Оферта номер: 22660

ЮЖНА КОРЕЯ - 6 нощувки - 08.06.2019 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Сеул и Екскурзии в Южна Корея.

ЮЖНА КОРЕЯ - 6 нощувки - 08.06.2019 г.
от 4295 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-Самолетни билети София – Доха – Сеул –Доха – София с редовен полет на Qatar Airways с включени такси и багаж до 30 кг.
-Самолетни билети Пусан – Сеул с включени такси;
-Билет за скоростен влак Сеул – Кенджу;
-6 нощувки в хотели 4*; 6 закуски;
-Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
-Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
-Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гвангвамун, двореца Гьонбокгунг, Националния фолклорен музей, храма Джогеса, улица Инсадонг, посещение на кулата Намсан;
-Екскурзия до Демилитаризината зона: 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
-Посещение на Националния музей на Корея;
-Разглеждане на Кенджу: храмовете Сукгурам и Булгукса, Тумули парк, обсерваторията Чеомсеонгдае и езерото Анапджи;
-Посещение на храма Хаенса и храма Хедонг Йонгунг;
-Разглеждане на Пусан: рибния пазар, пазара Гуке, квартала Гамчеон;
-Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.
-Водач преводач от фирмата
Цената не включва
-непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Допълнително се заплащат:
-Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.;
-Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 70 лв.
-По желание - посещение на комедийния спектакъл “Готварското шоу на Нанта” – 95 лв.;
-По желание - посещение на спектакъл в Корейската къща – 93 лв.;
-По желание - застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2,7 до 1,5% от крайната цена по договора
ЮЖНА КОРЕЯ

София - Доха - Сеул 3н – Кенджу 1н - Хапчеон – Пусан 2н - Сеул - Доха - София

9 дни / 6 нощувки / 6 закуски

ДАТА: 08.06.2019 – 16.06.2019 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 4295 лв.

За резервации направени в периода от 15 март до 15 април отстъпка 100 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Екскурзията до Южна Корея, наричана „Чудото на река Хан”, ще Ви разкрие многообразието на корейските природа, култура и традиции. Маршрутът, който Ви предлагаме, представя най-интересните забележителности, повечето от които са обекти на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Сеул – столицата на Южна Корея, е град не само с отлично съхранени паметници на културата – символ на хилядолетни традиции, но и град, който никога не спи - тук 25,000 магазина са отворени 24 часа в денонощието; Демилитаризираната Зона – най-строго охраняваната граница в света; Кенджу – столицата на династията Шила в течение на 9 века, наричан музей без стени; Пусан – вторият по големина град, известен с най-красивия плаж в Корея, едно от най-натоварените пристанища в света, най-големия рибен пазар и пъстроцветните къщи в района Гамчеон.

=============================================================

ПРОГРАМА

08.06.2019-сб. 1 ден София
В 13:00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50 ч. (4ч50).

09.06.2019-нд. 2 ден Доха - Сеул
В 02:20 ч. полет QR 858 от Доха. Кацане в Сеул в 17:00 ч. (8ч40).
Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време - четири от които са обекти на ЮНЕСКО.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

10.06.2019-пн. 3 ден Сеул (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гвангвамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на династията Чосон до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. В края на деня ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъл „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.

11.06.2019-вт. 4 ден Сеул– Паджу – Демилитаризираната зона (DMZ) – Сеул (закуска)
Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км, ширина 4 км и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници от двете страни и ограниченият достъп до нея я е превърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км от Военната демаркационна линия и на 54 км от Сеул. Предстои Ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севернокореец. Тунелът е на 73 м под земята, дълъг е 1,635 м, широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Южна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на Националния музей на Корея – най-големият музей в страната, който представя културното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. *По желание с доплащане – представление в „Корейската къща”, съчетаващо традиционни културни елементи с красиви сценични ефекти, музика, танци и завладяващ сюжет (продължителността на спектакъла е 90 минути). Нощувка.

12.06.2018-ср. 5 ден Сеул – Кенджу (закуска)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване със скоростен влак (2ч20м) за Кенджу (ЮНЕСКО), наричан музей без стени. Тук са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Шила, управлявало Корейския полуостров в течение на 992 години - от 57 г. пр.н.е до 935 г. Посещение на пещерата Сукгурам (ЮНЕСКО), в която се намират едни от най-красивите скални будистки храмове в Азия, образец на корейската храмова архитектура. Храмът е разположен в планината Тохамсан и е построен от гранит за 24 год. Разглеждане на храма Булгукса (ЮНЕСКО), считан за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Шила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751 г., отпечатани върху черничеви свитъци. В превод името му означава „земята на Буда“. На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди – Сеокгатап и Даботаб, изобразена върху монетата от 10 вона, 2-та моста – Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда – Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата, спокойствието и усещането за святост. Ще се разходим в Тумули парк, където се намират 23 от близо 160-те открити в Кенджу гробници на владетели и аристократи от периода Шила. След това ще посетим астрономическата обсерватория Чеомсеонгдае - най-старата в Източна Азия. Накрая ще се разходим около езерото Волджи, известно още със старото си име Анапджи, което е било част от дворцовия комплекс Донггунг на династията Сила. Създадено е по заповед на крал Мунму през 674 г. като място за отдих на краля и в него има 3 островчета и беседки, красиво осветени вечер. Нощувка.

13.06.2019-чт. 6 ден Kенджу – Хайенса – Пусан (закуска)
Закуска. Отпътуване на юг за Хапчеон и посещение на храма Хаейнса (ЮНЕСКО) – един от трите главни храма в Корея, известен като дом на Трипитака Кореана. Тук се пазят 81,350 дървени табли с будистки сутри. Изработени са в края на 14 век по време на могулското нашествие. Върху всички табли са изографисани над 50 млн. китайски йероглифи, които са разположени по един и същи начин върху всяка табла. Техниката, по която са изработени, е уникална и отнемала минимум 7 години, а вложените средства може да се сравнят само с инвестициите в наши дни за покоряване на Луната. Отправяме се към югоизточния край на Корейския полуостров и пристигаме в Пусан – най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. Ще посетим храма Хедонг Йонгунг, построен от будисткия учител Наонг през 1376 г. По време на японските нашествия в Корея (1592-98) храмът е разрушен, но по-късно е възстановен. Комплексът е уникален. За разлика от останалите храмове в Корея, които се намират в планините, този е живописно разположен върху скала на брега на морето и гледа към яркосините води. Настаняване в хотела, разположен на няколко минути пеша от плажа Хаеундае – най-красивият плаж в Корея. Нощувка.

14.06.2019-пт. 7 ден Пусан (закуска)
Закуска. Посещение на рибния пазар Чагалчи – най-големият рибен пазар в Корея с огромно разнообразие от прясно уловени морски продукти, и пазара Гуке. Името му означава „международен“ на корейски. Създаден е след Корейската война от избягали в Пусан бежанци, които започват да търгуват, за да си изкарват прехраната. Гуке е един от най-големите пазари в Корея – всяка уличка е препълнена със сергии и се свързва с други по-малки пазари. Тук има такова голямо разнообразие от стоки, че може да намерите всичко, за което се сетите. Следва посещение на Гамчеон - едно от емблематичните места за Пусан. Гамчеон се появява през 1950 г. вследствие на Корейската война, когато близо 600 хиляди души напускат домовете си в цялата страна и се заселват в крайбрежния град, останал единствения пощаден от войната. Тук намират убежище и надежда за ново начало, построявайки селище върху хълмовете в предградието на Пусан. Днес Гамчеон е своеобразна галерия на открито и средище на културата с 10 000 жители, отличаващо се с яркооцветени сгради, произведения на съвременни художници и скулптори, артистични кафенета, работилници и магазини, удостоен през 2012 г. с наградата за градско развитие на ООН. Свободно време. Нощувка.

15.06.2019-сб. 8 ден Пусан - Сеул (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Полет за Сеул. Посрещане и трансфер до международно летище Инчеон.

16.06.2019-нд. 9 ден Сеул - Доха - София (закуска)
В 00:45 ч. полет QR 859 от Сеул. Кацане в Доха в 04:35 ч. (10ч20)
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч. (5ч10)

=============================================================

ХОТЕЛИ:

09.06 – 12.06: 3 нощувки - Сеул - T-Mark Grand Hotel 4*

12.06 – 13.06:1 нощувка - Кенджу - Commodore Hotel Gyeongju 4*

13.06 – 15.06: 2 нощувки - Пусан - Best Western Haeundae 4*


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
-Краен срок за записване: до 08.04.2019 или до изчерпване на местата.
-При записване – необходимите документи и аванс 2000 лв.
-Пълно плащане – до 15.04.2019

Необходими документи:
-При записване: цветно сканирано копие (jpg) на паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 18.12.2019) и минимум 2 свободни страници, данни от лична карта.

Визов режим:
-За български граждани не се изисква виза при престой с цел туризъм до 90 календарни дни.

Медицински изисквания:
-Не са необходими ваксинации за посещение на Южна Корея.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 14 туристи
-Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата:
-При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане 266 лв;
Преотстъпване на пътуването на друго лице:
-Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
-Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 09.03.2019)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 09.04.2019)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 08.05.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 09.05.2019)

Информация:
-Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
-В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
-Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
-Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
-За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
-Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ
от 6665 лв.
ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ
9 нощувки
Самолет
Сеул
Хотели - Сеул
Топ 6 атракции в Сеул, Южна Корея
Южна Корея, каквато я видях за три месеца
Пьонгчанг 2018: Олимпиадата зад кулисите