Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 231448

Екскурзия Керкини – Алистрати - Кавала

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Керамоти и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
* пътни такси
* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати с екскурзовод на български език / входната такса се заплаща допълнително/
* Туристическа програма в Кавала
* 1 нощувка в хотел в Керамоти 2*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
Цената не включва
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 4 лв., за лица над 65 г. - 8 лв
* разходи от личен характер
* входни такси за туристическите обекти
* застраховка Отмяна на пътуване
* доплащане за единична стая – 20 евро на нощувка
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в най-доброто заведение на крайбрежната алея на Керамоти – 15 евро на човек при минимум 20 човека
ДАТИ
26.09.2020 - 27.09.2020
31.10.2020 - 01.11.2020
28.11.2020 - 29.11.2020

Обща промоционална цена на пътуването:
109 лв /осн.пакет + пътни такси/(заплаща се при подписване на договора)

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Преоткрийте всичко от Гърция само за 2 дни!
Пеликани, фламинго, сталактити и сталагмити, древни крепости и градове пълни с история, морски бриз, узо и безспирни емоции!

1 ден: Отпътуване от София в 7.00 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан.
Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м.
Отпътуване към Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела привечер, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане вечеря в най-доброто заведение на крайбрежната алея на Керамоти. Нощувка.

2 ден: Отпътуване към Кавала в 10:00 часа. Туристическа програма на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за България в 14:30 часа. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.
Примерно Меню за вечеря:
* Гръцка салата
Основно по избор
Месно ястие по избор: свинска или пилешка пържола; телешки бифтек; пилешки или свински шишчета
Рибно меню по избор: панирани каламари; панирани миби; пържени риба бакалярос; или рибен микс( панирани каламари; панирани миби; пържени риба бакалярос )
Напитки: Чаша узо 50 гр. или бира или чаша вино(бяло; червено или розе) Вода, безалкохолно, хляб
==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Заплаща се цялата сума при подписване на договора.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

==============================================================

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
* Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 7 евро
* Вход за пещерата Алистрати - 6 евро, при минимум 20 човека
* Крепостта в Кавала - 2,50 евро

==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА: Хотел 2* в Керамоти на 3 минути пешеходно разстояние от плажа.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
КЕРАМОТИ - ГЪРЦИЯ:  хотел APHRODITE 4*  - на крайбрежието
от 39 €
КЕРАМОТИ - ГЪРЦИЯ: хотел APHRODITE 4* - на крайбрежието
1 нощувки
Собствен превоз
Лято 2020 - ASTORIA 3* Керамоти - на крайбрежната улица
от 45 €
Лято 2020 - ASTORIA 3* Керамоти - на крайбрежната улица
1 нощувки
Собствен превоз
Керамоти
Забележителности в Керамоти
10 малко познати гръцки дестинации
5 причини да почивате в Керамоти, Гърция