Начало / Статии / Статии - Хърватия

Плитвички езера – гордостта на Хърватия

Автор

/

Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватия (Хърватска). Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите.

Плитвички езера - Хърватска

Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км. Езерата се намират на площ около 8 км.

Има огромна разлика в надморската височина на парка – най-високата точка се намира  на  1 280 м, а най-ниската е едва 380 м. Разликата в надморската височина на езерата е само 135 м.

Паркът е отворен всеки ден през цялата година. През лятото работното време е удължено. Имайте предвид, че има входна такса – за възрастни: 80 куни за периода ноември – март, 180 куни за април, май и октомври, 200-300 куни за юни, юли, август и септември (разликата е в зависимост дали ще посетите парка след 15-16 ч. или по-рано през деня). Децата са с по-евтини билети (за деца до 7 г. входът е безплатен). Допълнителна информация вижте тук.

В Националния парк Плитвички езера има множество пътеки и маршрути, по които може да усетите величието на това природно чудо. Има и вариант да се насладите на езерата и парка, возейки се на лодки или автобус.

Вижте актуалните оферти за Плитвички езера!

Вижте още:

Екскурзия в Дубровник

Екскурзия в Черна Гора

Екскурзия в Словения

Почивка в Албания

 

>
29 март 2023 г.

Тагове

езера

маршрути

национални паркове

ЮНЕСКО

Забележителности наоколо

Избрани оферти