол „Свети Никола“ – Покровителят на Рибарите, разположена точно срещу голямата стара сграда на кметството . Първоначално храмът е бил построен на остров в пристанището, а по-късно е свързан с кея. При късмет пеликанът Петрос също може да бъде видян да лови риба на кея . Фотопауза със символа на острова и продължаваме към Парапортиани (Panagia Paraportiani ) – най-популярната и най-сниманата цъорква от почти 400 на острова! Кацнала на стария венециански хълм Кастро , Panagia Paraportiania представлява четири приземни храма и един на първия етаж, който всъщност е главната църква Парапортиани: Aghios Sozontas, Aghii Anargyri, Aghia Anastasia и Aghios Efstathios. От тук се открива най-хубавата гледка към остров Тинос и близките острови Делос и Рения ( Възможност за допълнителна екскурзия).
Продължаваме разходката си по малките еднопосочни улички докато стигнем площад Алефкандра и най – живописната част на град Миконос – Малката Венеция . Вълнуващо , идилично, неповторимо усещане за красота и виталност в едно ! Продължаваме и към най-сниманата Kato Mili : над площада Алефкандра и надвесени над Егейско море са намират петте големи вятърни мелници, които са иконата на острова и символ на Цикладите. Вие сте в сърцето на най – пъстрия Егейски остров ! Следват площад Tria Pigadia , Егейския музей на корабоплаването и разбира се Археологическия музей, в който се съхранява най- старата релефна илюстрация на Троянския кон , датираща от 700 г пр.Хр.! Главната търговска улица Матояни за феновете на шопинга . Винаги бляскава, цветна и гостоприемна с очарователните си кафенета, шикозни бутици, гурме ресторанти и lounge барове . Препоръчваме бадемовите сладкиши amigdalot?, сиренето кopanisti , както и пикантното lo?zes . Време за релакс сред омайни аромати на бугенвилии, опунции и хибискус. Отдайте се на космополитния дух на Миконос , отворете сетивата си и неусетно ще се превърнете в пулсираща амалгама от магнетична островна енергия !
Връщане в хотела . Настаняване . Свободно време . Нощувка.

2-ри ден
Свободно време за плаж, почивка и релакс. По желание Круиз до островите Парос и Наксос . Сутринта отпътуване с ферибот към остров Парос . Плаваме през Егейско море към Парос – Райския остров с аромат на евкалипт и цитруси. Гръцкият остров пленява със златните плажове, живописните лозя, маслиновитe горички , китните селца, кацнали по хълмовете, идеалните условия за кайт и уинд сръф , прекрасната храна и автентичното средиземноморско гостоприемство. След дъщерите на Доналд Тръмп и Зоран Заев, които са чести гости на острова , Моника Белучи е поредната ВИП персона, която летува на Парос. Славата на Парос се носи още от дълбока древност . На острова е бил добиван най-красивият мрамор Paros в света. Ярко бял с лек розов нюанс на висока чистота и прозрачност, камъкът е донесъл слава и огромно богатство на жителите на острова. Според археолозите около 75 процента от скулптурните произведения, родени на островите в Егейско море, са направени от мрамор от Парос. Именно скултурата – шедьовър Венера Милоска е създадена с бял мрамор от остров Парос .
Акостираме в пристанището на столицата Парикия – приказно красив цикладски град и курортен център с нежния , романтичен щрих от вятърната мелница на кея и множество заведения по крайбрежната.
По време на обиколната ни в столицата Парикия ще се разходим по китните калдъръмени улички със старинни каменни къщи и ръчно изрисувани плочи и настилки, арки на параклиси , датиращи от Средновековието и синьо-бели къщи с надвистан над тях жасмин. Сладък аромат на нар и смокини се носи във въздуха, а кокетни тавернички и уютни арт- ателиета изпълват вълшебния пейзаж около нас .
Разходката ни продължава към базилика Panagia Ekatontapyliani – Църквата на Стоте врати с 99 видими врати и една скрита . Това е един от най-важните византийски паметници на Гърция, който е най-старата функционираща църква на нейната територия. Изненадващо, това е може би единствената сграда на острова, която не е бяла.
В Археологическия музей може да видим съхранена статуята на Горгона , за която древната легенда разказва,че вкаменява всеки, които я погледне в очите . Друг важен експонат е мраморната статуя на Богинята на победата
Нике , открита в Кастро Парикия.
Заобиколен от жасминови храсти , в центъра на града намираме Франкският замък на Парос: прекрасният франкски замък е един от най-трайните паметници на остров Парос, изграден от древни светилища, разпръснати в и около остров Парос . Построен е през 1200-те години от венецианeца Санодос. Великолепният замък е още едно доказателство за богатото минало и просперитет на Парос . На острова са впечатляват още плажовете Криос и Ливадия ,Хрис? Акт?, Колимб?трес, Пунта , Монастири. Живописно място е рибарското селище Науса с венецианският замък, наполовина потопен в морето. Магично място е и Долината на пеперудите (или както казват гърците Petaloudes) : прекрасен природен парк с различни екзотични растения и водопади сред видово многообразие от десетки хиляди видове изящни пеперуди.
Парос е известен и с конфитюрите си и затова ще пробваме сладко с парченца кайсии или портокалови корички. Свободно време за релакс, снимки и гръцко кафе . Отпътуване с ферибот към остров Наксос.
Продължаваме съм удивителня Наксос – най – големия и най – плодородния от групата на Цикладските острови . Според гръцката митология на Наксос е бил отгледан върховният олимпийски бог Зевс . Островът е роден дом и на Дионис – Богът на виното, лозята и веселието , който наградил своето родно място освен с плодородни земи и богати реколти, и с великолепно вино, напомнящо за нектара на Боговете . Дълго време островът е далечен за масовия туризъм, присъщ на Цикладите, благодарение на което успява да съхрани непокътната великолепната си природа и кристално чисто море. Характерния облик на Наксос се дължи на многобройните кули , свидетелстващи за италианското присъствие на острова, който също така е бил средище на Венецианското херцогството в Егейско море. Потънали в средиземноморска растителност зелени хълмове и долини са изпъстрени с крепости от отминали времена и византийски църкви, със средновековни кули и села с красиви неокласически къщи, които правят Наксос толкова аристократичен . Почетни жители на Наксос са и прословутите сиви венециански котки, пренесени навремето от венецианските кораби. Островът очарова още при пристигането на пристанището . Там ни приветства уникална по рода си в цялото Егейско море огромна „Портара” , която те оставя безмълвен пред величието и мъдростта на времето. Емблемата на острова е именно вратата на храма на бог Аполон, известна като „Портара” – Портата на Наксос. Залезът от храма на Аполон е изключителна феерия от нюанси пред възторжения взор на хилядолетия история. Хоризонтът е безкраен, емоциите също…посрещат ни венецианския замък „Делла Рокка Бароци” в Стария град и кулата „Белония” с панорама към пристанището. Продължаваме към долината Трагая – сърцето на острова , където ще посетим автентична цикладска работилница за керамика и традиционна преса за маслини в село Дамалас. След това през долината на Трагая и спираме до село Халки с именията му, дестилерията на цитруси и византийската църква на Панагия Прототрони , Църквата на Панагия Прототрон (Първа възкресена Богородична църква) е една от най-ранните кръстовидни църкви в Гърция . Ювелирните старинни имения отново засвитетелстват аристократичното минало на острова и го превръщат в цитаделата на цикладското селище.
Следва Филоти, простиращо се амфитеатрално по склоновете на два хълма в подножието на Зас, най-високата планина на Наксос. легендите разказват, че младия бог Зевс е отгледан в пещера в планината Зас („Зас“ означава „Зевс“ ) . Ще пробваме и чаша Китрон – местна напитка от лимони, която се прави с малко алкохол, с добавка захар, но е много характерна тук.
Продължаваме към Коронос – един от най-старинните и най-красивите планински селца на острова с лабиринт от тесните улички и калдаръмени алеи , пълзящи по планинскте склонове със задушевната атмосфера на истинска сърдечност и гостоприемство от местните жители.
Отправяме се на север към Аполонас , където ще се насладим на 6-метровата статуя на Курос на Флерио в Меланес ; курос ( kouros – скулптора на млад мъж , момче в Елада) . Разположен е в древна мраморка кариера, една от най- старите в Гърция.
По пътя обратно към Наксос ще се насладим на редица великолепни пясъчни ивици на острова : Apollonas Beach Abram Beach , Amitis Beach , Saint George Beach. По крайбрежието на юг продължават Plaka Beach ( плажът на нудистите), , Alyko Beach (плажът с най-кристално чистите води), Mikri Vigla Beach (подходящ за уиндсърфинг) и още дузина приказно красиви плажове – находки на острова на изобилието Наксос. Следобед трансфер с ферибот към остров Миконос. Свободно време . Нощувка .

3-ти ден
Свободно време за плаж, почивка и релакс.
По желание Круиз по Южните плажове на Миконос . Представете си кристално чиста вода, пясъчни плажове, синьо небе – блаженство. Круизът ще ви отведе до кристално чистите води на Егейско море и красивите защитени плажове на южното крайбрежие на острова. Ще плавате край някои от най-известните и космополитни плажове на Миконос и Гърция, докато се забавлявате и танцувате през деня, с включен обяд и напитки. Ще се качите от новото пристанище Миконос и ще отплавате направо към хипнотизиращите и луди Южни плажове. След това плувайте в кристално чистите води и ще видите известни места като ORMOS, PSARROU , PLATIS GIALOS ,ELIA и разбира се Парти – ЕПИЦЕНТЪРА SUPER PARADISE BEACH . Забавлявайте се, наслаждавайте се на слънцето и пийте коктейли, докато релаксирате на борда. Единственото нещо, което ще трябва да вземете със себе си е Вашият бански и голяма усмивка.

Elia Beach – „Син флаг“ плаж с най-дългата плажна ивица на острова . Той е един от най-красивите плажове със ситен, златист пясък .В източния му край има уединена зона за нудисти.
Paradise Beach парти центърът на Гърция с барове, дискотеки и таверни и много водни атракции
Kalafatis Beach е известен най-вече с водните спортове. Може да се наеме екипировка за уиндсърф и кайтсърф,
Ornos Beach подходящ за семейства с деца, заради ситния златист пясък и спокойствието наоколо
подходящ за семейства с деца, заради ситния златист пясък и спокойствието наоколо
Super Paradise Beach -eдин от най – толерантните плажове по отношение на сексуалните предпочитания . Достига се чрез водно такси от Platis Gialos и Paradise Beach
Psarou Beach – плажът на Звездите : Парис Хилтън, Мадона, Джерард Бътлър , Пенелопе Круз, Хайде Клум и още много холивудски величия и звезди от световния хайлайф се забавляват там
Kalo Livadi – още един скъпарски плаж, който ще Ви посрещне с множество луксозни плажни барове , вкл и клуба на Линдзи Лоън – Lohan Beach House Mykonos

4-ти ден
Закуска . Свободно време за плаж, почивка и релакс. По желание Екскурзия до остров Делос. Отпътуване с ферибот или корабче за остров Делос. Пристигане на остров Делос – един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция
Необитаемият остров Делос е уникален в качеството си на огромен музей на открито. Археологическите разкопки на тези места започват през 1873 г. под ръководството на френската археологическа школа в Атина и се считат за една от най-големите в цялото Средиземноморие.
Според легендата тук са родени Аполон и Артемида , плод на любовта между Лето и Зевс. Съгласно мита, някога Делос бил плаващ остров, блуждаещ по морета, докато Зевс не заповядал на Посейдон да го застопори на едно място, за да може на него да се скрие и роди бременната Лето.
Макар и малък остров, Делос е бил толкова важно място в древността, че околните острови били известни като Цикладите, тъй като оформят кръг ( kyklos ) около свещения остров . Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, Терасата на лъвовете, Храмът на Хера, Залата на биковете, Храмът на Изида, Къщата на делфините, Театърът за 5500 зрители, Къщата на Дионис и още много други находки ще Ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, , за да разкажат своята история и легенди. През 1990 г. ЮНЕСКО вписва Делос в списъка за Световно историческо наследство . Връщане на остров Миконос. Свободно време.

По желание Гурме тур с дегустация на автентични местни специалитети – Триумф от вкусове и аромати ! Отправяме се към местна ферма в сърцето на острова, която е идеалният избор за откриване и дегустация на най-добрите гръцки вина. Вие не само ще научите основните техники за дегустация, но ще се отпуснете и вкусите най-отчетливите смеси на Гърция. Ще имате възможност да опитате от чудесните Миконоски органични вина Елексирът на Боговете е придружен с традиционни мезета като xinotyro, kopanisti, and louza . Последният щрих на тази обиколка са сладките изкушения от домашни гръцки рецепти, с които да запечате удоволствието от тази страхотна гурме разходка с характерния само за Миконос ликьор. Едно незабравимо и вкусно изживяване !

По желание Круиз по залез слънце . Отпуснете се на борда и се насладете се своето ягодово мохито – запазения знак за Миконос – съзерцавайки зрелищния спектакъл на незабравимия залез край острова . Потопете в омайната атмосфера на този вълнуващ , роматичен круиз . Плавайте покрай очарователните сгради на квартала Малка Венеция и открийте величествената гледка на аления хоризонт докато морските вълни ласкаво бродират Егейско море . Хвърлете котва между островите Делос и Рения и вижте руините на древния театър и старото пристанище. Залезът нежно наднича край скалистия бряг на свещения остров. Обратно към Миконос , в романтичата прегръдка на Посейдон , запленени от светлината на залязващото слънце над Егейско море. Нощувка.

5-ти ден
Ранна закуска. Напускане на хотела и трасфер до Летище Миконос. Полет към София . Пристигане на летище София предиобед.


OLIA HOTEL MYKONOS 3***
Оценка 8,5
349 евро на турист в двойна / тройна стая
329 евро за дете до 12г.с 2-ма възрастни
150 евро доплащане при единично настаняване



PARADISION HOTEL MYKONOS 4**** ОГРАНИЧЕН БРОЙ СТАИ
Оценка 8,2
399 евро на турист в SUPERIOR SIDE SEA VIEW двойна / тройна стая
379 евро за дете до 12г.с 2-ма възрастни
180 евро доплащане при единично настаняване



*Възможност за удължен престой до 29.09

OLIA HOTEL MYKONOS 3*** – 200 евро на турист

PARADISION HOTEL MYKONOS 4**** – 270 евро на турист


ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ




УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Капаро – 100 % предплащане на основния пакет до 2 дни от изготвяне на договора
Доплащане – допълнителни екскурзии до 30 дни преди дата на отпътуване



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.
PCR тест- отрицателен резултат от направен тест до 72 ч от влизане в РГърция (*информацията подлежи на текущо обновяване ) . Съдействаме Ви за посещение на Лаборатория, с която имаме сключен договор за Партньорство без изискване за предварително записан час.



* Цената на офертата подлежи на препотвърждаване при резервации по – малко от 45 дни преди дата на полета

* * Последователността при провеждане на допълнителните мероприятие е свъзвана с препотвърдено фериботно разписание, метеорологични условия и санитарни предписания


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 15
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни



ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

OLIA HOTEL MYKONOS 3***
https://oliahotel.com/

OLIA HOTEL MYKONOS 3*** е отличен избор за комфортен престой, изключително обслужване и атмосфера laissez-faire .Хотелът е построен с голяма страст, в типичната цикладска архитектура и традиционни цветове.
Разположен на 200 м от пристанището на Турлос на остров Миконос, OLIA HOTEL MYKONOS 3*** предлага открит басейн и снек-бар. Предоставя климатизирани стаи с тераса с гледка към градината или Егейско море. Стаите са оборудвани със сателитна телевизия, сейф и хладилник. Имат собствени бани, снабдени със сешоар. Гостите могат да се насладят на освежаващи напитки от релакс бара на терасата за слънчеви бани около басейна. На по-малко от 1,2 км от хотела се намира оживеният център на град Миконос с безброй ресторанти, барове и кафенета.
На разположение на гостите на хотела са 24-часовата рецепция , безплатен Wi-Fi връзка,безплатен паркинг, бизнес корнер, масажен център.



PARADISION HOTEL MYKONOS 4****
http://www.paradision.com/index.php

Панорамно разположен над залива Tourlos , PARADISION HOTEL MYKONOS 4**** стои величествено на височина от 80 метра на хълм, предлагащ изключителна гледка към Егейско море и град Миконос с разкошен фон от летни синьо – бяли цветове от фериботи и впечатляващи круизни кораби. Счита се , че от хотела имате една от най-добрите гледки към невероятната морска шир и островите Тинос и Рения.
Открит през 2004 г, 4-звезднят PARADISION HOTEL MYKONOS 4**** е елегантен семеен хотел с уникален чар и уютна атмосфера . Отличната локация само на 100 м от морето и на 600 м от най-близкия организиран плаж го прави предпочитано място за активна почивка в близост до новото пристанище на Миконос и на пешеходно разстояние от спокойния и живописен плаж на Tourlos, На разположение на гостите на хотела са 24/7 рецепция, безплатен Wi-Fi връзка, безплатен паркинг, бизнес корнер, открит плувен басейн, релакс бар, румсървиз.



ВАЖНО!

Посочените хотелски настанявания спазват всички протоколи за безопасност според указанията на местните власти:
Дезинфектант за ръце в стаята и общите части
Споделени канцеларски материали, като отпечатани менюта, списания, химикалки и хартия, са премахнати
Гостите разполагат с опцията да се откажат от почистването на стаята по време на техния престой


ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Миконос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Миконос |  22 септември - 2023 - Гърция |  22 септември - 2023 - Миконос

Избрани оферти