Начало / Статии / Статии - Португалия

5 очарователни тайни дестинации в Европа за следващата ви екскурзия

Автор

/

Има места, които сякаш присъстват в списъка с мечтани дестинации на всеки - Париж, Флоренция, Санторини… А има и такива, които са толкова скрити, толкова закътани, че само най-запалените пътешественици ги откриват и включват в маршрутите си. 

Европа е едновременно близка и неизбродима. Но ако си падате по неочакваните открития и очарователните градчета, вижте нашите пет предложения за тайни дестинации извън утъпканите туристически пътеки. 

Елблаг, Полша

Снимка: iStock by Getty Images

Повечето туристи посещават Краков, Гданск и Варшава, но Полша има още много зайци в шапката си. Недалеч от Гданск се намира красивият и почти неизвестен град Елблаг. Той е перфектен за еднодневна разходка и най-вече за тези, които обичат да крачат сред изящни исторически сгради. 

Градът има пристанище, чрез което по речните пътища е свързан с Гданск и Амстердам. Историята му е неразделно свързана с търговията още от създаването му през 13-и век. Не успява да се спаси от бомбардировките по време на Втората световна война, но след настъпването на мира най-красивите му исторически сгради са възстановени и той отново блясва. 

Тук се намира и най-голямата пивоварна в Полша, което е чудесен повод да опитате полски бири на слънчевата тераса на някое заведение в Елблаг. 

Маркен, Нидерландия

Снимка: iStock by Getty Images

Когато обмисляме почивка на остров, рядко се сещаме за островите в континенталната част на Европа. Макар преживяването на тях да не е екзотично, те са райски кътчета, където човек може да смени обстановката. Нидерландия има немалко острови на територията си, но трудно може да се каже, че някой от тях е особено популярен, специално сред чужденците. 

Остров Маркен е сред тези места, които незаслужено остават встрани от светлините на прожекторите. Насечен с канали и украсен с дървени къщички с цветни градинки, Маркен ще ви очарова. Най-хубавото е, че се намира само на час с обществен транспорт от Амстердам

Вижте оферти за пътуване до Холандия!

Волоско, Хърватия

Снимка: iStock by Getty Images

Волоско е рибарско селце на хвърлей от хърватския курортен град Опатия. Тук е по-спокойно, ритъмът на живота тече по-бавно, а красотата ви заобикаля отвсякъде. По уличките на Волоско се редуват рибни ресторанти с пресни морски специалитети, ателиета на художници, галерии и улични музиканти, които изпълват въздуха с оживление. 

Не пропускайте да се разходите по крайбрежната алея и да се насладите на красивите гледки към морето.

Вижте оферти за пътуване до Хърватия!

Висбю, Швеция

Снимка: iStock by Getty Images

Висбю е най-големият град на шведския остров Готланд, но това съвсем не означава мегаполис. Сред неговите 20 000 жители винаги са били кралски особи, които прекарват тук почивките си. Висбю има средновековна атмосфера, калдъръмени улички и прекрасни гледки към Балтийско море, на чийто бряг е разположен. 

Кулинарната му сцена е прочута с две неща - шафрановите палачинки и трюфелите, които растат в изобилие на острова. 

Вижте оферти за пътуване до Швеция!

Балеал, Португалия

Снимка: iStock by Getty Images

Португалия има много плажове, които са магнит за сърфистите. Част от този списък е и Балеал - нещо средно между остров и полуостров, разположено на час от Лисабон. Островът е миниатюрен, но има достатъчно плажове за всички - един ветровит за сърфистите и един спокоен и тих за семействата. Свързан е със сушата с пясъчна коса и на практика можете да стигнете до него пеша. 

Плажовете са със златист пясък, водата е чиста, а многобройните ресторанти и кафенета са идеални за среща с португалската кухня след слънчев ден на крайбрежието.

Вижте оферти за пътуване до Португалия!

>
11 септември 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти