Начало / Статии / Статии - Гърция

5 причини да почивате в Керамоти, Гърция

Автор

/

Керамоти е от онези места в Гърция, които мнозина незаслужено подминават. Повечето туристи преминават транзит през градчето на път за близкия остров Тасос без да забавят за малко темпото и да видят, че Керамоти е прекрасно място за почивка.

Ето поне пет причини да изберете точно тази гръцка дестинация за следващата си ваканция:

1. Спокойствието. Керамоти е спокойно градче, без тълпи, трафик, шум от клаксони на автомобили и мирис на бензинови изпарения. Колите са малко, места за паркиране има достатъчно, при това безплатно. А веднъж оставите ли колата си, повече няма да искате да се качите на нея. Защото...

2. Всичко е наблизо. Градчето е идеално за ходене пеша или каране на велосипед. Всяко място, до което искате да отидете, е на пешеходно разстояние, а разходката е приятна, особено по залез.

3. Гостоприемството. Керамоти се отличава от всяко друго място за почивка с изключителното си гостоприемство. Немалко са българите, които живеят или работят тук, а заради българските посетители и местните хора знаят по някоя дума български. Навсякъде в Керамоти са дружелюбни към българите и ще се уверите в това веднага щом пристигнете.

4. Чувствате се като у дома си. Накрая, но не на последно място, най-хубавите хотели в Керамоти са управлявани от изцяло български екип, който би ви посрещнал и настанил, както  гърците не умеят - с българска телевизия и безжичен интернет. Така можете да се наслаждавате на нереално синьото Егейско море и да се чувствате като у дома си. Да си похапвате прясна риба и морски дарове в някоя гръцка таверна, а в същото време да не изпуснете любимия си телевизионен сериал или някой футболен мач.

5. Идеално е, ако обичате сами да организирате почивката си. Качвате се на колата, избирате си приятно място за отсядане (ваканционни апартаменти има в изобилие) и се отпускате на един от най-хубавите плажове на Балканите. Не зависите от никого и нищо, единственото ви задължение е да си почивате, както отдавна не сте.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Керамоти!

Виж още:

Почивка в Тасос

Почивка в Кавала

>
30 май 2023 г.

Тагове

летен туризъм

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти