Начало / Статии / Статии - Гърция

Забележителности в Керамоти

Автор

/

Керамоти е спокойно място за почивка в Гърция, съвсем близо до България, с красиви плажове и многобройни възможности за забавление – независимо дали предпочитате релакса или активната почивка. В самия град всичко е на пешеходно разстояние. Ето какво можете да видите и правите в и около Керамоти. Възможностите са безкрайни и няма как да ви се случи да скучаете.

Плажовете

Плажовете са широки, чисти, със ситен пясък и гледка към остров Тасос. Има няколко плажни заведения. Можете да ползвате безплатно шезлонг и чадър, ако поръчате напитка в заведенията. Идеално е, ако обичате сами да организирате почивката си. Качвате се на колата, избирате си приятно място за отсядане (ваканционни апартаменти има в изобилие) и се отпускате на един от най-хубавите плажове на Балканите. 

Храната

Тук всичко е типично по гръцки прясно и вкусно. В района на пристанището има десетки семейни ресторантчета, в които да се насладите на прясно уловени морски дарове и риба, свежи салати, студена рецина. Не пропускайте и десертите, в сладкарниците ще откриете домашен сладолед във всякакви вкусове. Гърците постоянно пият фрапе през лятото, отдайте се и вие на тяхната освежаваща традиция.

Остров Тасос

Остров Тасос е едно от най-посещаваните от българите места в Гърция.Той е най-близкият до България остров и е истинско райско кътче, подходящо както за почивка, така и за разходка. Зеленият остров, както го наричат, е разположен в Егейско море само на няколко километра от континента. Красиви закътани заливчета, необятни маслинени гори, тюркоазено синя вода. На самия остров има няколко малки селища, които почти не се различават едно от друго. Не пропускайте да опитате прясно уловена риба, да изпиете чаша вино, а за десерт да се насладите на палачинки с мед.

Кавала

В Кавала непременно вижте акведуктът Камарес, изкачете се на крепостта за красива панорама отвисоко и се разходете из стръмните калдъръмени улички на Стария град Панагия. Тук са сградата Имарет, площад „Мехмет Али” с неговата къща-музей и паметника му, църквата „Дева Мария” и много магазинчета за сувенири. Слезте и при скалите на плажа и се насладете на красива гледка. Всички плажове край Кавала имат „син флаг” - доказателство за най-високо качество на водите им.

Дефилето на река Места

В последните си 100 км река Места образува дефиле, на места същински каньон, където най-приятният начин за пътешествие са каяците. Хубавото им е, че може и никога да не сте пробвали и пак ще се научите да ги управлявате до 10 минути. Включете се в групово плаване с каяк в тази част на реката и ще получите куп бонуси към удоволствието от гребането – пикник със студено фрапе на някой от пясъчните плажове по течението на реката, любопитни факти за десетките прелитащи над главите ви птици, мини отбивка към извор, където водата е нерално прозрачна, а под каяка ви расте див кардамон... Да, гърците знаят как да организират приключения и да накарат посетителите си да се чувстват специални! На 50 км от Керамоти.

Делтата на река Места

Делтата на река Места е перефектна дестинация за разходка, ако почивате в района на гръцкото курортно градче Керамоти. Намира се само на 5 км от него, като спокойно можете да вървите по плажната ивица. Река Места се влива в Егейско море с огромен лиман. Заради богатото разнообразие от птичи и растителен свят, мястото е обявено за защитено, част е от Натура 2000 и влиза в границите на Национален парк Източна Македония и Тракия.

Плажът по пътя и в района на делтата е със ситен пясък, много приятен за ходене. Тръгвате от плажовете на Керамоти - с чадъри и заведения, и постепенно отивате на все по-диви и прекрасни места. Отделете си 5 часа за ходене без бързане (отиване и връщане). Ходи се само по плажната ивица. Ако искате да плавате в делтата, потърсете агенция в Керамоти, която да организира плаване с каяк.

Ксанти

Ксанти има от онези очарователни виещи се калдъръмени улички с разноцветни стари къщи, сред които човек може да се разхожда безкрайно дълго. В миналото градът е бил известен с производството на тютюн, а богатите търговци са си строили богати и пребогати палати. Из сокаците на старата част на града има и уютни кафенета и сладкарници. Всяка година на Сирни заговезни в Ксанти се провежда голям карнавал.

Виж актуалните оферти за пътуване в Керамоти!

Виж още:

Почивка на остров Тасос

Почивка в Кавала

Почивка на остров Крит

>
08 юни 2017 г.

Тагове

каране на каяк

кулинарен туризъм

летен туризъм

плажове

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти