Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА за напреднали …

Номер на оферта

/

231388

Дати & цени

26 април 2024 - 30 април 2024 г. - Цена от 390 лв.
28 юни 2024 - 02 юли 2024 г. - Цена от 390 лв.
12 юли 2024 - 16 юли 2024 г. - Цена от 390 лв.
16 август 2024 - 20 август 2024 г. - Цена от 390 лв.
04 октомври 2024 - 08 октомври 2024 г. - Цена от 390 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
*пътни такси
* 3 нощувки със закуски в района на Виена в хотел 3*
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* посещение на Двореца Шонбрун – 30 евро възрастен, 23 евро деца до 18 г. (цената включва резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация, заплаща се с окончателната вноска за екскурзията и се осъществява при група минимум 25 души
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията)
* възможност за трансфер от/до гр. Русе – 60 лв. /в двете посоки/; гр. В. Търново – 50 лв., гр. Плевен – 40 лв. Пловдив 40 лв / при минимум 10 човека /
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията)

Допълнителни услуги, които се заплащат на място:
* вечеря в Гринцинг – лозарския квартал на Виена – 25 евро (менюто включва: малка салата, виенски шницел с гарнитура от картофи, 1/4 л. вино, жива музика). Вечерята се заявява при резервация, заплаща се на място.
* екскурзия до бенедиктинския манастир в Мелк– 30 евро (цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входната такса за музея към манастира НЕ е включена в цената)
* входни такси за туристическите обекти, посетени по желание
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: ВИЕНА за напреднали …

Маршрут: СофияБелградБудапеща – ПАРНДОРФ – ВИЕНА – МЕЛК – София

ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ РУСЕ, ПЛЕВЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПЛОВДИВ – за повече подробности свържете се с нас.

5 дни/ 3 нощ.

дата:
26.04.2024 - 30.04.2024
28.06.2024 - 02.07.2024
12.07.2024 - 16.07.2024
16.08.2024 - 20.08.2024
04.10.2024 – 08.10.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 390 лв.
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 00:00ч. по маршрут СофияБелградБудапещаВиена.Пристигане в австрийската столица около обяд. Посещение на най-големия аутлет в района на Виена: DESIGNER OUTLET PARNDORF,в който можете да откриете над 600 ТОП марки на ТОП цени. Designer Outlet Парндорф е шопинг градче на около 35 минути от Виена, със 150 магазина за маркови стоки на изгодни цени и няколко кафенета и ресторанти. В магазините се предлагат стоки с отстъпки от 30% до 70%. Продават се тестови колекции, колекции от изминалата година и свръх продукцията на първокласни производители и интернационални дизайнерски марки. Или с други думи, тук се продава всичко, което прави живота по-хубав: дизайнерска мода, обувки, аксесоари, бижута, козметика, спортни стоки, мебелни аксесоари, стоки за дома, идеи за подаръци.Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.

2 ден: Закуска.Панорамна и пешеходна обиколка на Виенас екскурзовод на български език: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни стени. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Кратка спирка на една от цветните къщи на Хундервасер – многоцветен жилищен блок, продукт на нестандартните виждания на художника. За сградата са характерни ярки цветове, преобладаващо зелено, асиметрични решения. На покрива има 900 тона почва, предназначена за зелени площи – тук растат над 250 броя дървета и храсти. Фасадата е декорирана със счупени огледала, керамични плочки и асиметрични прозорци. Срещу къщата има комплекс в същия стил, включващ сувенирни магазинчета, кафене и даже обществена тоалетна, всички проектирани в стила на Хундервасер. Другата спирка по време на обиколката е в градините на Белведере. Комплексът включва два двореца, Горно и Долно Белведере, Оранжерия и конюшня. Построен е по искане на принц Йожен Савойски. Днес Горно Белведере е картинна галерия, в която , наред с много други, е изложена най-прочутата картина на Густав Климт – Целувката. След обиколката свободно време за самостоятелни разходки и посещения на музеи и обекти по интереси. По желание организирана вечеря в Гринцинг – лозарския квартал на Виена. Виена е известна със своите типични винарни „хойриге”, в които можете да опитате младо австрийско вино и вкусни ястия в акомпанимента на австрийска музика. Някои от най-известните, съхранили своята атмосфера заведения се намират в Гринцинг. За да познаете автентичното хойриге, непременно потърсете борово клонче над вратата, което подсказва, че тук се предлага домашно произведено вино. Франц Шуберт, Лудвиг ван Бетховен и Густав Малер са само част от композиторите, свързали името си с този известен и обичан квартал на Виена. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до бенедиктинския манастир в Мелк. Мелк е малък град, с едва няколко хиляди жители, живописно разположен на брега на р. Дунав. Градчето е малко, но с богата история. Най-популярната му забележителност е Бенедиктинския манастир, вече на достолепната възраст от близо 1000 години (основан е през 1089 г.). За него казват, че е една от най-известните и най-богати монашески обители в света. Разположена е на скала над града, с гледка към него и река Дунав. В манастира от векове има училище. Днес над 800 момичета и момчета се обучават тук, а библиотеката на обителта пази хиляди ценни трудове. Освен образователна, абатството има и висока религиозна стойност – тук почиват мощите на свети Коломан, както и на няколко от членовете на първата австрийска кралска династия – Бабенберги. Основна забележителност на комплекса е Катедралата. Прекрачвайки прага й буквално ще застинете, поразени от пищността и блясъка й. На едно сравнително малко място са събрани много злато и много барок. Множество фрески и барокови и готически фигури допълват главозамайващата гледка. Второто по пищност и значимост помещение е Библиотеката. Тя с състои от 12 стаи, в които се съхраняват над 100 000 тома. Самият град Мелк също си заслужава да му посветите поне няколко часа. Името му идва от славянската дума за „граница“, а по улиците му са запазени сгради на стотици години. Старата поща е на над 200 години, старата хлебопекарна пък е на внушителната възраст от четири века, а кметството – на 450 г.
След обяд връщане във Виена и свободно време за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи по избор. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрунс местен екскурзовод на български език:дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в. по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. Дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. По желание посещение на Пратера. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи и обекти по избор. Този ден можете да разгледате и посетите редица музеи, обекти, църкви и други забележителности във Виена, на каквито тя е богата и достъпна. Едно от местата, които препоръчваме е Операта – тя предлага забележителна архитектура и зали, пълни с история. Стаила е в себе си много интересни исторически факти и ценни произведения на изкуството. Повече от 300 постановки годишно се играят на сцената на Виенската опера. Залата има 2300 места, а кристалният полилей, който я осветява, тежи 3 000 кг. Можете да разгледате също Дантелената църква (Вотивкирхе), Шацкамерата, Апартаментите на Сиси, Испанското училище за езда, Къщата на пеперудите и много други обекти.Вечерта отпътуване за България.

5 ден: Връщане в София до обяд.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата.

Ориентировъчни входни такси:
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 21евро възрастни; 18 евро - деца до 18 г.
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 18евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Съкровищницата: 14евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид: възрастни 17,50евро; 11 евро деца и младежи (6 – 18г.).
Виенската Опера: 13 евро възрастен
Двореца Белведере: Горно Белведере 16,70 евро възрастни, безплатно - деца до 18 г.
Двореца Белведере: Долно Белведере 14.60 евро възрастни, безплатно - деца до 18 години
Комбиниран билет Горно и Долно Белведере: 24евро възрастни, безплатно - деца до 18 г.
Зоологическата градина: 27евро възрастни, 15,50евро младежи до18г., безплатно - деца до 6 г.
Музея на восъчните фигури: 26 евро възрастен, 20евро младежи до 14 г, безплатно деца до 4 г
МЕЛК
Музея към бенедиктинския манастир в Мелк: 16 евро възрастен, 8 евро деца и младежи до 27 г.
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 3 нощувки със закуски в района на Виена в хотел 3 *
=============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Есен 2023 - Австрия |  Есен 2023 - Виена

Избрани оферти