Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

КРУИЗ – Скандинавски фиорди с Хелезилт – MSC Euribia

Номер на оферта

/

240708

Дати & цени

06 юли 2024 - 14 юли 2024 г. - Цена от 3654 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-КОПЕНХАГЕН-СОФИЯ;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
7 НОЩУВКИ НА БОРДА В ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ВИД КАЮТА;
ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В КОПЕНХАГЕН;
ОБИКОЛКА НА КОПЕНХАГЕН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ В КОПЕНХАГЕН ПО ПРОГРАМАТА;
ПРЯСНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ - НА БЮФЕТ ИЛИ В ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ;
ПИЦА, БУРГЕРИ И ДРУГИ ВКУСОТИИ МЕЖДУ ОСНОВНИТЕ ХРАНЕНИЯ;
СПЕЦИАЛИЗИРАНО ДЕТСКО МЕНЮ, РАЗРАБОТЕНО ЗАЕДНО С CHICCO;
НАЛИВНИ ВОДА, КАФЕ, ЧАЙ И МЛЯКО В ЗОНАТА НА БЮФЕТА;
ПОЛЗВАНЕТО НА ОТКРИТ И ЗАКРИТ ПЛУВЕН БАСЕЙН С ПЛАЖНИ КЪРПИ, ШЕЗЛОНГИ И ДЖАКУЗИТА;
ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ - ЦИРКОВИ И АКРОБАТИЧНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ, ОПЕРЕТИ И ДР;
МУЗИКА НА ЖИВО В РАЗЛИЧНИТЕ БАРОВЕ, НОЩЕН КЛУБ С DJ;
14 ЧАСА НА ДЕН ДЕТСКИ КЛУБОВЕ: 5 РАЗЛИЧНИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ;
ФИТНЕС ЦЕНТЪР С ОБОРУДВАНЕ TECHNOGYM;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА – 165 ЛВ. НА ЧОВЕК (ЗАПЛАЩА СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ РЕСТОРАНТИ;
НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;
КАЗИНО, БЕЗМИТНИ МАГАЗИНИ;
ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;
СПА ЦЕНТЪР, ФРИЗЬОР И МАНИКЮР/ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ АТРАКЦИИ КАТО 3D КИНО, СИМУЛАТОР НА F1 И ДР;
МЕДИЦИНСКИ И ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ, ПРАНЕ.
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Копенхаген – Хелезилт – Мольой – Флам – Кийл (Хамбург) – Копенхаген

Програмата е деветдневна и включва всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб MSC Euribia с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и посещение с екскурзовод на български на Копенхаген. Възможност за допълнителни екскурзии в Нордфьордрейд, Олесунд, Флам и Хамбург срещу доплащане. Лети се с авиокомпания Austrian Airlines, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 06.07.2024: 18:45 ч - 19:20 ч. - полет София-Виена на „Austrian Airlines”, 21:00 ч. – 22:40 ч. полет Виена-Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 07.07.2023: Закуска. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 08.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 09.07.2024: 09:00 ч. акостиране в Хелезилт (Норвегия) и отпътуване в 20:00 ч. от Гайрангер. Ако останете на борда на кораба през този ден ще можете да се насладите от водата на признатия за един от най-красивите в света фиорди – Гайрангерфьорден (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Круизният кораб се движи под извисяващите се над Вас скални склонове, достигащи 1700 метра, а на няколко места от тях се спускат величествени водопади. Освен тях, ще можете да видите и като излезли от приказките малки ферми, кацнали на самите склонове на планините. По желание – целодневна екскурзия по сушата от Хелезилт до Гайрангер: езерото Хорниндалсватнет, ивестно като най-дълбокото в Европа (514 м) и като това с най-бистрата вода на Стария континент. Продължаване към живописното село Стрин и Гайрангер. По пътят ще зърнете от близо водопади и невероятни гледки към Гайрангерфьорден, като се минава и през връх Далсниба (1500 м) и наблюдателната точка Флидал (едно от най-иконичните места за снимки на скандинавските фиорди). Екскурзията включва обяд в местен ресторант и е с доплащане 385 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 10.07.2024: Мольой (Норвегия) – престой от 07:00 до 17:00 ч. Градът е разположен на остров Вогсьой, който е свързан със сушата с мост, който минава над целия проток и прави пейзажа още по-живописен. Островът се къпе във водите на Атлантика и е известен с тежките бурии, които го връхлитат от океана. Не случайно на него има множество фарове, които навигират преминаващите кораби и придават романтичен привкус на и без това красивите гледки. Мольой е търговски и риболовен град и е известен с уличното си изкуство, на което може да се насладите докато се разхождате из централните улички, както и с десанта на английски войски в началото на Втората Световна Война, с който се е целяло отвличане на вниманието на Германия. По желание – екскурзия до Малой и околностите. Детайлен маршрут, цени и условия по тази допълнителна услуга ще бъдат обявени най-късно в началото на 2024 г. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 11.07.2024: Флам (Норвегия) – престой от 07:00 до 18:00 ч. Круизният кораб се движи по Согне фиорд (най-дългият в света и един от най-живописните) и след това по неговото разклонение Аурландс фиорд, в чието дъно се намира сгушено китното градче Флам. Възможност за екскурзия по сушата до наблюдателната площадка Стегащайн и Остербо. Виещ се в планината път ще Ви отведе до невероятния пейзаж, който се открива от Стегащайн. Специално построена продълговата площадка, широка около 4.5 м и извисяваща се над фиорда и селото Аурланд, предлага на посетителите възможността да се почувстват като че летят. Престой за снимки. Продължаване към Остербо – чудно планинско кътче, сгушено до езеро, захранвано от водопади. До 20те години на XX век тук е имало само изолирана планинска ферма, до която е имало достъп само през късото лято. Днес тук има няколко хижи, които служат за уютна база на планинари и любители на природата. Завръщане във Флам. Екскурзията е с доплащане 199 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 12.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 13.07.2024: Кийл (Германия) – престой от 09:00 до 19:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 14.07.2024: Акостиране в Копенхаген в 10:00 ч. и напускане на кораба. Трансфер до централната част на града. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до Виена с авиокомпания “Austrian Airlines” в 17:40 ч. Пристигане във Виена в 19:20 ч. Полет Виена-София 21:25 ч. – 23:55 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТА: 06.07.2024 – 14.07.2024

