Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

КРУИЗ - СКАНДИНАВСКИ ФИОРДИ С ОЛЕСУНД - MSC EURIBIA

Номер на оферта

/

231629

Дати & цени

13 юли 2024 - 21 юли 2024 г. - Цена от 3755 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-КОПЕНХАГЕН-СОФИЯ;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
7 НОЩУВКИ НА БОРДА В ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ВИД КАЮТА;
ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В КОПЕНХАГЕН;
ОБИКОЛКА НА КОПЕНХАГЕН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ В КОПЕНХАГЕН ПО ПРОГРАМАТА;
ПРЯСНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ - НА БЮФЕТ ИЛИ В ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ;
ПИЦА, БУРГЕРИ И ДРУГИ ВКУСОТИИ МЕЖДУ ОСНОВНИТЕ ХРАНЕНИЯ;
СПЕЦИАЛИЗИРАНО ДЕТСКО МЕНЮ, РАЗРАБОТЕНО ЗАЕДНО С CHICCO;
НАЛИВНИ ВОДА, КАФЕ, ЧАЙ И МЛЯКО В ЗОНАТА НА БЮФЕТА;
ПОЛЗВАНЕТО НА ОТКРИТ И ЗАКРИТ ПЛУВЕН БАСЕЙН С ПЛАЖНИ КЪРПИ, ШЕЗЛОНГИ И ДЖАКУЗИТА;
ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ - ЦИРКОВИ И АКРОБАТИЧНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ, ОПЕРЕТИ И ДР;
МУЗИКА НА ЖИВО В РАЗЛИЧНИТЕ БАРОВЕ, НОЩЕН КЛУБ С DJ;
14-ЧАСА НА ДЕН ДЕТСКИ КЛУБОВЕ: 5 РАЗЛИЧНИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ;
ФИТНЕС ЦЕНТЪР С ОБОРУДВАНЕ TECHNOGYM;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА – 165 ЛВ. НА ЧОВЕК (ЗАПЛАЩА СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ РЕСТОРАНТИ;
НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;
КАЗИНО, БЕЗМИТНИ МАГАЗИНИ;
ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;
СПА ЦЕНТЪР, ФРИЗЬОР И МАНИКЮР/ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ АТРАКЦИИ КАТО 3D КИНО, СИМУЛАТОР НА F1 И ДР;
МЕДИЦИНСКИ И ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ, ПРАНЕ.
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

КОПЕНХАГЕН – НОРДФЬОРДЕЙД – ОЛЕСУНД – ФЛАМ – КИЙЛ (ХАМБУРГ) – КОПЕНХАГЕН
С ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ

Програмата е деветдневна и включва всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб MSC Euribia с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и посещение с екскурзовод на български на Копенхаген. Възможност за допълнителни екскурзии в Нордфьордрейд, Олесунд, Флам и Хамбург срещу доплащане. Лети се с авиокомпания Austrian Airlines, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТА: 13.07.2024 – 21.07.2024

Цена на възр. в двойна каюта: кат. А 3755 лв./ кат. В 3790 лв./ кат. С 4078 лв./ кат. D 4333 лв./ кат. Е 4384 лв.
Цена на трети и четвърти възр. в каюта: кат. А: 2959 лв./ кат. В 2977 лв./ кат. С 3112 лв./ кат. D 3247 лв./ кат. E 3298 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр.: кат. А 2654 лв./ кат. В 2654 лв./ кат. С 2773 лв./ кат. D 2875 лв./ кат. Е 2875 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.: кат. А 2654 лв./ кат. В 2654 лв./ кат. С 2773 лв./ кат. D 2875 лв./ кат. Е 2875 лв.

• Категория А: Настаняване във вътрешна двойна каюта Deluxe (палуба 5 до 10);
• Категория B: Настаняване във вътрешна двойна каюта Deluxe (палуба 11 до 14);
• Категория С: Настаняване в двойна каюта с прозорец Deluxe (палуба 5);
• Категория D: Настаняване в двойна каюта с балкон Deluxe (палуба 8 до 10);
• Категория Е: Настаняване в двойна каюта с балкон Deluxe (палуба 11 до 12).

Всички предлагани каюти са категория Fantastica, която е по-високата от двете възможни: тези каюти са с гарантирани палуби (по-високите палуби т.е. тези с по-голям номер, са по-скъпи, тъй като обикновено са по-близо до атракциите и гледката от тях е по-добра). Освен това отседналите в каюти Fantastica могат се възползват от безплатна закуска в каютата при заявка.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 13.07.2024: 18:45 ч - 19:20 ч. полет София-Виена на „Austrian Airlines”, 21:00 ч. – 22:40 ч. полет Виена-Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 14.07.2024: Закуска. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 15.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 16.07.2024: Нордфьордейд (Норвегия) – престой от 08:00 до 19:00 ч. Нордфьордейд е красиво градче, сгушено в Ейдфиорд, който е един от ръкавите на по-големия Нордфиорд. Намира са в най-северната част на Норвегия и има богата история, свързана с викингското кралство Фирда. Тук се намира викингският музей Сагастад, в който е изложена реплика на най-големият открит викингския кораб. Възможност за екскурзия до Западния нос и плажа Селя – Селя е историческо крайбрежно градче, по пътя до което ще можете да се насладите на типичните за норвежкото крайбрежие пейзажи. Свободно време за разходка из градчето и пясъчния му плаж – рядкост за норвежките фиорди. Продължаване към Западния нос през полуостров Стад – място, известно в Норвегия с изключително тежките бурии, които го връхлитат. Престой на Западния нос, извисяващ се на около 500 м над Атлантическия океан. Свободно време за снимки и разходка. Завръщане в Нордфьордейд. Екскурзията е с продължителност около 5 часа и с доплащане 159 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Качване обратно на борда най-късно в 17:30 ч. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 17.07.2024: Олесунд (Норвегия) – престой от 07:00 до 17:00 ч. Възможност за разглеждане на Олесунд с екскурзовод на български: Олесунд е едно от най-важните морски пристанища на Норвегия. Посещение на архитектурния музей на открито (Олесунд е запазил архитектурата стил ар нуво на целия си исторически център, построен в началото на XX век), колекция от автентични местни лодки и на наблюдателната точка Аксла. Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 18.07.2024: Флам (Норвегия) – престой от 07:00 до 18:00 ч. Круизният кораб се движи по Согне фиорд (най-дългият в света и един от най-живописните) и след това по неговото разклонение Аурландс фиорд, в чието дъно се намира сгушено китното градче Флам. Възможност за екскурзия по сушата до наблюдателната площадка Стегащайн и Остербо. Виещ се в планината път ще Ви отведе до невероятния пейзаж, който се открива от Стегащайн. Специално построена продълговата площадка, широка около 4.5 м и извисяваща се над фиорда и селото Аурланд, предлага на посетителите възможността да се почувстват като че летят. Престой за снимки. Продължаване към Остербо – чудно планинско кътче, сгушено до езеро, захранвано от водопади. До 20 - те години на XX век тук е имало само изолирана планинска ферма, до която е имало достъп само през късото лято. Днес тук има няколко хижи, които служат за уютна база на планинари и любители на природата. Напитки за освежаване. Завръщане във Флам. Екскурзията е с продължителност около 4 часа и с доплащане 195 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 19.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 20.07.2024: Кийл (Германия) – престой от 09:00 до 19:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 21.07.2024: Акостиране в Копенхаген в 10:00 ч. и напускане на кораба. Трансфер до централната част на града. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до Виена с авиокомпания “Austrian Airlines” в 17:40 ч. Пристигане във Виена в 19:20 ч. Полет Виена-София 21:25 ч. – 23:55 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Круизният кораб MSC Euribia, кръстен на гръцката морска богиня Еврибия, е сред новото поколение луксозни лайнери на MSC и прави своя дебют през юни 2023 г. Корабът е дълъг 331 метра, широк 43 метра и с капацитет 6300 пътника и 1700 души персонал. MSC Euribia разполага с:

- 4 външни басейна, един от които с оборудван подвижен стъклен покрив, което позволява да се използва и при лошо време;
- 9 външни джакузита;
- Аквапарк;
- Театър с 3 представления на живо всяка вечер;
- Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол и тенис на корт;
- Фитнес (в него не се допускат лица под 16 г), симулатор на Формула 1, зала за аркадни игри, СПА център;

Каюти: Всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон (допълнително заплащане) и директен телефон за разговори само на борда, минибар (допълнително заплащане), малък сейф, сешоар. Името на Вашият стюард на каютата е посочен във Вашата каюта. Всички чаршафи и хавлии във Вашата каюта ще бъдат сменяни регулярно. Баните са снабдени с сапуни и течен сапун за душа.
Хранене на борда: Храненето на борда е организирано по следния начин: закуската и обяда са в няколко ресторанта и са на блок маса. Закуската и обяда като часове са в широк диапазон. Вечерята, включена в цената, може да е в два ресторанта – бюфет на блок маса, където отново храненето е в широк диапазон и а ла карт ресторант, в който храненето е винаги в определен час и на определена маса по време на целия круиз. В а ла карт ресторанта за вечеря на една маса не могат да седят пътници с платени пакети за напитки и такива без. Ресторантите и бюфетите на борда предлагат богата и разнообразна селекция от ястия. На борда на кораба има и ресторанти, които не са включени в пакетната цена. В тях се заплаща фиксирана такса за вечеря или според цени в меню. Във всички ресторанти, обаче, ако поръчате напитка, различна от вода или чай от диспенсър, тя ще ви бъде начислена на бордната ви сметка за круиза.
На борда: На борда на кораба след като се регистрирате при качване, ще получите магнитни карти, които са носител на всякакъв вид информация. С тях слизате и се качвате на кораба /това не изключва носенето на лични документи за самоличност/, в нея се съдържат всички Ваши данни, включително и снимка, за да се проверяват всички пасажери, които слизат и се качват. С тази карта, също така, влизате в каютата си. Освен това, след регистрация, в нея, чрез кеш или с кредитна карта, ще депозирате по 150 евро минимален депозит на човек, от който депозит в последствие ще Ви се приспаднат суми - таксата обслужване /или т. нар. бакшиши/, ако се включите в екскурзии, организирани от MSC Cruises, когато поръчвате напитки, лични разходи, покупки на борда и т.н. Нямате кешови разплащания на борда, всичко, като разплащане, е с тази карта (без залаганията в казиното). В този маршрут валутата на борда ще е единствено и само евро. При надвишаване на тази сума, можете да направите допълнителен депозит. В края на пътуването, преди напускане на кораба, при разплащане, ще доплатите ако сте изразходили повече или ще Ви възстановят разликата, ако не сте изразходили цялата сума.
Забави и развлечени: През деня, отбор от аниматори на кораба ще организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра организирани от професионални артисти. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал
Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 110-220 Волта. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.
Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда.
Забележки: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Круизи 2024 - Дания |  Круизи 2024 - Копенхаген

Избрани оферти