Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

Ирландия за ценители - Южен кръг - 5 нощувки

Номер на оферта

/

240076

Дати & цени

Цената включва

1. Самолетен билет с прекачване с вкл.ръчен багаж и 1бр чекиран багаж 23 кг
2. 2 нощувки в централно разположен хотел 3* в Дъблин с включена закуска
3. 1 нощувка в Уотърфорд в 3* хотел с вкл.закуска
4. 2 нощувки в района на Кери в хотел 3* с вкл. закуска
5. Посещение на:
националния парк Уиклоу маунтинс
долината на Глендау
замъка Килкени
най-стария град в Ирландия – Уотърфорд
дестилерия за уиски с включена дегустация
Национален парк Киларни
имението Мъкросс-хаус
замъка Росс
Пръстена на Кери
скалите на Мохер
6. Транспорт по маршрута, описан в програмата
7. Входни такси за всички обекти, за които е посочено, че е предивдено влизане
8. Всички екскурзии, описани в програмата
7. Лицензиран екскурзовод по време на всяка от екскурзиите, описани в програмата
8. Водач-преводач на групата по време на цялото пътуване от и до България
9. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва

1. Обяди и вечери
2. Избор на места в самолета
3. Разходи от личен характер
4. Застраховка «Отмяна на пътуване» в размер на 3-5% от цената на туристическия пакет, покриваща глоби при анулации в случай на медицинско заболяване, възпрепятстващо пътуването
5. Доплащане в размер на 20 лв за лица над 75 години поради оскъпяване на здравната застраховка

Програма на пътуването

Шестдневният тур из южния кръг на Ирландия ще Ви отведе до част от най-живописните и забележителни кътчета на Ирландия!

ДЪБЛИН – УИКЛОУ – ГЛЕДАЛОУ - КИЛКЕНИ – УОТЪРФОРД - НАЦИОНАЛЕН ПАРК КИЛАРНИ – КЕРИ - СКАЛИТЕ НА МОХЕР - ДЪБЛИН

ДАТА: 3 април 2024

6 дни / 5 нощувки

ЦЕНА на човек в двойна стая - нощувка и закуска - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.10.2023 - намаление от 200 лв, калкулирано в цената - 2747 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Какво ще ви покажем в това пътуване?

-Дъблин - 2 нощи, Уотърфорд - 1 нощ, Кери - 2 нощи в централно разположени хотели в близост до пъбовете и нощния живот
-националния парк Уиклоу маунтинс
-долината на Глендау
-замъка Килкени
-най-стария град в Ирландия – Уотърфорд
-дестилерия за уиски с включена дегустация
-Национален парк Киларни
-имението Мъкросс-хаус
-замъка Росс
-Пръстена на Кери
-скалите на Мохер

-------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
03.04.2024 СОФИЯ-ДЪБЛИН
Отпътуване от София за Дъблин. Посрещане на летището в Дъблин и трансфер до хотела. Настаняване в хотел в центъра на Дъблин. Свободно време за самостоятелна разходка из града. Нощувка.

