Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Исландия - студена и красива - 6 нощувки - 23.09.2023 г.

Номер на оферта

/

229163

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси за полет София – Виена - Рейкявик – Виена - София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс.размери 55х38х20 ;
6нощувки в упоменатите хотели в Исландия или подобни на база нощувка и закуска;
Трансфери летище – хотел – летище;
Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;
Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“;
Посещение Златният кръг;
Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
Посещение на Южна Исландия;
Посещение на полуостров Снаефелснес;
Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва – чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа.
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с покритие Ковид;
Транспорт с автобус по описаната програма;
Водач – преводач от страна на туроператора;
Екскурзоводски услуги по описаната програма;

Цената не включва

Лични разходи;
Екскурзия наблюдение на китове – 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца до 11 г.;
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца до 11 г.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ
„Земя на митове и легенди, Ледената земя”

С посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна.

8 дни / 6 нощувки

Настаняване в хотел Odinsve Hotel 4* в Рейкявик

ДАТА: 23.09.2023 – 30.09.2023 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2690 евро / 5261 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Предимства на програмата:

*Настаняване в 4* хотели;
*Включена екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;
* Включена обзорна обиколка на Рейкявик с посещение на 360 градуса обсерватория в Перлан;
* Включено посещение на Златният кръг;
* Включено посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
* Включено посещение на Южна Исландия;
*Посещение на полуостров Снаефелснес;
* Включено посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна.

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 СофияРейкявик

Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20ч местно време и трансфер до хотел Odinsve 4*. Настаняване и нощувка.


Ден 2 Рейкявик Закуска

Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. , скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение ( включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобяд – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 3 Златният кръг Закуска

Закуска.Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.


Ден 4 Национален парк Вахтнайокутъл Закуска

Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел VIK или подобен.


Ден 5 Южна Исландия Закуска

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.


Ден 6 Полуостров Скаефелснес Закуска

Закуска. Днес ще ви отведем до красивия полуостров Sn?fellsnes, където ще се насладите на очарователни пейзажи. Полуостровът често е наричан „Малката Исландия“, защото на него има всичко, което може да очаквате от тази Северна земя: ледници, фиорди, планини, водопади, базалтови скали и лавови полета. Първата спирка е на полуостров Ytri-Tunga, който има рядък за страната жълт пясъчен плаж и е дом на колония от тюлени. Тюлените често са много игриви и се надяваме, че тук ше направите едни от най-добрите си снимки с тях! Ще посетим и известната черна църква B??akirkja, преди да се отправим към рибарското селище Arnarstapi. Там може да се разходим по драматичното черно крайбрежие, да наблюдаваме как вълните се разбиват в скалите и да видим известната скална арка! Ще посетим и плажа с черен пясък на Dj?pal?nssandur, където рибарите са тествали силата си повдигайки 4 камъни с различно тегло от 23кг, 54кг, 100кг и 154кг. и известната планина Kirkjufell. Следобяд се връщаме към Рейкявик.


Ден 7 Рейкянес – Синята Лагуна Закуска

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindav?k, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky"s Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи, чаша пенливо вино и маска за лице). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

Ден 8 Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15ч. Полет от Виена в 09:30ч и пристигане в София в 12:00ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2024 - Исландия |  Екзотична почивка 2024 - Рейкявик

Избрани оферти