Начало / Екскурзии / Екскурзии - Осло

БЕЛИ НОЩИ В НОРВЕГИЯ: ДИВИ ФИОРДИ, ОСТРОВИТЕ ЛОФОТЕН И МОДЕРЕН ЕКО КРУИЗ

Номер на оферта

/

241650

Дати & цени

12 юни 2024 - 19 юни 2024 г. - Цена от 3790 лв.

Цената включва

Самолетни билети с АК „Norwegian Air Shuttle” с вкл. летищни такси / няма вкл. кетъринг по време на полетите/:
- София – Осло – Тромсьо;
- Трондхайм – Осло;
- Осло – София;
Разрешен багаж за полетите:
- 1 бр. регистриран багаж до 23 кг. /обща максимална обиколка 158 см./;
- 1 бр. ръчен багаж до 8 кг с размери 55х40х23 см;
- 1 бр. малък ръчен багаж с размери 38х30х20 см.
Всички трансфери, описани по програмата с частен климатизиран микробус, категория „Туристически“;
2 нощувки със закуски в Тромсьо в хотел SmartHotel Tromso 3*;
3 нощувки на луксозния круизен кораб Havila Castor /3 закуски, 2 обяда; 2 вечери/ по описания маршрут в програмата;
2 нощувки със закуски в Осло в хотел SmartHotel Oslo 3* в централната част на Осло;
Входни такси на посещаваните обекти;
Обзорна обиколка на Тромсьо;
Обзорна обиколка на Трондхайм;
Обзорна обиколка на Осло;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Водач от България.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии по желание;
Кетъринг по време на полетите;
Разходи от личен характер;
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!

Програма на пътуването

СофияОсло – Тромсьо – островите Лофотен (Finnsnes – Харстад – Risoyhamn – Sortland – Stokmarknes – Svolv?r – Stamsund – Будьо – Ornes – Sandnessjoen – Rorvik) - Трондхайм – Осло - София

включени 3 обзорни екскурзии: Тромсьо, Трондхайм, Осло
включен модерен еко круиз из дивите фиорди и островите Лофотен
самолетна програма
водач на български език

ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Норвегия е една от най-красивите дестинации в света. Предлага неповторими преживявания, очарователна природа, впечатляваща история и гостоприемно местно население. Един от най-вълнуващите периоди за посещение е по време на т. нар. Бели нощи /специално явление, при което слънцето не залязва напълно през нощта/. Потопете се в тази магична атмосфера и завладяващите пейзажи на дивите норвежки фиорди на борда на модерен безшумен еко круизен кораб, съхраняващ уникалната местна природа и биоразнообразие. Насладете се на среднощното слънце от джакузито или шезлонга, а след това отдъхнете сред дизайн, вдъхновен от морето, небето, планината или ледниците.
Също така се разходете из Портата към Арктика – Тромсьо, Столицата на викингите – Трондхайм, и Града на водата – Осло, докато научавате детайли за интересната история на района.

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН: 12.06.2024 | СофияОсло - Тромсьо
Полет от София за Осло в 12:20 ч., каца в 14:25 ч. След кратък престой, полет от Осло за Тромсьо в 17:10 ч. Пристигане на летището в Тромсьо в 19:05 ч. Трансфер до Smart Hotel Tromso 3* и настаняване за 2 нощувки.
Свободно време за вечеря и разходка. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 13.06.2024 | Тромсьо /закуска/
След закуска, 3-часова пешеходна разходка из Портата на Арктика – Тромсьо, който e отправна точка за полярните експедиции. Най-северният град в Норвегия и вековната история на района пленяват със своето очарование през всеки сезон от годината. Това е оживен малък град с интензивен градски и приобщаващ нощен живот, интересна история, забележителна култура, вкусна храна и прекрасна природа.
Обиколката и започва с посещение на най-добре запазеният тюленов кораб в Норвегия, собственост на университетския музей в Тромсьо – MS Polstjerna. Плавал 33 ловни сезона, предимно в Западния лед, като последният сезон бил през 1981 г. През 2005 г. се преобразява в музей, из който посетителите могат да се разходят. След това отправяне към единствената дървена църква в Норвегия – Tromso Cathedral, а после и към най-старата къща в града – Skansen /построена като митническа станция през 1789 г. и обградена от по-малки къщи/. По пътя преминаване през очарователния център, основан през 1795 г. на остров Трьомсьой. След кратка фотопауза при Skansen продължаване към още една от най-старите местни сгради – Полярния музей /посещение/, разположен в склад от 1830 г. на брега на морето. Тук групата ще се потопи във вълнуващата история на полярната морска традиция, експедициите и оцеляването по тези земи.

По желание: Допълнителна екскурзия „Тромсьо: история, храна и забавления“ /срещу доплащане/. Стартира с тур на най-северната пивоварна в света – Macks ?lbryggeri, основана през далечната 1877 г. от Лудвиг Маркус Мак. Това е четвъртата по големина пивоварна в Норвегия. След 135 години, през есента на 2012 г. Mack се премества, но историческите сгради в Тромсьо са превърнати в музей, представящ историята на основателя на компанията и някои от тънкостите при варенето на кехлибарената напитка. След това в най-старата кръчма на Тромсьо – ?lhallen, която отваря врати през 1928 г., ще имате възможност да опитате от над 70 вида наливна бира. В миналото тя е популярно място за отсядане на рибари и изследователи. Някога тук била изба на Macks Bryggeri – най-северната пивоварна в света. В момента е едно от най-посещаваните места в района.
Лятното полярно приключение продължава с посещение на леден бар в „сърцето“ на Тромсьо - Magic Ice Bar. Място, което изумява с подробности за живота в Арктическия кръг. Фантастично пътуване сред прекрасната експозиция от ледени скулптури и инсталации, с възможност за почерпка с класно питие. За финал ви очакват автентични изложби в морския музей Full Steam, разкриващ част от риболовната история на района. Централно разположен е в стара дървена сграда от 1904 г., а акцентът в менюто и изложбената част е рибата треска.
Цена: 180 лв
Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 14.06.2024 | Тромсьо /закуска/
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия:
По желание: Екскурзия до островите Квайола и Сомарой с включен обяд /срещу доплащане/
Насладете се на неописуемата красота на арктическата пустош сред северните фиорди и един от най-големите и красиви острови в Норвегия - Квайола, който очарова с дивата си природа /морски орли, северни елени, лосове, видри и др/. Втора спирка е старото рибарско селище Сомарой, разположено на едноименния остров на 36 км западно от Тромсьо. На фона на прекрасните пейзажи тук, ще научите интересни подробности за местната флора и фауна и ще се насладите на лек топъл обяд край морето.
Цена: 290 лв.
Цената включва: транспорт, професионален фотограф, фотографски съвети, топъл обяд /възможни са вегетариански и веган менюта/.

или
По желание: Екскурзия „Цветната магия на Арктика“ /срещу доплащане/
Турът стартира с посещение на най-големия планетариум в Норвегия, където невероятните представления оживяват и северното сияние никога не пропуска да се появи. Ще имате възможност да се насладите на 26-минутния празник на светлината - шоуто „Северно сияние“. Това е документален филм със зашеметяващи кадри, представящи Aurora Borealis от научна, историческа и митологична гледна точка.
Следва разходка сред най-северната ботаническа градина в света – Arctic-Alpine Botanic Garden Tromso. Там можете да видите традиционни многогодишни растения и билки от Северна Норвегия. Цъфтежът започва през първите дни на май, докато все още има доста сняг, и продължава до октомври. Градината разполага с 25 колекции, в това число и африканска, която изненадващо оцелява на местните метеорологични особености. После отправяне към Арктическата катедрала, известна още като Tromsdalen Church или Ishavskatedralenis, откъдето се открива великолепната гледка към града. Катедралата впечатлява с драматичен дизайн, наподобяващ триъгълни ледени блокове, дело на иновативния норвежки архитект Ян Инге Ховиг. Структурата блести с разноцветни мозайки и красива стъклена фасада с масивен кръст.
Изкачване с кабинков лифт за панорамна разходка високо в планината. В рамките на 4-5 минути двете гондоли на лифта, известни като Seal и Polar Bear, се изкачват от Solliveien в квартала Tromsdalen до планината Storsteinen – 421 м над морското равнище. От платформата за наблюдение горе се открива впечатляващ изглед към Тромсьо и околните острови, планини и фиорди. Има възможност туристите да останат за апетитна вечеря, приготвена от местни майстори на кулинарното изкуство с най-добрите местни продукти. Заплащане според избора на ястия.
Цена: 180 лв.
Връщане в града /самостоятелно или с групата/.
От 23:45 до 01:15 ч. чекиране и настаняване на кораб Havila Castor за 3-дневен безшумен ЕКО круиз из Арктическия кръг и Лофотен.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 15.06.2024 Тромсьо – Лофотен /закуска, обяд, вечеря/
В ранните часове на деня поемане на 3-дневен безшумен ЕКО круиз из Арктическия кръг и Лофотен с пуснатия в движение през 2022 г. модерен кораб Havila Castor. Потопете се в девствената красота на крайбрежния маршрут от Портата на Арктика /Тромсьо/ до Града на кралете /Трондхайм/, разкриващ величествени планини, чудни фиорди, хипнотизиращо среднощно слънце и старинни крайбрежни селца. Великолепният норвежки бряг разкрива прекрасни пейзажи и великолепен чист въздух. Приключение, което ще помните за цял живот.
Тръгване от пристанище Тромсьо в 01:30 ч. в посока малкото градче Finnsnes. Пристигане рано сутринта в 04:20 ч., а 20 минути по-късно корабът поема към най-големият остров в Норвегия – викингският търговски център Харстад (престой: 08:00-08:30 ч. Следва отбивка и в селцето с уникална природна красота Risoyhamn (престой: 10:45-11:00 ч.), а по обяд акостиране за половин час в “Синия град“ Sortland (престой: 12:30-13:00 ч.). В Stokmarknes от 14:15 до 15:15 ч. можете да видите и преживеете транспортната история на района от момента, в който корабният собственик Ричард Вит поставя началото на експресен маршрут между Южна и Северна Норвегия през 1893 г. Следва важното рибарско градче Svolv?r (престой: 18:30-20:30 ч.), най-големият град на архипелага Лофотен. Разполага се на площ от 2,37 кв. км и има население от 4720 души (2018 г.). Възможност за допълнителна брегова екскурзия. Връщане на борда и отправяне към рибарското пристанище Stamsund (престой: 22:15-22:30 ч.).

ПЕТИ ДЕН: 16.06.2024 | Лофотен – Rorvik /закуска, обяд, вечеря/
Денят започва с града на морския орел Bodo (престой: 02:30-03:30 ч.), откъдето продължаваме към старото градче Ornes (престой: 06:25-06:35 ч.) на границата между Арктика и завладяващото крайбрежие на Хелгеланд. В района на Хелгеланд е и административният център Несна (престой: 10:25-10:35 ч.). После е време за известния с планинската местност „Седемте сестри“ град Sandnessjoen (престой: 11:45-12:15 ч.). Малко по-продължителна спирка в Bronnoysund (престой: 15:00-17:25 ч.) и възможност за допълнителна брегова екскурзия /срещу доплащане/. Вечерта минаване покрай една от най-източните точки на архипелага Vikna – Rorvik (престой: 21:00-21:30 ч.).

ШЕСТИ ДЕН: 17.06.2024 | Трондхайм – Осло /закуска/
Рано сутринта (06:30 ч.) живописното круизно пътуване приключва в третия по големина град и втория най-стар в Норвегия – Трондхайм. Древното минало на културната столица на страната определено има какво да покаже на посетителите. Богатата история започва през далечната 997 г. Към днешна дата впечатлява с доста нетипична архитектура, която представлява смесица от различни стилове. Старите улици носят романтиката на древността, а новото строителство с нетрадиционни цветове на фасадите придава особен привкус.
След закуска на кораба, напускане на кораба около 09:00 ч. Оставяне на багажа в кутии за съхранение на жп гарата в Трондхайм и обзорна екскурзия в Трондхайм /включена в цената/. Обиколката включва посещение средновековния архиепископски дворец Erkebispeg?rden, най-старата по рода си сграда в Скандинавия, но и един от най-добре запазените дворци в Европа. Датира от края на 12 век и съдържа редица исторически експонати, включително и колекция от скъпоценни камъни. Продължаване към катедралата Нидарос, смятана за най-величествената църква в Скандинавия. Това е най-северната средновековна катедрала в света и една от най-популярните туристически атракции в града. Именно тук са коронясани монарсите. Няма как да не минем и под червените арки на Стария градски мост над река Ниделва, за да стигнем до красивите алеи и колоритни стари къщи на квартал Баккланд. Наблизо е крепостта Кристианстен (Kristiansten Festning), построена между 1681 и 1695 г., за да предпази града от нападения.

По желание: Допълнителна екскурзия до остров Munkholmen /срещу доплащане/
Съвсем близо до Трондхайм се намира известният о. Munkholmen /островчето на монаха/, който впечатлява със своята богата история още от епохата на викингите. Някога е имало манастир, затвор, крепост и отбранителна станция. Малко след 1000 г. е построен бенедиктински манастир, един от първите два в скандинавските страни според експертите. През 1658 г. манастирът е превърнат в крепост и затвор, а по-късно и в митница. Най-известният затворник е датският граф Педер Шумахер Грифенфелд (1635-1699), затворен тук в продължение на 18 години.
Днес е популярно място с прекрасни пейзажи и пясъчен плаж в периода май-септември. Посетителите имат възможност да се разходят из сградата на крепостта, да разгледат останките от двора и манастира. На острова има малко кафене, където можете да отдъхнете и похапнете.
Цена: 130 лв

Взимане на багажа и трансфер до летището в Трондхайм за полет до Осло в 17:00 ч. Кацане в Осло в 17:55 ч. Трансфер до хотел SmartHotel Oslo 3* и настаняване.
Свободно време и нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 18.06.2024 | Осло
След закуска 2, 5 ч обзорна екскурзия на Осло /включена в цената/ с автобус и екскурзовод. Започваме с парка с творби на известния норвежки скулптор Вигеланд /разходка в парка около 35 минути/. Спиране при шанцата Холменколлен, разходка около 30 минути. Пешеходна разходка из центъра на Осло: Сградата на Парламента; Катедралата; крепостта; Операта; Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир; Кралският дворец; Главната улица Карл Йоханс гате, Националният театър; апартаментът на писателя Хенрик Ибсен.
Свободно време или допълнителна екскурзия.

ОСМИ ДЕН: 19.06.2024 | Осло - София
Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Осло. Полет за София в 07:35 ч. Кацане в София, Терминал 2, в 11:40 ч.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ /Norwegian Air Shuttle/
ДАТА ЛЕТИЩЕ ИЗЛИТА ЛЕТИЩЕ КАЦА
12.06.2024 София, Т2 12:20 Осло 14:25
12.06.2024 Осло 17:10 Тромсьо 19:05
17.06.2024 Трондхайм 17:00 Осло 17:55
19.06.2024 Осло 07:35 София, Т2 11:40
Всички часове са в местни времена.

ХОТЕЛИ
Smarthotel Troms? 3*
Местоположение: Smarthotel Troms? е в центъра на град Тромсьо, само на 200 м от търговската улица Сторгата. Пристанищният терминал Хуртигрютен и арктическият аквариум Polaria са на 8 минути пеша. Разстоянието до Полярния музей е 800 м.
Хотел: Модерен хотел с чудесен скандинавски дизайн в „сърцето“ на града, близо до някои от най-интересните забележителности. Гостите могат да ползват безплатен Wi-Fi, място за съхранение на багаж, 24-часова рецепция, перални услуги, хранителен магазин.
Настаняване: Компактни светли стаи с ярка декорация (10 м2). Всички са оборудвани със специално DUX легло с адаптивна система за правилна поза по време на сън за по-голям комфорт. Осигурени са също хипоалергенни завивки, шумоизолация и отоплителна система, която гостите могат сами да контролират.
*Двойните стаи са с компактни спални (140 см). Няма възможност за настаняване на отделни легла.

Smarthotel Oslo 3*
Местоположение: Намира се в сърцето на Ослов, на 5 минути пешеходно разстояние от търговската улица Karl Johan. Националнаа галерия, Кралският дворец и дворцовият парк са на 2 минути пеша.
Хотел: Модерен еко хотел с денонощна рецепция и обзорна тераса с прекрасна гледка на покрива. Лоби барът предлага подбрана селекция от храни, снаксове и напитки. Закуската е на шведска маса /от понеделник до петък – 07:00 ч. до 10:00 ч.; събота и неделя – 08:00 ч. до 10:00 ч./.
Настаняване: Удобни стаи с компактни размери /16-20 кв. м/. Разполагат с двойно легло с удобен матрак DUX. Оборудвани са с модерен телевизор, хипоалергенни килими и климатична система.
Еко концепция: При престой за няколко дни, екипът ще смени кърпите, ще изхвърли боклука и ще зареди тоалетна хартия на всеки четвърти ден. Ако имате нужда от допълнителни запаси от някой от тези артикули, можете да ги получите на рецепцията.

Кораб Havila Castor
Havila Castor гарантира максимален комфорт. Еко круизният кораб е с капацитет 640 пасажери (179 каюти), дължина 124 м и височина 22 м. Построен е 2021-2023 г. и е проектиран с грижа към природата. Има енергоефективен дизайн на корпуса и плава цели 4 часа без никакви емисии замърсяване. Многобройните прозорци от пода до тавана, интериорът, вдъхновен от норвежката природа и направен от естествени материали, създават автентична и спокойна атмосфера, в която ще се влюбите.
Забавления: Корабът разполага с два ресторанта, бар с панорамна гледка, лоби и кафене. Концепцията за хранене ще ви отведе на норвежко кулинарно пътешествие сред традиционни и модерни ястия, приготвени от най-добрите местни продукти. Съоръженията за развлечение пък гарантират, че няма да скучаете дори и една минута. Две сауни са разположени на осма палуба – една за мъжете и една за жените. И двете са удобно разположени в близост до съблекалните и джакузитата. Можете да запазите шезлонг на палуба четири и да потренирате във фитнес с гледка на седма палуба.
Хранене: Основният ресторант се казва Havrand Restaurant /закуска: 07:00 ч. – 10:00 ч.; обяд: 11:30 ч. – 14:30 ч.; вечеря: 18:00 ч. – 21:00 ч./. Предлага топли, студени, сладки и солени специалитети, приготвени с местни продукти от крайбрежните райони, през които преминава кораба. Затова менюто се променя по време на пътуването и е изключително разнообразно.
Храненето тук НЕ е на шведска маса, за да се сведат до минимум хранителните отпадъци. Всеки пасажер има включени вода, кафе и чай към всяко хранене, за закуска мляко и сок. Пакетът не включва газирани напитки и алкохол. Гостите могат да избират от специалното меню. С цел минимизиране изхвърлянето на храна се препоръчва туристите да взимат малки порции салата, основно, предястия…
Каюти
Вътрешна: Площта ? е 10 кв. м. Разполага с двуетажно легло, гардероб, диван, телевизор, сешоар, оборудване за чай и кафе, собствена баня, безплатен Wi-Fi.
Външна Superior Seaview: Площта ? е 15 кв. м. И има прозорец с изглед към морето. Може да бъде с двойно или единични легла. Разполага още с диван, гардероб, бюро, телевизор, хладилник, сешоар, оборудване за чай и кафе, баня.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
ЕКСКУРЗИИ В ТРОМСЬО
Тромсьо: история и забавления
Най-северната пивоварна в света – Macks ?lbryggeri, основана през далечната 1877 г. от Лудвиг Маркус Мак. Това е четвъртата по големина пивоварна в Норвегия. След 135 години, през есента на 2012 г. Mack се премества, но историческите сгради в Тромсьо са превърнати в музей, представящ историята на основателя на компанията и някои от тънкостите при варенето на кехлибарената напитка.
Продължителност: 60 минути
Включва: водач, обиколка, представяне на съставките на бирата, демонстрация на процеса на варене, дегустация на един вид бира
Най-старата кръчма на Тромсьо – ?lhallen, която отваря врати през 1928 г., ще имате възможност да опитате от над 70 вида наливна бира /консумация по избор за собствена сметка/. В миналото тя е популярно място за отсядане на рибари и изследователи. Някога тук била изба на Macks Bryggeri – най-северната пивоварна в света. В момента е едно от най-посещаваните места в района.
Включва: посещение, свободна консумация /за собствена сметка/
Леден бар Magic Ice Bar. Място, което изумява с подробности за живота в Арктическия кръг. Фантастично пътуване сред прекрасната експозиция от ледени скулптури и инсталации, с възможност за почерпка с класно питие.
Включва: Welcome drink, сервирана в ледена чаша, зимно пончо и ръкавици
Морски музей и ресторант Full Steam, разкриващ риболовната история на района. Централно разположен е в стара дървена сграда от 1904 г., а акцентът в менюто и изложбената част е рибата треска. Ресторантът е създаден през 2018 г. и се намира в Bangsundbrygga в Troms?.
Включва: водач, достъп до 3 изложби
Продължителност: 60 минути