ДЕН 2 :
04.04.2024 ДЪБЛИН – УИКЛОУ – ГЛЕДАЛОУ - КИЛКЕНИ - УОТЪРФОРД
След вкусната ирландска закуска в хотела, ще отпътуваме на югозапад за град Килкени. Днешният ни маршрут ще ни преведе през Националния парк Уиклоу маунтинс - защитена територия на Ирландия, състояща се от 205 квадратни километра, един от шестте национални парка в държавата. Той е най-големия национален парк в Ирландия и единствения на изток. Уиклоу предлага обширни гледки, криволичещи планински пътища и бързо течащи потоци, които се спускат в дълбоките езера на гористите долини. Там, в Глендалоу, в ледниковата долина се намира също и ранносредновековно монашеско селище, основано през 6-ти век от Сейнт Кевин. Сейнт Кевин е легендарен монах и човекът от етикета на бутилките с марка Glendalough. Манастири като Глендалоу са родното място на дестилираните напитки?
Ще продължим нашето пътуване към Килкени, известен със едноименния си средновековен замък, който с Вас ще посетим (включен вход). Първоначално замъкът Килкени е построен през 12 век от англо-нормандското семейство Бътлър, които са били графове на Ормънд. Той служи като символ на тяхната сила и авторитет в региона. През вековете замъкът е претърпял различни ремонти и разширения, отразяващи различни архитектурни стилове.
Замъкът е разположен на стратегическо място с изглед към река Нор и разполага с голяма централна отбранително крепост, заедно с няколко кули и защитни стени, но по-късно е превърнат в удобна резиденция.
Килкени печели прозвището „Мраморен град“ поради връзката си с «мрамора» Килкени, вид варовик, открит в региона, известен със своя отличителен черен цвят с бели и сиви жилки, наподобяващ по външния вид на мрамор. Използван е от векове при изграждането на сгради, паметници и декоративни предмети в града.
Хората от Килкени обикновено се наричат „котки“. Смята се, че произходът на този псевдоним произлиза от древна приказка или легенда. Според историята, по време на обсада на Килкени през 17-ти век, жителите рисуват черни котки по стените на града, за да създадат илюзия за по-голяма котешка популация и да сплашат нападателите. Оттогава терминът "котки" се превърна в прозвище за хората от Килкени.
Тези прякори са станали част от самоличността на Килкени и често се използват нежно, както от местните, така и от посетителите. Те отразяват историческото и културно значение на града.
След това посещение ще пътуваме до Уотърфорд, най-старият град в Ирландия, който е перфектна комбинация от древно и модерно или както ирландците казват „Изживейте 1000 години история в 1000 стъпки“.
Градът е основан от викингите през 9 век, което го прави едно от най-ранните викингски селища в Ирландия. Викингите създали търговско пристанище и го нарекли „Ведрарфьорд“ или „Вадрефьорд“, което в крайна сметка се превърнало в името „Уотърфорд“. Влиянието на викингите е все още видимо в града днес.
Историческото значение на Уотърфорд продължава през средновековния период. Той се превръща в процъфтяващ център на търговията и получава статут на град от английския крал Хенри II през 1171 г. Стратегическото местоположение на града и достъпът до реката допринасят за неговия просперитет и влияние в региона.
Уотърфорд е особено известен със своята средновековна архитектура и забележителности като кулата на Реджиналд, която датира от 12 век и е служила като укрепление и важен търговски пункт. Други значими исторически обекти включват: Епископския дворец, катедралата Крайст Чърч и останките от градските стени.
Днес Уотърфорд е оживен град със смесица от исторически чар и модерни удобства. Той предлага набор от културни атракции, включително художествени галерии, музеи и фестивали.
След като разгледаме историческите места ще се потопим в оживената градска атмосфера - с местните бутици, барове, ресторанти и много други.
Нощувка в хотел в Уотърфорд.

ДЕН 3 :
05.04.2024 УОТЪТФОРД - ДЕСТИЛЕРИЯ ЗА УИСКИ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК КИЛАРНИ - КЕРИ
След закуска ще освободим хотела в Уотърфорд. Крайната дестинация за деня е района на Кери, един от най-популярните ваканционни места в страната. Първо ще посетим типична дестилерия за уиски. Ще научите как се прави ирландското уиски и разбира се, ще направим дегустация (включена в цената)! Ще продължим към Национален парк Киларни - първият национален парк в Ирландия, създаден, когато имението Мъкросс е дарено на Ирландската свободна държава. Киларни парк е биосферен резерват с площ над 25 хиляди декара, включващ в себе си планини и равнини, гори, езера и водопади (включително и водопада Торк, чиято височина е 18 м.). Почти една четвърт от парка е заета от езера, известни с изобилието си от пъстърва и сьомга. Тази екосистема е уникална и се намира под закрилата на държавата. Тук ще видим скални дъбове, ягодови дървета, остролист тис, хедър, ирландска млечка, папрати, различни мъхове и лишеи и много други. Много богата и разнообразна е и фауната на националния парк. Тук живеят ирландски елени, борови белки, язовци, катерици, горски мишки, а също така повече от 140 вида птици (черен дрозд, голямата белочела гъска, клушица, козодой, шотландската яребица и т.н.). Освен великолепни природни пейзажи, националният парк е известен и с разнообразните си исторически и архитектурни паметници. Тук се намира и прекрасния образец на средновековната архитектура в Ирландия - замъка Рос, който ще разгледаме отвън. Нощувка в хотел в района на Кери.

ДЕН 4 :
06.04.2024 КЕРИ - ПРЪСТЕНЪТ НА КЕРИ - КИЛАРНИ/КЕРИ
След закуска ще се отправим към световно известния Пръстен на Кери. Ще се насладим на живописния маршрут около полуостров Ивера, в югозападната част на графство Кери в Ирландия. Неговият 179-километров кръгов маршрут, който преминава през грапави и зелени крайбрежни пейзажи и крайморски селца, е считан за един от най-красивите панорамни пътища в Света.
След това ще се отправим отново към националния парк Кларни, където ще влезем и разгледаме имението Мъкросс-хаус (19-ти век) отвътре (включено в цената) - добре запазена до наши дни викторианска сграда и прилежаща към нея ботаническа градина с екзотични растения, донесени тук от южното полукълбо.
Нощувка в хотел в района на Кери.

ДЕН 5 :
07.04.2024 КЕРИ - СКАЛИТЕ НА МОХЕР - ДЪБЛИН
След закуска ще тръгнем от графство Кери към Дъблин. По пътя ще посетим величествените скали на Мохер (Cliffs of Moher) - обект на световното наследство на ЮНЕСКО и една от най-популярните туристически дестинации в Ирландия, привличащи над един милион посетители всяка година. Те се простират на около 14 километра и се издигат до над 213 метра над Атлантическия океан, като най-високата точка бележи кулата на О’Брайън, построена през 1835 г. от сър Корнелиъс О’Брайън. Ще продължим в посока национален парк Бурен, заемащ близо 1500 хектара земя. Това е едно от най-интересните места, които ще посетим, поради уникалните му геоложки особености. Районът е известен с карстовия релеф, съставен от варовикови скали, вкаменелости, пещери, древни археологически находки и невероятна гама от разнообразни цветя. Ще продължим към Дъблин, където ще бъде нашата последна нощувка.

ДЕН 6 :
08.04.2024 ДЪБЛИН/ПЪТУВАНЕ ЗА ДОМА
Тази сутрин ще станем рано. След последната ни ирландска закуска, ще освободим стаите си и ще оставим багажа в багажното отделение на рецепция, за да направим двучасова пешеходна обиколка на Дъблин с нашия екскурзовод. Градът има богата история, за която свидетелстват археологическите останки, датиращи отпреди няколко хиляди години. Дъблин е известен с григорианската си архитектура и с многото си красиви площади. Центърът е в южната част на града - там се намират сградите на държавните институции, музеите и галериите, старите културни паметници. Най-значимите обекти за посещение са големият парк "Сейнт Стивънс Грийн" (St. Stephen"s Green), любимото място на дъблинчани през уикенда; най-старият ирландски университет - "Тринити колидж"; Дъблинският замък; катедралата “Свети Патрик”. След прекрасната сутрешна обиколка ще се отправим към хотела за трансфер до летище Дъблин.
Полет за София в 12:25ч. С прекачване във Франкфурт. Пристигане в София в 22:20ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
1. депозит в размер на 790 лв при подписване на договора преди 23.01.2024,
за резервации след 23.01.2024 – заплащане на пълната стойност на екскурзията
2. доплащане - до 23.01.2024

Условия за анулации:
1. До 23.01.2024 – удържане на депозита
2. След 23.01.2024 – удържане на пълната сума

Забележки:
Програмата се провежда при минимум 25 записани
Замъкът Рос се наблюдават само отвън.
Възможно е разместване на програмата по дни.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Екзотична почивка 2024 - Ирландия |  Екзотична почивка 2024 - Дъблин

Избрани оферти