Начало / Статии / Статии - Ирландия

Забележителности в Ирландия, които да не пропускате

Автор

/

Ирландия – име, което поражда много асоциации в главата на човек. Бира, уиски, танци, богата история и красиви забележителности. Ако все още не сте посещавали островната държава, ние ще ви дадем 6 причини, които ще наклонят везната към това веднага да стегнете куфарите и да се насочите на запад.

Ако смелостта и дързостта надделеят, ето и част от местата, които да не пропускате, когато отидете в Ирландия:

Дъблин - започнете своето пътешествие от столицата

Дъблин е идеалното място да добиете представа за традиционния ирландски живот. Направете си разходка из града, където минало и настояще вървят ръка за ръка. Ще видите както най-стария ирландски университет – Тринити колидж, така и много съвременни пъбове, където можете да съчетаете полезното с приятното – да опитате от традиционната ирландска кухня и да научите повече за характерните за държавата танци. 

***
Великанската пътека/Пътят на великаните (The Giant's Causeway)

След като вече сте усетили атмосферата на градския ирландски живот, продължете към едно от най-големите природни богатства на ИрландияВеликанската пътека. Там любителите на природата ще имат възможност да прекарат известно време сред нея и да се насладят на безгрижието, което се носи във въздуха.

Великанската пътека е считана за природен феномен заради многобройните базалтови колони, формирани на брега. Те са резултат от вулканично изригване. Нетрадиционните природни образувания пораждат различни легенди, които засилват интереса към мястото. Чистият въздух, морската вода и тишината ще бъдат ваши неотлъчни спътници по време на цялата ви разходка по пътеката.

***
Бушмилс - за ценителите на уиски

За ценителите на уиски, градчето Бушмилс е задължителна спирка. Там ще можете да видите най-старата дестилерия, където освен че ще може да станете свидетели на целия процес по дестилиране на уиски, ще имате възможност и да го дегустирате.

***
Белфаст - кратко бягство във Великобритания

Отскочете за малко и в пределите на Великобритания, като продължите своето пътешествие към столицата на Северна ИрландияБелфаст. Там ви чака още една порция красиви забележителности, които са оставили своята следа в историята. 

***
Скалите на Мохер

Ако след Великанската пътека не сте се наситили на природата, скалите на Мохер са идеалното място да продължите своето приключение сред дивото. Девствена природа, скали, море –  малко хора биха устояли на подобно предложение. Вдишайте свободата, наслаждавайте се на пейзажите наоколо и не мислете за нищо. Твърде вероятно е да преоткриете себе си.

***
Ню Грейндж

Не пропускайте и една от най-загадъчните каменни постройки в света, която датира още преди Стоунхендж. Ню Грейндж се оценява като надминал времето си шедьовър, проектиран от хора с висока инженерна мисъл. Различни предположения сочат, че каменният паметник някога е бил както гробница, така и астрономическа обсерватория. Ако срещата с древността ви се струва интересна, Ню Грейндж е едно от тези места, които ви предоставят тази възможност.

Вижте най-добрите оферти за пътуването в Ирландия!

>
21 септември 2016 г.

Тагове

идеи за уикенд

кулинарен туризъм

природни забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти