Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

Богата обиколна програма на Албания - 7 нощувки

Номер на оферта

/

241971

Дати & цени

20 септември 2024 г. - Цена от 828 лв.

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус с включени пътни и магистрални такси.
Богата екскурзоводска програма
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*, Тирана
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*, Вльора
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*, Саранда
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*, Берат
Круиз от порта във Вльора
Представител на фирмата по време на пътуването
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро за клиенти до 64,99 г.

Цената не включва

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро за клиенти над 75 г. - 30 лв.
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро за клиенти от 65 до 74,99 г. - 15 лв.
Входни такси за посещаваните обекти - плащат се на място.
Обяд по време на круиза - 35 лева на човек
Лични разходи.

Програма на пътуването

Продължителност: 9 дни / 7 нощувки

Маршрут: София-Перник-Дупница-Кюстендил-Скопие-Прищина-Тирана-Вльора-Саранда-Берат

Дати на отпътуване: 20.09.2024 г.

=====================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=====================================================

ПРОГРАМА

1 ден / 20.09.2024 София-Перник-Дупница-Кюстендил
23:30 ч. Отпътуване от София, Автогара Сердика, по маршрут София-Перник-Дупница-Кюстендил. Нощен преход.
Отпътуване от Перник в 00:30 ч. (от бензиностанция – на околовръстен път), в 01:00 ч. от Дупница ( от бензиностанция – на Околовръстен път), от Кюстендил в 01:30 ч. (от бензиностанция – на околовръстния път).
Минаване на границата с Македония.

2 ден / 21.09.2024 Тирана
Пристигане в Тирана около обяд.
Настаняване в хотел 3* в Тирана, свободно време, вечеря и нощувка.

3 ден / 22.09.2024 Круя - Арденица - Фиер (около 150 км)
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за КРУЯ. Посещение на Белия замък и музея на Скендербег, най-големият национален герой на Албания. Следва посещение на местния базар и свободно време. Отпътуване за АРДЕНИЦА. Разглеждане на манастира "Рождество Богородично" с необичайни стенописи от 18 век и отпътуване за ФИЕР. Посещение на известния Археологически център Аполония. Там се намират останките на града от 558 г. пр.н.е.
Настаняване в хотел 3* във Вльора, вечеря и нощувка.

4 ден / 23.09.2024 Вльора – Полуостров Карабурун (около 30 км)
Закуска. Посещение на Вльора. Тук е провъзгласена независимостта на Албания през 1912 г. Разходка из центъра на града: Площад на знамето, Паметник на независимостта, Мурадова джамия от 16 век. След това отпътуване от пристанището на Вльора за целодневен круиз около райския Полуостров Карабурун, по време на който ще имате свободно време за слънчеви бани и плуване. Плаване покрай пещерата на Хаджи Алиу и след това до мястото, където Йонийско море се среща с Адриатическо море. Следва преминаване покрай остров Сазан, където имаше военна база и има около 3600 бункера с километрични подземни коридори. Свободно време на непокътнатия плаж и плуване в кристално чисти води. По желание (срещу допълнително заплащане на място): обяд на кораба по време на круиза. Транзит до пристанището на Вльора.
Връщане в хотела във Вльора, вечеря и нощувка.

5 ден / 24.09.2024 Звернец – Порто Палермо - Саранда (около 150 км)
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване по очарователен маршрут през прохода Логара на надморска височина над 1000 метра. Пристигане в ПОРТО ПАЛЕРМО. Посещение на крепостта на Али паша от 18 век, от която се открива живописна гледка към Йонийско море. Трансфер до САРАНДА, популярен албански курорт на Йонийско море. Разходка по крайбрежната алея, свободно време.
Настаняване в хотел 3* в Саранда, вечеря и нощувка.

6 ден / 25.09.2024 Месопотам - Бутринт – „Синьото око“ или Сири Калтер (около 130 км)
Закуска. Посещение на селцето МЕСОПОТАМ, където се намира внушителната византийска църква Св. Никола от 13 век. Трансфер до пристанището на БУТРИНТ, древен град, вписан в списъка на ЮНЕСКО, наричан "Балканския Помпей". Посещение на археологическия обект, вкл. останките от римските бани, агората, амфитеатъра, храма на Асклепий, церемониалната алея и храма на Минерва. Отпътуване до „Синьото око“ или Сири Калтер, кристално чистите извори, наречени "Синьото око", считани за едно от най-красивите места в Албания. Според легендата подводният извор се образувал от сълзите на убит змей, който отвличал момичета от околните села. Свободно време за снимки за спомен.
Връщане в хотела в Саранда, вечеря и нощувка.

7 ден / 26.09.2024 Гирокастра – Винарна COBO (около 120 км)
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Гирокастра, прочутия каменен град, който е вписан в списъка на ЮНЕСКО - оттук идва албанският диктатор Енвер Ходжа. Вход за крепостта Лаладжа, посещение на един от музеите, разположени в нейните стени. Разходка из очарователния стар град с каменни къщи. Свободно време за самостоятелно разглеждане на къщата на Скандула, традиционна къща с много добре запазени експонати от битово предназначение. Отпътуване за винарната COBO, запознаване с процеса на производство на местно вино и дегустация.
Настаняване в хотел 3* в Берат, вечеря и нощувка.

8 ден / 27.09.2024 Берат - Тирана (около 120 км)
Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на БЕРАТ, градът на „хилядата прозореца”, вписан в списъка на ЮНЕСКО: средновековната византийска крепост Берат и Музея на Онуфрий. Разходка из историческите квартали Магалем и Горица. Свободно време. Отпътуване за ТИРАНА. Разходка из центъра: площад Скендербег, наблюдателната кула от 1830 г., джамията Етем бей от 1789 г., Президентския дворец. Посещение на Bunk"Art – бункер от времето на Студената война, който е превърнат в музей и сега се смята за една от най-добрите атракции на града.
Настаняване в хотел 3* в Тирана, вечеря и нощувка.

9 ден / 28.09.2024
Закуска. Отпътуване към България.
Пристигане късно вечерта.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  22 септември - 2024 - Албания |  22 септември - 2024 - Тирана

Избрани оферти