Начало / Екскурзии / Екскурзии - Осло

ЦЯЛА СКАНДИНАВИЯ - самолет

Номер на оферта

/

235292

Дати & цени

09 юли 2024 - 18 юли 2024 г. - Цена от 2754 лв.
22 август 2024 - 31 август 2024 г. - Цена от 2754 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20;
ОПИСАНИТЕ ОБЩО 9 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 3 ЗВЕЗДИ;
ТРАНФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МАЛМЬО;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СТОКХОЛМ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОСЛО;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ГЬОТЕБОРГ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРНБОРГ СЛОТ (ВХОДНАТА ТАКСА СЕ ЗАПЛАЩА НА МЯСТО);
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОПЕНХАГЕН;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ЕКСКУРЗИЯ ДО СОГНЕФЬОРД;
ЕКСКУРЗИЯ ДО РОСКИЛДЕ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ;
ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИ, ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ И КОРАБЧЕТА;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ – ОКОЛО 3 ЕВРО НА ЧОВЕК;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 3 нощувки в Копенхаген, 2 нощувки в Стокхолм, 3 нощувки в Осло, 1 нощувка в Хелзингборг и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Осло, Гьотеборг, посещение на замъка Кронборг, възможност за екскурзия до Согнефьорд и до Роскилде. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж – 1 малка чанта с размери 40x30x20 см. Вътрешните трансфери в Дания, Швеция и Норвегия се извършват с автобус.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:

09.07.2024 – 18.07.2024
22.08.2024 – 31.08.2024

Цена на човек в двойна стая - 2754 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 3471 лв.
Цена за трети възрастен - 2668 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 2547 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр. - 2657 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18h45 – 20h30. - полет СофияКопенхаген. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Швеция по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд, който свързва Копенхаген с Малмьо. Разглеждане на Малмьо – централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта - пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за самостоятелни разходки из центъра на Стокхолм или за разглеждане на Васамузеет (съхраняващ кораба „Васа” - един от най-красивите, но с най-трагична съдба кораби на шведската флота, построен през 1628 г. и единственият платноход от XVII век, запазен в оригиналния си вид) или на музея „Скансен“ (етнографски и исторически музей на открито). Около 14.00 ч. - отпътуване за Осло. Пристигане в Осло вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Осло – разходка из Вигеландпарк, престой на полуострова Бигдьой – полуострова на музеите с възможност за разглеждане музея Фрам (приютяващ полярния кораб „Фрам” на Фритьоф Нансен) или музея Кон-Тики (Музеят на викингските кораби е затворен до 2027 г.) Разглеждане на центъра на Осло - крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке. Свободно време. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Осло или по желание - целодневна екскурзия до Согнефиорд (с доплащане 158 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва транспорт с автобус от Осло до Согнефиорд и обратно, разходка с корабче по фиорда, водач-придружител на български език). Отпътува се в 05.00 ч., като закуската е сух пакет. До фиорда се пътува с автобус по изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по самия фиорд. Согнефиорд е най-дългият фиорд в света, врязващ се дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – престой в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка Кронборг Слот, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. Кронборг е един от най-известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Уилям Шекспир, който го избира за сцена на своята трагедия „Хамлет”. Около 16.00 ч. – пристигане в Копенхаген. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо, Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген (стаите се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела). Възможност за екскурзия до Роскилде (с доплащане 165 лв. за възрастни и 110 лв. за деца и младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва билет с влак от Копенхаген до Роскилде и обратно, такса за вход в катедралата, такса за вход в Музея на викингските кораби, водач-придружител на български език; организира се при група от минимум 15 участника). Роскилде е първата столица на Дания. Градът е разположен на Роскилдефьорд, на 30 км от Копенхаген и е известен, освен с живописното си разположение в близост от два от най-големите датски фьорда – Роскилдефьорд и Исефьорд, с катедралата си и с единствения в Дания музей на викингските кораби. Катедралата на Роскилде, която е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, е символ на славната история на датското кралство и приютява гробовете на всички крале на Дания от началото на XV век насам. Музеят на викингските кораби излага 5 оригинални викингски кораба, открити на дъното на Роскилдефьорд, известни в целия свят. Музеят е особено интересен, заради взаемодействието, което се получава, между изложените експонати и създадената интерактивна среда. 18h30 – трансфер до летището. 21h55 – 01h35 (+1) - полет КопенхагенСофия.


Доплащане за чекиран багаж (цената подлежи на препотвърждение):
- до 10 кг в две посоки: 257 лв;
- до 20 кг в две посоки: 390 лв.

Доплащане за съседни места в самолета в двете посоки (цената подлежи на препотвърждение): 70 лв.

Забележки: 1) Съветваме Ви да имате банкови карти, както и да си осигурите от България известно количество местна валута – датски, шведски и норвежки крони; 2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 3) Възможно е да се въведе заплащането на сити-такса от порядъка на 2 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Норвегия |  Оферти - Осло |  Екскурзии - Норвегия |  Екскурзии - Осло |  Лято в чужбина - Норвегия |  Лято в чужбина - Осло

Избрани оферти