Цена за възрастен в индивидуална каюта се предоставя по заявка.
• Категория А: Настаняване във вътрешна двойна каюта Bella;
• Категория B: Настаняване във вътрешна двойна каюта Fantastica (палуба 5 до 11);
• Категория С: Настаняване в двойна каюта с балкон Bella;
• Категория D: Настаняване в двойна каюта с балкон Fantastica (палуба 8 до 9).

Цена на възр. в двойна каюта: кат. А 3654 лв. /кат. В 3721 лв. /кат. С 4179 лв./ кат. D 4282 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен: кат. А 2908 лв. /кат. В 2942 лв. /кат. С 3162 лв./ кат. D 3213 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр.: кат. А 2620 лв. /кат. В 2654 лв. /кат. С 2824 лв./ кат. D 2874 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.: кат. А 2620 лв. /кат. В 2654 лв. /кат. С 2824 лв./ кат. D 2874 лв.

Каюти Bella: това са промоционални каюти, при които цената е по-изгодна за сметка на това, че до качването на кораба не се знае на коя палуба точно ще бъдете настанени. Пътуващите в такива каюти се ползват от всички останали включени в цената привилегии с изключение на възможността за закуска в каютата.
Каюти Fantastica: каюти с предварително уточнена палуба (по-високите палуби т.е. тези с по-голям номер, са по-скъпи, тъй като са по-близо до атракциите и гледката от тях е по-добра). Освен това отседналите в каюти Fantastica могат се възползват от безплатна закуска в каютата при заявка.

Круизният кораб MSC Euribia, кръстен на гръцката морска богиня Еврибия, е сред новото поколение луксозни лайнери на MSC и прави своя дебют през юни 2023 г. Корабът е дълъг 331 метра, широк 43 метра и с капацитет 6300 пътника и 1700 души персонал. MSC Euribia разполага с:

- 4 външни басейна, един от които с оборудван подвижен стъклен покрив, което позволява да се използва и при лошо време;
- 9 външни джакузита;
- Аквапарк;
- Театър с 3 представления на живо всяка вечер;
- Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол и тенис на корт;
- Фитнес (в него не се допускат лица под 16 г), симулатор на Формула 1, зала за аркадни игри, СПА център;

Каюти: Всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон (допълнително заплащане) и директен телефон за разговори само на борда, минибар (допълнително заплащане), малък сейф, сешоар. Името на Вашият стюард на каютата е посочен във Вашата каюта. Всички чаршафи и хавлии във Вашата каюта ще бъдат сменяни регулярно. Баните са снабдени с сапуни и течен сапун за душа.
Хранене на борда: Храненето на борда е организирано по следния начин: закуската и обяда са в няколко ресторанта и са на блок маса. Закуската и обяда като часове са в широк диапазон. Вечерята, включена в цената, може да е в два ресторанта – бюфет на блок маса, където отново храненето е в широк диапазон и а ла карт ресторант, в който храненето е винаги в определен час и на определена маса по време на целия круиз. В а ла карт ресторанта за вечеря на една маса не могат да седят пътници с платени пакети за напитки и такива без. Ресторантите и бюфетите на борда предлагат богата и разнообразна селекция от ястия. На борда на кораба има и ресторанти, които не са включени в пакетната цена. В тях се заплаща фиксирана такса за вечеря или според цени в меню. Във всички ресторанти, обаче, ако поръчате напитка, различна от вода или чай от диспенсър, тя ще ви бъде начислена на бордната ви сметка за круиза.
На борда: На борда на кораба след като се регистрирате при качване, ще получите магнитни карти, които са носител на всякакъв вид информация. С тях слизате и се качвате на кораба /това не изключва носенето на лични документи за самоличност/, в нея се съдържат всички Ваши данни, включително и снимка, за да се проверяват всички пасажери, които слизат и се качват. С тази карта, също така, влизате в каютата си. Освен това, след регистрация, в нея, чрез кеш или с кредитна карта, ще депозирате по 150 евро минимален депозит на човек, от който депозит в последствие ще Ви се приспаднат суми - таксата обслужване /или т. нар. бакшиши/, ако се включите в екскурзии, организирани от MSC Cruises, когато поръчвате напитки, лични разходи, покупки на борда и т.н. Нямате кешови разплащания на борда, всичко, като разплащане, е с тази карта (без залаганията в казиното). В този маршрут валутата на борда ще е единствено и само евро. При надвишаване на тази сума, можете да направите допълнителен депозит. В края на пътуването, преди напускане на кораба, при разплащане, ще доплатите ако сте изразходили повече или ще Ви възстановят разликата, ако не сте изразходили цялата сума.
Забави и развлечени: През деня, отбор от аниматори на кораба ще организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра организирани от професионални артисти. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал
Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 110-220 Волта. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.
Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда.
Забележки: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Круизи 2023 - Дания |  Круизи 2023 - Копенхаген

Избрани оферти