Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Почивка в Португалия - Лисабон и Порто - 7 нощувки - самолет

Номер на оферта

/

121587

Дати & цени

04 май 2024 - 05 октомври 2024 г. - Цена от 2198 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София-Лисабон-София на АК "Wizz Air" или АК България Еър
• Летищни такси и 1 брой малък ръчен багаж до 10 кг. (40х30х20 см)
• 1 брой чекиран багаж до 20 кг
• Трансфери летище - хотел - летище
• Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
• 3 нощувки със закуски и вечери в района на Порто
• 4 нощувки със закуски в Лисабон
• Полудневна туристическа програма в Лисабон с екскурзовод на български език
• Полудневна туристическа обиколка на Порто с екскурзовод на български език
• Пешеходна разходка в Коимбра
• Представител на място на български език по време на целия престой
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цената не включва

• Гарантирана седалка в самолета – 60 лв в двете посоки
• доплащане за застрахователна премия за лица над 65 г. – 18 лв
• Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
• Слушалки по време на туровете - 18 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
• Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
• Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR)
• Билет за фуникуляра до манастирския комплекс "Бом Жезуш ду Монте" (около 2 EUR) в Брага;
• Градски и местен транспорт;
• Разходи от личен характер;
• Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Португалия на големи глътки: Лисабон и Порто - самолет

Може ли да си почиваш и да обикаляш едновременно? Да се излежаваш на брега и да опознаеш нови места? В Португалия може. Отпийте от красотата й на големи глътки, ще утолите жаждата си за почивка и разнообразни дестинации.

Маршрут: СофияЛисабонСинтра – Кейлуж – Ещорил – Кашкайш Брага – Гимарайш – Порто - Сантиаго де Компостела – Коимбра - Обидoш – НазареФатима – Баталя – ЛисабонСофия

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 3 вечери

ДАТИ - ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:
04.05.2024 - от 2198 лв.
22.05.2024 - от 2298 лв.
01.06.2024 - от 2198 лв.
08.06.2024 - от 2198 лв.
15.06.2024 - от 2198 лв.
24.08.2024 - от 2198 лв.
31.08.2024 - от 2198 лв.
07.09.2024 - от 2298 лв.
21.09.2024 - от 2298 лв.
28.09.2024 - от 2198 лв.
05.10.2024 - от 2198 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Лисабон е столицата на Португалия и несъмнено един от най-интересните градове в Европа. Разположен е върху седем ниски хълма при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град притежава невероятна атмосфера - стръмни улички, усипани с уютни барове, ресторанти и магазини. През 1755 г. по-голямата част от Лисабон е унищожена от разрушително земетресение, последвано от пожар и вълни цунами. Градът е възстановен само за няколко години и днес притежава всичко, което е необходимо, за да се влюбиш в него.

Порто е град в Северозападна Португалия, втори по големина в страната. Разположен е живописно на брега на океана и на устието на река Дуеро, на което се дължи и благоприятният, умерен климат. Историческият център на града, с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки, е паметник на световната култура на ЮНЕСКО. Порто е древен град, но с младежки дух и невероятна атмосфера. Тук има за всеки по нещо – културни паметници, хармония от древна и модерна архитектура, търговски улици, удивителни гледки, пясъчни плажове, деликатесна кухня и традиционно вино... Порто е награден за най-добра европейска дестинация през 2012 и 2014 г.

==============================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден: София - Лисабон
Отпътуване от летище София по маршрут СофияЛисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Започваме деня с панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Синтра - Кейлуж - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока
Закуска. Свободно време в португалската столица или по желание еднодневна екскурзия до Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра – Кейлуж /допълнително заплащане/
Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/.
Връщане в Лисабон. Нощувка.

3-ти ден: Порто
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Отпътуване за Порто. Полудневна туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Възможност (срещу доплащане) за круиз по река Доро с традиционна лодка робела (при подходящи метеорологични условия) – в миналото с такива лодки се е пренасяло виното от винената долина до град Порто. Настаняване в хотел в района на Порто. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага
По желание еднодневна екскурзия до Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Продължаваме за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12 в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Сантиаго де Компостела
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия /допълнително заплащане/ до Сантиаго де Компостела - свято място, което бележи края на Камино де Сантяго. Мощите на светеца и до днес се пазят в катедралата, а неговото име дава и наименованието на целия испански град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: КоимбраЛисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон в 08.00ч. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на стария град и университетския комплекс. Настаняване в хотел в Лисабон. Свободно време. Нощувка.

7-ми ден: Фатима – Баталя – Назаре - Обидош
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия /допълнително заплащане/ до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош.
Отпътуване към Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят.
Отпътуване и разглеждане на манастира „Санта Мария да Витория“ в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО), който впечатлява с архитектурата си в готически стил и мануелино. Строежът му започва крал Жоао I, в чест на победата му над кастилците.
Разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Връщане в хотела. Нощувка.

8-ми ден: Лисабон - София
Закуска. Трансфер до летището в Лисабон за полет до София. Пристигане в София в 15.30ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации
• Офертата важи при минимум 30 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
• Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите
• Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна.
• Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
• Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
• Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно Заболяване на клиента или негов близък роднина
• Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.
• Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!

Начин на плащане :
• Депозит – 30% при резервация
• Доплащане до 100% - 21 дни преди отпътуване
• Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
• от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
• от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
• под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Ориентировъчни цени за входни такси в Португалия:
ЛИСАБОН:
• Крепостта Сао Жорж – 8.50 EUR
• Манастирът Жеронимуш – 10 EUR
Кулата Белем - 6 EUR
• Музеят на Азулейжото - 5 EUR
• Океанариумът – 15/10 EUR ( възрастен/дете)
• Музеят Гулмбенкян – 14 EUR (цял билет)
• Асансьорът „ Санта Жушта“ – 3EUR

• Посещение на статуята на Христос – 4,50 EUR

СИНТРА:
• Кинта де Регалейра - 6EUR
• Музея на мистериите – 5 EUR
• Дворецът Кейлуж – 10 EUR
• Летния дворец в Синтра – 10 EUR
• Дворецьт Пена – 14 EUR
• Автобус до двореца „Пена“ – 5 EUR
ПОРТО:
• Билет за качване на върха на кулата на Клериците – 6 EUR
• Входна такса за клоастъра на катедралата Се – 2,50 EUR
• Църквата „ Сан Франциск“ – 3 EUR
• Двореца Болса – 10 EUR
• Посещение на винарна изба – между 15 EUR и 20 EUR ( зависи от класа на избата)

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ невключени в пакетната цена:

• Полудневна екскурзия до Фатима, Обидош, Назаре и Баталя - 144.00лв
• Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил, Кабо да Рока и Кейлуж - 138.00лв
• Целодневна екскурзия до Брага и Гимараеш - 94.00лв
• Целодневна екскурзия до Сантиаго де Компостела - 144.00лв
• Пакет от три екскурзии - отстъпка 10% от цената

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Лисабон

Избрани оферти