Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тбилиси

Грузия - Нова година в полите на величествения Кавказ

Номер на оферта

/

173207

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси
1 бр. чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг с размери 55х40х23 см
5 нощувки със закуски в хотел 4**** в Тбилиси
1 обяд
3 вечери
Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно
всички трансфери по програмата с климатизиран автобус /минибус/
eкскурзия до региона Кахети, Сигнаги и манастира Бодбе
eкскурзия до Кавказките планини, Ананури и Гудаури
екскурзия до Мцхета с посещение на Катедралата Светисховели, манастира Самтавро и манастира Джвари
обиколка на Тбилиси с изкачване с лифт до крепостта Нарикала
дегустация на местни сортове вина, водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
местен екскурзовод на руски и английски език с превод от водача на групата
всички входни такси за музеите и обектите, посочени в програмата
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 30 EUR /заплащат се с основния пакет/.
бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА В ГРУЗИЯ - програма с включени всички екскурзии и Новогодишна вечеря!

Новогодишна приказка в полите на величествения Кавказ!

СофияИстанбул – Кахети – Сигнати – Бодбе – Ананури – Гудаури – Мцхета – Самтавро - Джвари - ТбилисиИстанбул - София

6 дни/ 5 нощувки / 5 закуски/ 1 обяд/ 3 вечери/ Новогодишна вечеря

Хотел, предвиден по програмата: хотел Citrus - 4* (http://www.hotelcitrus.ge/ge/) в Тбилиси.

ДАТА: 28.12.2023

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2970 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София - Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.55 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.20 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.05 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

2 ден Тбилиси - eкскурзия до региона Кахети /включена в пакетната цена/- Сигнаги – манастира Бодбе – дегустация на вина
Закуска. Еднодневна екскурзия до региона Кахети - един от най-популярните в Грузия, където се отлежда грозде и се прави вкусно вино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. По време на пътуването са предвидени обяд в местен ресторант и дегустация на местни сортове изискани вина, придружена от сирене и орехи, както и от традиционното сладкарско изкушение - чурчхела. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

3 ден Тбилиси – eкскурзия до Кавказките планини /включена в пакетната цена/ - Ананури – Гудаури
Закуска. Отпътуване в посока Кавказките планини. Спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създаден още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости е бил един от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Време за разходка и свободно време за снимки. Връщане в хотела в Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4 ден Тбилиси – екскурзия /включена в пакетната цена/ - Мцхета – манастира Джвари
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Връщане към Тбилиси. Подготовка за Новогодишната нощ. Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно /включена в пакетната цена/. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!

5 ден Тбилиси обиколка/включена в пакетната цена/
Късна закуска. Начало на панорамна обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

6 ден Тбилиси - Истанбул - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 11.55 ч. Кацане в 13.40 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 490 лв.
медицинска застраховка за лица от 70 г. до 85 г.– 15.00 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Тбилиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Тбилиси |  Нова година 2023 - Грузия |  Нова година 2023 - Тбилиси

Избрани оферти