Осло

За града

Оферти

Статии

Осло / Oslo

Осло (Oslo) е столицата на Норвегия. Градът е трети по големина на Скандинавския полуостров след Стокхолм и Хелзинки. Основан е през 1048 г. Река Акер Елв разделя града на източна и западна част. На северозапад от града се издига планината Холменколен - световноизвестен зимен спортен център.

По крайбрежието е разположена древна крепост, като днес крепостта е превърната в музей. Интерес представляват още: Норвежкият парламент; старият университет, изграден от тъмен гранит; Националният театър, пред входа на който са паметниците на бележитите норвежки драматурзи Хенрих Ибсен и Бернсон; Националният музей на Осло, където се съхраняват прочутия сал Кон Тики и тръстиковата лодка Ра II на световноизвестния учен и пътешественик Тур Хайердал, знаменития Фрам - малкия тримачтов кораб, с който полярният изследовател Фритьоф Нансен прави опити да достигне Северния полюс.

 

Oslo Pass дава възможност да посетите столицата на Норвегия - Осло на достъпна цена! 

Осигурява безплатно: вход за повече от 30 музея и атракции, градски транспорт в рамките на Осло, паркиране на обществени паркинги, обществени басейни на открито, пешеходни опознавателни турове на Осло. С Oslo Pass ползвате отстъпки за голям брой забележителности, ски симулатор - Холменколен (Holmenkollen Ski Simulator), увеселителен парк Тюсенфрид (Tusenfryd Amusement Park), билети за концерти, наем на велосипеди, ски и екипировка за скално катерене, както и специални промоции в ресторанти, магазини и заведения.

Oslo Pass може да бъде с валидност 24, 48 или 72 часа. Децата ползват намаление. Заедно с картата получавате специална книжка, подробно описваща всички предимства за притежателите на Oslo Pass.

Уебсайт: http://www.visitoslo.com/en/activities-and-attractions/oslo-pass/

Забележителности около Осло

Избрани оферти