Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия - Златният триъгълник и Баратпур с полет от София

Номер на оферта

/

139699

Дати & цени

Цената включва

-Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с авиокомпания Турски Авиолинии с включени летищни такси;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
-2 нощувка със закуска и вечеря в Royale Residency 3* или подобен хотел в Агра;
-2 нощувки със закуска и вечеря в Libra 3* или подобен хотел в Джайпур;
-2 нощувки със закуска и вечеря в Lemon Tree Hotel, Sector 60, Gurugram 3* или подобен хотел в Делхи;
-Всички трансфери по програмата;
-Всички входни такси по програмата;
-Изкачване със слон или джип на крепостта Амбър в Джайпур;
-Разходка с рикши в Делхи;
-Местен екскурзовод на руски/английски език;
-Представител на туроператора по време на пътуването при група от минимум 15 човека;
-Представител на фирмата - партньор в Индия.

Цената не включва

-Входна виза за Индия на стойност 170 ЛЕВА + 40 ЛЕВА такса обработка (общо 210 ЛЕВА); Таксата не подлежи на връщане, независимо от решението по заявлението;
-Бакшиши – 76 лева (заплащат се в България);
-Напитки;
-Разходи от личен характер;
-Допълнителни екскурзии;
-Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
-Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

Програма на пътуването

Маршрут:
София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Баратпур - Делхи - Истанбул - София

8 дни / 6 нощувки

Дати и цени на отпътуване:
18.02.2023 г. - 2869 лв.

РАННО ЗАПИСВАНЕ - 100 лв. отстъпка за резервации направени до 31.10.2022 г. за дата на отпътуване 18.02.2023 г.

Цената е на човек в двойна стая.
Настаняване по програмата в хотели 3* със закуска и вечеря.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / СофияИстанбул
Тръгване от Летище София Т2, с редовен полет на Турски Авиолинии до Истанбул с последващ полет до Делхи.

ВТОРИ ДЕН / Делхи – Агра
Пристигане в Делхи. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор. Трансфер до Агра (210 км., 4 часа). Настаняване в хотела към 14:00.
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Агра
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии.
След обяд посещение на Тадж Махал и Агра Форт.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на XVII век и е екстравагантен показ на любовта, изграден от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал e едно от чудесата на света. Ще имате достатъчно време, за да разгледате отблизо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.
Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Агра – Фатехпур Сикри – Баратпур - Джайпур
Закуска в хотела. Отпътуване към Баратпур (около 58 км., 2 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Моголския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.
Пристигане в Баратпур. Резервата Баратпур или Националният парк Кеоладео Гана е отворен през цялата година. Най-доброто време за посещение на резервата за птици Баратпур, който е и Световно наследство на ЮНЕСКО, е от октомври до март, тъй като тук могат да бъдат забелязани мигриращите птици от цялото земно кълбо.
Трансфер до Джайпур (около 190 км, 4 часа)
Настаняване в хотел в Джайпур.
Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Джайпур
Закуска. Посещение на крепостта Амбър. Махараджа Мансайн започва изграждането на крепостта през XVIII век. Тя е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур.
Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър има кратка почивка за снимки на Хава Махал, познат като “Дворецa на ветровете" .
Следва посещение на комплекса City Palace, отразяващ архитектурното изобилие на Джайпур. Комплексът се състои от различни музеи и част от двореца все още е кралска резиденция на махараджата от Джайпур.
Вечерта се посещава Обсерваторията Джантар Мантар, следвана от местните пазари.
Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН / ДжайпурДелхи
Закуска. Трансфер до Делхи (265 км., 5 часа).
Настаняване в хотел в Делхи, свободно време.
Делхи, столицата на Индия, е разделен на две части - Стар и Нов Делхи. Ограденият от стени град на Стария Делхи разказва историята на града, докато съвременният Ню Делхи отразява космополитното лице на Индия.
Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Делхи
Закуска. Обиколка на старата част на Делхи. Посещава се Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последната архитектурна забележителност на Мугълския Император Шах Жахан. Построена е през 1658г. с помощта на 5000 занаятчии. Размерите й са 65м. на 35м., а дворът е с площ от 100кв.м. има капацитет от 25 000 поклонници. Минава се покрай Червената крепост, построена през XVIII век. Посещава се паметника на Махатма Ганди. По време на обиколката на старата част на Делхи, ще се насладите и на рикшите.
Следва обзорна обиколка на новата част на Делхи. Посещават се Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали през Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президент, гробницата на Хумаюн - една от първите сгради в типичния стил за Мугълската династия. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия и пазар в Дили Хаат.
Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН / Делхи
Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул и последващ полет до София.
Пристигане на летище София.


Примерно полетно разписание:
Полет на авиокомпания Turkish Airlines
Дата Номер на полет Маршрут излита каца
18.02.2023 AZ 7177 СофияРим 09:15 10:05
18.02.2023 AZ 770 РимДелхи 14:10 02:00+1
26.02.2023 AZ 769 ДелхиРим 03:50 08:10
26.02.2023 AZ 520 РимСофия 09:15 12:05
*Забележка: полетните разписания подлежат на пре-потвърждение преди датата на отпътуване.

===================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Шоу програма Mohabbatein The Taj Show (Агра) – 135 лева /ще бъде активна след 22.09.2022 г./
Шоуто разказва за романтичната любовна история на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театър Kalakriti в Агра. Ще бъдете завладяни от уникални индийски танци и драматично осветление. За да се наследите напълно на шоу програмата ще ви предоставят слушалки, възможни са преводи на английски,френски и немски език. Над 80 участника пресъздават историята на императора и любимата му. Представлението трае около час и половина. След това ще бъдете заведени до популярен индийски ресторант за вечеря. В цената е включен трансфер от и до хотела.

Малкия Тадж Махал и Моголското наследство (Агра) – 89 лева
Екскурзията предоставя уникална възможност да погледнете света от сцената на една от най-ценните туристически забележителности в света. Това е пешеходна обиколка през исторически значими паметници от Моголската епоха. Малкият Тадж Махал или Гробницата на Хумаюн е забележителност в старата част на Делхи. Хумаюн е вторият велик владетел на моголите, който в 1533 г. прави града своя столица. Идеята за гробницата идва от първата жена на императора, Бега Бегум. Гробницата е била първата по рода си гробница-градина в Индия. През 1993 гробницата става част от културното наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията дава невероятна панорамна гледка към емблематичните Тадж Махал и червената крепост на Агра. Следвайки вашия екскурзовод пеша ще минете през селцето Качпура, къдетоще ви посрещнат с ритуал на Аарти с гирлянди! Ще изживеете автентичното усещане на провинциална Индия, което вероятно никога не сте виждали преди, включително улична игра, представена от младежите на града. Ще научите за селския начин на живот в Индия като разгледате традиционната форма на изкуство Санджи - хартиени шаблони, нарисувани по стените от млади момичета. Ще се насладите на прекрасното гостоприемство на Качпура с посещение на терасата за чай, която също предоставя прекрасен изглед към Тадж Махал и крепостта Агра. Накрая, ще се разходите в Мехтаб Багх и ще се насладите на още една зашеметяваща гледка към Тадж Махал - този път по залез.

Полет с балон (Джайпур) – 599 лева
Кога е бил последният път, когато сте направили нещо ново, нещо екстремно? Тук и сега е моментът да направите първият си полет с балон, а след това ще ви се иска да повторите...
Това приключение се прави рано сутрин. Полетът е рано сутринта - 06:15 ч и трае около 1 час Цената включва трансфера до/от полетната площадка ,напитки и лека храна на място. Получавате и сертификат за първият си полет,подписан от пилота ви. Общото време е към 3 часа.

Половин ден шопинг (Джайпур) – 75 лева
Насладете се на шопинг обиколка на Джайпур, съкровищница за купувачите. Дали човек търси сувенири или да поглези себе си, гамата и разнообразието, което Джайпур може да предложи е огромно. Разгледайте оживените базари на Розовия град, които предлагат широка гама от ръчно изработени стоки, произведени в центъра на града или в покрайнините. Един от известните производители на сари (местно облекло) е "Bandhej". Жителите на Джайпур винаги са използвали блестящи платове поради монотонният фон на пустинята. Други местни стоки са сребърните и железните съдове. Джайпур също е известен с бижутата си, които са красива комбинация от традиционни и съвременни стилове. Традиционната синя керамика също е много привлекателна.

Приготвяне на местна вечеря - демонстрация и вечеря с Кралско семейство (Джайпур) – 149 лева

Посещение на Кралството на мечтите - Боливуд шоу (Делхи) – 182 лева
Индия отговоря на Бродуей. Въвеждане на чисто нов жанр на забавление, където повествование и болувидски стил срещат драматургичното изкуство и технически вълшебства, които никога не сте виждали преди.

Вечерно шоу Звук и Светлина в Червената крепост (Делхи) – 120 лева
Червената крепост (Лал Кила) е най-известният в Делхи исторически паметник. Цялата сграда е построена от червен камък, от където явно идва и името и. Крепостта е построена от моголския император Шах Джахан, извествен с построяването на най-красивия и изящен паметник на любовта Тадж Махал. Строежът е започнал през 1638г. и е завършен през 1648г. Тогава сградата се е наричала още Qila-I-Мубарак (блажена крепост), тъй като е била резиденция на кралското семейство. Аурангзеб – синът на Шах Джахан е първият и последен Моголски император, управлявал страната от Ред Форт. Шоуто Звук и Светлина пресъздава магията на исторически събития свързани с историята индийския народ и в частност тези свързани с Червената крепост. Шоуто започва след залез слънце и е около 1 час.

=====================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
-Виза за Индия;
-Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
-Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
-Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
-Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
-Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
-Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
-Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.;
-Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
-Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
-Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
-Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор и минимум 10 дни преди началната дата на пътуването.;
-Местна валута: индийска рупия.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ - 100 лв. отстъпка за резервации направени до 31.10.2022 г. за дата на отпътуване 18.02.2023 г.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти