Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

КРУИЗ – Скандинавски фиорди с Хелезилт – MSC Euribia

Номер на оферта

/

240708

Дати & цени

06 юли 2024 - 14 юли 2024 г. - Цена от 3694 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-КОПЕНХАГЕН-СОФИЯ;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
7 НОЩУВКИ НА БОРДА В ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ВИД КАЮТА;
ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В КОПЕНХАГЕН;
ОБИКОЛКА НА КОПЕНХАГЕН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ В КОПЕНХАГЕН ПО ПРОГРАМАТА;
ПРЯСНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ - НА БЮФЕТ ИЛИ В ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ;
ПИЦА, БУРГЕРИ И ДРУГИ ВКУСОТИИ МЕЖДУ ОСНОВНИТЕ ХРАНЕНИЯ;
СПЕЦИАЛИЗИРАНО ДЕТСКО МЕНЮ, РАЗРАБОТЕНО ЗАЕДНО С CHICCO;
НАЛИВНИ ВОДА, КАФЕ, ЧАЙ И МЛЯКО В ЗОНАТА НА БЮФЕТА;
ПОЛЗВАНЕТО НА ОТКРИТ И ЗАКРИТ ПЛУВЕН БАСЕЙН С ПЛАЖНИ КЪРПИ, ШЕЗЛОНГИ И ДЖАКУЗИТА;
ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ - ЦИРКОВИ И АКРОБАТИЧНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ, ОПЕРЕТИ И ДР;
МУЗИКА НА ЖИВО В РАЗЛИЧНИТЕ БАРОВЕ, НОЩЕН КЛУБ С DJ;
14 ЧАСА НА ДЕН ДЕТСКИ КЛУБОВЕ: 5 РАЗЛИЧНИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ;
ФИТНЕС ЦЕНТЪР С ОБОРУДВАНЕ TECHNOGYM;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА – 165 ЛВ. НА ЧОВЕК (ЗАПЛАЩА СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ РЕСТОРАНТИ;
НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;
КАЗИНО, БЕЗМИТНИ МАГАЗИНИ;
ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;
СПА ЦЕНТЪР, ФРИЗЬОР И МАНИКЮР/ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ АТРАКЦИИ КАТО 3D КИНО, СИМУЛАТОР НА F1 И ДР;
МЕДИЦИНСКИ И ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ, ПРАНЕ.
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Копенхаген – Хелезилт – Мольой – Флам – Кийл (Хамбург) – Копенхаген

Програмата е деветдневна и включва всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб MSC Euribia с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и посещение с екскурзовод на български на Копенхаген. Възможност за допълнителни екскурзии в Нордфьордрейд, Олесунд, Флам и Хамбург срещу доплащане. Лети се с авиокомпания Austrian Airlines, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТА: 06.07.2024 – 14.07.2024

Цена за възрастен в индивидуална каюта се предоставя по заявка.
• Категория А: Настаняване във вътрешна двойна каюта Bella;
• Категория B: Настаняване във вътрешна двойна каюта Fantastica (палуба 5 до 11); - НЯМА МЕСТА
• Категория С: Настаняване в двойна каюта с балкон Bella;
• Категория D: Настаняване в двойна каюта с балкон Fantastica (палуба 8 до 9) - НЯМА МЕСТА

Цена на възр. в двойна каюта: кат. А 3694 лв. /кат. С 4219 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен: кат. А 2948 лв. /кат. С 3202 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр.: кат. А 2660 лв. /кат. С 2864 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр.: кат. А 2660 лв./кат. С 2864 лв.

Каюти Bella: това са промоционални каюти, при които цената е по-изгодна за сметка на това, че до качването на кораба не се знае на коя палуба точно ще бъдете настанени. Пътуващите в такива каюти се ползват от всички останали включени в цената привилегии с изключение на възможността за закуска в каютата.
Каюти Fantastica: каюти с предварително уточнена палуба (по-високите палуби т.е. тези с по-голям номер, са по-скъпи, тъй като са по-близо до атракциите и гледката от тях е по-добра). Освен това отседналите в каюти Fantastica могат се възползват от безплатна закуска в каютата при заявка.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 06.07.2024: 18:45 ч - 19:20 ч. - полет София-Виена на „Austrian Airlines”, 21:00 ч. – 22:40 ч. полет Виена-Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 07.07.2023: Закуска. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 08.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 09.07.2024: 09:00 ч. акостиране в Хелезилт (Норвегия) и отпътуване в 20:00 ч. от Гайрангер. Ако останете на борда на кораба през този ден ще можете да се насладите от водата на признатия за един от най-красивите в света фиорди – Гайрангерфьорден (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Круизният кораб се движи под извисяващите се над Вас скални склонове, достигащи 1700 метра, а на няколко места от тях се спускат величествени водопади. Освен тях, ще можете да видите и като излезли от приказките малки ферми, кацнали на самите склонове на планините. По желание – целодневна екскурзия по сушата от Хелезилт до Гайрангер: езерото Хорниндалсватнет, ивестно като най-дълбокото в Европа (514 м) и като това с най-бистрата вода на Стария континент. Продължаване към живописното село Стрин и Гайрангер. По пътят ще зърнете от близо водопади и невероятни гледки към Гайрангерфьорден, като се минава и през връх Далсниба (1500 м) и наблюдателната точка Флидал (едно от най-иконичните места за снимки на скандинавските фиорди). Екскурзията включва обяд в местен ресторант и е с доплащане 385 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 10.07.2024: Мольой (Норвегия) – престой от 07:00 до 17:00 ч. Градът е разположен на остров Вогсьой, който е свързан със сушата с мост, който минава над целия проток и прави пейзажа още по-живописен. Островът се къпе във водите на Атлантика и е известен с тежките бурии, които го връхлитат от океана. Не случайно на него има множество фарове, които навигират преминаващите кораби и придават романтичен привкус на и без това красивите гледки. Мольой е търговски и риболовен град и е известен с уличното си изкуство, на което може да се насладите докато се разхождате из централните улички, както и с десанта на английски войски в началото на Втората Световна Война, с който се е целяло отвличане на вниманието на Германия. По желание – екскурзия до Малой и околностите. Детайлен маршрут, цени и условия по тази допълнителна услуга ще бъдат обявени най-късно в началото на 2024 г. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 11.07.2024: Флам (Норвегия) – престой от 07:00 до 18:00 ч. Круизният кораб се движи по Согне фиорд (най-дългият в света и един от най-живописните) и след това по неговото разклонение Аурландс фиорд, в чието дъно се намира сгушено китното градче Флам. Възможност за екскурзия по сушата до наблюдателната площадка Стегащайн и Остербо. Виещ се в планината път ще Ви отведе до невероятния пейзаж, който се открива от Стегащайн. Специално построена продълговата площадка, широка около 4.5 м и извисяваща се над фиорда и селото Аурланд, предлага на посетителите възможността да се почувстват като че летят. Престой за снимки. Продължаване към Остербо – чудно планинско кътче, сгушено до езеро, захранвано от водопади. До 20те години на XX век тук е имало само изолирана планинска ферма, до която е имало достъп само през късото лято. Днес тук има няколко хижи, които служат за уютна база на планинари и любители на природата. Завръщане във Флам. Екскурзията е с доплащане 199 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 15 участника. Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 12.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 13.07.2024: Кийл (Германия) – престой от 09:00 до 19:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 14.07.2024: Акостиране в Копенхаген в 10:00 ч. и напускане на кораба. Трансфер до централната част на града. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до Виена с авиокомпания “Austrian Airlines” в 17:40 ч. Пристигане във Виена в 19:20 ч. Полет Виена-София 21:25 ч. – 23:55 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Круизният кораб MSC Euribia, кръстен на гръцката морска богиня Еврибия, е сред новото поколение луксозни лайнери на MSC и прави своя дебют през юни 2023 г. Корабът е дълъг 331 метра, широк 43 метра и с капацитет 6300 пътника и 1700 души персонал. MSC Euribia разполага с:

- 4 външни басейна, един от които с оборудван подвижен стъклен покрив, което позволява да се използва и при лошо време;
- 9 външни джакузита;
- Аквапарк;
- Театър с 3 представления на живо всяка вечер;
- Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол и тенис на корт;
- Фитнес (в него не се допускат лица под 16 г), симулатор на Формула 1, зала за аркадни игри, СПА център;

Каюти: Всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон (допълнително заплащане) и директен телефон за разговори само на борда, минибар (допълнително заплащане), малък сейф, сешоар. Името на Вашият стюард на каютата е посочен във Вашата каюта. Всички чаршафи и хавлии във Вашата каюта ще бъдат сменяни регулярно. Баните са снабдени с сапуни и течен сапун за душа.
Хранене на борда: Храненето на борда е организирано по следния начин: закуската и обяда са в няколко ресторанта и са на блок маса. Закуската и обяда като часове са в широк диапазон. Вечерята, включена в цената, може да е в два ресторанта – бюфет на блок маса, където отново храненето е в широк диапазон и а ла карт ресторант, в който храненето е винаги в определен час и на определена маса по време на целия круиз. В а ла карт ресторанта за вечеря на една маса не могат да седят пътници с платени пакети за напитки и такива без. Ресторантите и бюфетите на борда предлагат богата и разнообразна селекция от ястия. На борда на кораба има и ресторанти, които не са включени в пакетната цена. В тях се заплаща фиксирана такса за вечеря или според цени в меню. Във всички ресторанти, обаче, ако поръчате напитка, различна от вода или чай от диспенсър, тя ще ви бъде начислена на бордната ви сметка за круиза.
На борда: На борда на кораба след като се регистрирате при качване, ще получите магнитни карти, които са носител на всякакъв вид информация. С тях слизате и се качвате на кораба /това не изключва носенето на лични документи за самоличност/, в нея се съдържат всички Ваши данни, включително и снимка, за да се проверяват всички пасажери, които слизат и се качват. С тази карта, също така, влизате в каютата си. Освен това, след регистрация, в нея, чрез кеш или с кредитна карта, ще депозирате по 150 евро минимален депозит на човек, от който депозит в последствие ще Ви се приспаднат суми - таксата обслужване /или т. нар. бакшиши/, ако се включите в екскурзии, организирани от MSC Cruises, когато поръчвате напитки, лични разходи, покупки на борда и т.н. Нямате кешови разплащания на борда, всичко, като разплащане, е с тази карта (без залаганията в казиното). В този маршрут валутата на борда ще е единствено и само евро. При надвишаване на тази сума, можете да направите допълнителен депозит. В края на пътуването, преди напускане на кораба, при разплащане, ще доплатите ако сте изразходили повече или ще Ви възстановят разликата, ако не сте изразходили цялата сума.
Забави и развлечени: През деня, отбор от аниматори на кораба ще организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра организирани от професионални артисти. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал
Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 110-220 Волта. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.
Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда.
Забележки: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Круизи 2024 - Дания |  Круизи 2024 - Копенхаген

Избрани оферти