Цена: 180 лв
Цената включва: посещение на най-северната пивоварна, най-старата кръчма в Тромсьо, леден бар и морски музей

Екскурзия до островите Квайола и Сомарой с включен обяд
Насладете се на неописуемата красота на арктическата пустош сред северните фиорди и един от най-големите и красиви острови в Норвегия - Квайола, който очарова с дивата си природа /морски орли, северни елени, лосове, видри и др/. Втора спирка е старото рибарско селище Сомарой, разположено на едноименния остров на 36 км западно от Тромсьо. На фона на прекрасните пейзажи тук, ще научите интересни подробности за местната флора и фауна и ще се насладите на лек топъл обяд край морето.
Цена: 290 лв
Цената включва: транспорт, професионален фотограф, фотографски съвети, топъл обяд /възможни са вегетариански и веган менюта/

Екскурзия „Цветната магия на Арктика“
Най-големият планетариум в Норвегия, където невероятните представления оживяват и северното сияние никога не пропуска да се появи. Ще имате възможност да се насладите на 26-минутния празник на светлината - шоуто „Северно сияние“. Това е документален филм със зашеметяващи кадри, представящи Aurora Borealis от научна, историческа и митологична гледна точка.
Най-северната ботаническа градина в света – Arctic-Alpine Botanic Garden Tromso. Там можете да видите традиционни многогодишни растения и билки от Северна Норвегия. Цъфтежът започва през първите дни на май, докато все още има доста сняг, и продължава до октомври. Градината разполага с 25 колекции, в това число и африканска, която изненадващо оцелява на местните метеорологични особености.
Арктическата катедрала, известна още като Tromsdalen Church или Ishavskatedralenis, откъдето се открива великолепната гледка към града. Катедралата впечатлява с драматичен дизайн, наподобяващ триъгълни ледени блокове, дело на иновативния норвежки архитект Ян Инге Ховиг. Структурата блести с разноцветни мозайки и красива стъклена фасада с масивен кръст.
Изкачване с кабинков лифт за панорамна разходка високо в планината. В рамките на 4-5 минути двете гондоли на лифта, известни като Seal и Polar Bear, се изкачват от Solliveien в квартала Tromsdalen до планината Storsteinen – 421 м над морското равнище. От платформата за наблюдение горе се открива впечатляващ изглед към Тромсьо и околните острови, планини и фиорди. Има възможност туристите да останат за апетитна вечеря, приготвена от местни майстори на кулинарното изкуство с най-добрите местни продукти. Заплащане според избора на ястия.
Цена: 180 лв.
Цената включва: посещение на планетариум, ботаническа градина, Арктическа катедрала, изкачване с кабинков лифт

БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ ПО ВРЕМЕ НА КРУИЗА
Преследване на морски орли
Това водно сафари е с продължителност 60 минути. Участниците се качват на лодка, която ги отвежда в близост до природата и дивия живот на зашеметяващия фиорд Trollfjord. Популярна туристическа атракция заради непокътнатата си природна красота. По време на белите нощи можете да се впуснете в преследване на величествените морски орли.
Цена: 189 евро / 370 лв
Продължителност: 2 часа

Вкусът на Лофотен
Знаете ли какво се случва, когато свежата планинска вода на островите Лофотен срещне малца, хмела и маята?! Накратко, вкусът на Лофотен! Ще се уверите по време на 45-минутния тур в местна бирария, с включена дегустация на бира. Можете да се разходите също и из центъра на рибарското градче Svolv?r, най-голямо на Лофотен. Тук ще намерите търговски центрове, магазини за дрехи, супермаркети, кино, редица хотели, ресторанти от висок клас и художествени галерии, отворени през цялата година.
Цена: 55 евро / 108 лв
Продължителност: 1 час

Приключение на Лофотен
Пътешествие сред стръмните планини на Лофотен с невероятен изглед към безброй малки острови и островчета. Водачите ще ви посрещат на кея в Svolv?r, където се качвате на автобусите. Спиране за снимки при внушителната катедралата на Лофотен Kabelv?g. Причината за построяването ? била нуждата на рибарите от духовна подкрепа в миналото преди да отплават в зимното Лофотенско море. След това пътуването продължава с екскурзия до рибарското селище Henningsvaer, разположено на няколко малки острова край южния бряг на остров Austv?g?ya в архипелага Лофотен. Свързано е с останалата част на V?gan чрез мостовете Henningsv?r. Автобусът стига до Stamsund, където отново се качвате на кораба.
Цена: 145 евро / 284 лв
Продължителност: 3 часа и 30 минути

Изкачване до най-добрите плажове в Европа
Поразително бели пясъци, които се преливат в очарователни зелени полета и тюркоазени морски води края дивите планини на островите Лофотен. Включете се в това изкачване и се насладете на впечатляващи гледки. Маршрутът преминава през стар горски път и чакълеста пътека, има и кратък участък по пътя надолу, който е малко по-предизвикателен. Затова не забравяйте да обуете удобни обувки и топли дрехи. А също носете и вода за пиене.
Цена: 128 евро / 251 лв
Продължителност: 3 часа и 30 минути

Изкачване до едно от чудесата на природата Torghatten
Torghatten е уникално скално образувание с 15-20 метра широк тунел през центъра му, останало от скандинавската ледникова епоха. Човекът изглежда малък, когато се скита през тунела с дължина 160 метра, височина 35 метра и ширина 15-20 метра. Ледът и водата ерозирали крехката скална повърхност, докато по-твърдите видове скали в горната част на планината издържали на тези сили. Екскурзията включва придвижване с автобус до Torghatten, откъдето започва пешеходен преход до природния феномен, по време на който можете да се насладите на кафе и кексче. Не забравяйте да се облечете топло, препоръчваме устойчиви на вятър дрехи и удобни обувки.
Цена: 139 евро / 273 лв
Продължителност: 2 часа

Посещение на ферма за сьомга
Екскурзията включва посещение на рибена ферма. Там ще имате възможност да се насладите на плуващата сьомга при ясно време. Придвижване до фермата с автобус. Посещение на контролни зали, стаи за изкормване и открито съоръжение преди изложба на закрито. Носете топли дрехи, устойчиви на вятър, и удобни обувки.
Цена: 133 евро / 261 лв.
Продължителност: 2 часа

Допълнителна информация

Ранни записвания до 15.02.2023 г.
Възрастен в двойна стая / вътрешна каюта на круиза/ 3 790 лева
Възрастен в двойна стая / външна каюта Superior Seaview/ 4 390 лева

Стандартни записвания след 15.02.2023 г.
Възрастен в двойна стая / вътрешна каюта на круиза/ 3 990 лева
Възрастен в двойна стая / външна каюта Superior Seaview/ 4 590 лева
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 16 ДУШИ

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Осло |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Осло |  Круизи 2024 - Норвегия |  Круизи 2024 - Осло

Избрани оферти