Начало / Статии / Статии - Мексико

Кога да пътувате до Мексико за хубаво време и ниски цени?

Автор

/

Хубавото време и ниските цени обикновено не вървят ръка за ръка, когато става въпрос за туристически дестинации. Естествено е всички да искат синьо небе за снимките си и топла вода на плажа, а развали ли се времето - хотелиерите свалят цените, за да привлекат онези, които са принудени да мислят повече за цената.

Комбинацията от двете обаче не е невъзможна, дори когато става въпрос за екзотична дестинация като Мексико. Страната е огромна и на територията й съществуват зони със собствен микроклимат. Освен това времето е различно в пустините, каньоните, колониалните градове на голяма надморска височина и по плажовете.

Страната е толкова разнообразна, че можете да се печете на плажа през деня, а след това вечерта да се топлите на огъня в камината в някой планински град.

Ето какво трябва да знаете за сезоните в Мексико и цените по време на всеки от тях.

Декември - април: силен сезон с предимно сухо време

Снимка: iStock by Getty Images

От декември до април времето е слънчево, топло и сухо в повечето части на Мексико. Това е времето, когато европейците и американците се стичат по екзотичните плажове, за да се спасят от зимата и студа в собствените си страни.

През тези месеци цените са най-високи - както на самолетните билети, така и на хотелите. Около Коледа, Нова година и Свети Валентин достигат пика си.

Юни - октомври: слаб сезон

Снимка: iStock by Getty Images

От юни до октомври в Мексико е сезонът на обилните валежи, като най-много падат в централните части на страната. Тогава цените са по-ниски, но времето не е съвсем непоносимо. Всъщност в повечето дни валежите падат като следобедна буря, която може да е освежаваща след горещия и влажен ден на плажа. След дъжда слънцето отново изгрява и всичко се повтаря отново на следващия ден. Освен това през тези месеци почитателите на сърфа могат да се насладят на най-големите вълни.

Август, септември и октомври са месеците с най-много дъжд, като през септември е и сезонът на ураганите.

Ноември: най-доброто време за съотношение време/цена

Снимка: iStock by Getty Images

Един от най-добрите месеци да видите Мексико е ноември. Ноември е първият по-сух месец след края на дъждовния сезон, времето е топло, а бягащите от студа тълпи все още не са се стекли в Мексико. През този месец има и две зрелищни събития, на които можете да станете свидетели, ако имате късмет. Едното е Денят на мъртвите с пищните маски и костюми, а другото е миграцията на пеперудите Монарх.

Май е в края на активния сезон и тогава цените започват да спадат. Трета опция е януари, когато може да има леко намаление на цените след Нова година, а времето е перфектно за плаж.

Вижте актуални оферти за екскурзия до Мексико!

>
18 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти