Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Екскурзия в БРАЗИЛИЯ - зеленият рай на Южна Америка

Номер на оферта

/

228618

Дати & цени

27 август 2024 г. - Цена от 8999 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Франкфурт – Рио де Жанейро – Франкфурт – София с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж на Луфтханза;
• Самолетни билети Рио де Жанейро – Салвадор де Байя – Форталеза и Сао Луиш – Рио де Жанейро с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж на LATAM;
• 13 нощувки със закуски в хотели 3*;
• Ранно настаняване и закуска в деня на пристигане;
• Всички трансфери и турове с частен автобус/ микробус и джипове 4х4 спрямо броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи и водачи;
• Професионален водач от Апсара Травъл с многогодишен опит в Латинска Америка;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. на стойност 30 000 евро.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 850 щ.д.;
• Отстъпка за настаняване в тройна стая: 200 щ.д.;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден).

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Водач от България с многогодишен опит в Бразилия;
• Малка група до 16 туриста с персонално отношение към всеки турист;
• Включени 3 емблематични за Бразилия градове – великолепният Рио де Жанейро, колоритният Салвадор де Байя и лежерният Джерикоакоара;
• Включени два целодневни трека с посещение на водопади, върхове и пещери в невероятната Чапада Диамантина;
• Най-подходящото време за посещение на Ленсойс Мараненсес – когато пясъчните крайбрежни лагуни са пълни с вода;
• Всички трансфери и турове с частни автобуси и джипове 4х4.
• Лицензирани екскурзоводи и местни водачи във всеки град.


16 дни/ 13 нощувки
Дати: 27.08 - 11.09.2024
Цена на човек в двойна стая при група от 15 туристи - 8 999 лева

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /27.08.2024, вторник/ СофияФранкфуртРио де Жанейро
Излитане от летище София в 12:05 ч. за Франкфурт. Кацане на летище Франкфурт в 13:35 ч. Престой: 8 ч. и 40 мин. Продължение за Рио де Жанейро в 22:15 ч. Времетраене на полета 12:25 ч.

Ден 2 /28.08.2024, сряда/ Рио де Жанейро
Кацане на международното летище Галеао в Рио де Жанейро в 05:35 ч. Трансфер и ранно настаняване в хотел Bandeirantes 3*, разположен на известния плаж Копакабана. Закуска и свободен ден за почивка на плажа. Следобед по желание ще направим една лежерна разходка и ще се потопим в автентичната атмосфера на цветния квартал Санта Тереза. До него ще се придвижим с метро и с емблематичния трамвай, който ще ни повози върху Акведукта на Лапа. Санта Тереза е артистичното сърце на Рио и очарова посетителите със своите калдъръмени улички, весели графити, оживени ресторанти, улични барове, занаятчийски магазинчета, студия и галерии на художници и огромни колониални имения, строени през 18 и 19 в. за заможните бразилски фамилии. Ще слезем по любимите ни цветни Стълби на Селарон с пъстрите мозайки и керамичните плочки от цял свят. Ще потърсим и българските цветни плочки. Ще разгледаме района на Синеландия с площадите Флориано и Алагоас, ще се удивим на великолепните и внушителни сгради на Градския Театър, Националната Библиотека и др. Нощувка.

Ден 3 /29.08.2024, четвъртък/ Рио де Жанейро – Салвадор де Бая
Закуска. Днешната сутрин ще посветим на разходка с местен водач в природен парк Тижука – зеленото сърце на Рио, съхраняващ оригиналната атлантическа гора от бразилското крайбрежие. Това е най-големият градски парк в света и най-посещаваният в цяла Бразилия. От върха на скалата Педра Бонита ще се любуваме на прекрасната панорама към фавелата Росиньо, атлантическото крайбрежие с плажовете Сао Конрадо и Барра да Тижука, както и съседните върхове Гавея и „Двамата братя“. Ще продължим нашето приключение към водопад Таунай, розовия параклис Майринк в квартал Алто да Боа Виста и прелестния „Водопад на душите“.
Връщане в хотела. Трансфер до летище за полет в 23:55 ч. за Салвадор де Байя. Кацане в 01:55 ч. Посрещане и настаняване в хотел Bahiacaf? 3*, разположен в централната част на града. Нощувка.

Ден 4 /30.08.2024, петък/ Салвадор де Байя
Късна закуска. Ще започнем опознаването на цветния град с историческия център Пелоуриньо – най-големият и добре запазен комплекс с колониална архитектура в Южна Америка. Ще посетим Катедралата от 17 век; чаровния площад Террейро де Хесус и прилежащия площад Да Се и ще се разходим по тесните улички със сгради от отминали епохи. Ще влезем и в манастира „Сан Франциско“, впечатляващ с бароков декор с пищна позлата. След обяд ще се спуснем по асансьора Ласерда и ще си купим сувенири от сергиите на Пазар Модело.
Вечерта по желание посещение на Фолклорно шоу със самба, ориша, танци шашаду и макулеле, представление „Издърпване на рибарската мрежа“, капуейра и включена вечеря с местни ястия. Нощувка.

Ден 5 /31.08.2024, събота/ Салвадор – Ленсойз, Чапада Диамантина
Закуска. Сутринта ще спрем за снимка при Фара в квартал Барра, след което ще снимаме панорамата на града от плажа Боа Виаджем.
Отпътуване за Национален парк Чапада Диамантина, често наричан „Гранд Каньон на Южна Америка“. Предстоят ни три дни в опознаване на уникалната екосистема на „Диамантеното плато“.
Настаняване в хотел Pousada Alto do Cajueiro 3* в град Ленсойз – днес основна отправна точка за туристите към планинските пътеки на Чапада Диамантина.
Следобед ще разгледаме Парк Муритиба, разположен край града. Следвайки завоите на река Ленсойз ще спрем и ще се любуваме на природните гледки и на фантастичните скални образувания при Салао де Арейяс, Посо Халей и водопад Примавера. Пригответе си банските, защото ще се изкъпем в няколко от вировете на реката. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 6 /01.09.2024, неделя/ Чапада Диамантина
Закуска. Този ден ще се насладим на красотите на подземния свят, който стотици години бавно е моделиран от ерозията на течащата вода. Ще започнем деня с изследване на част от подземната река и пещерната система на Лапа Досе, дълга над 23 км. По нашето трасе, дълго 1 км местният водач ще ни покаже феерията от пещерни образувания. Ще спрем за снимки и при Синята пещера. Ще имаме възможност да се изкъпем и в „Дяволския вир“ на река Мусугезиньо.
Следва разходка до най-емблематичното място в парка – връх Пай Инасио, откъдето се открива 360о спираща дъха панорама.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 /02.09.2024, понеделник/ Чапада Диамантина
Закуска. Днешният ден ще посветим изцяло на Долината Капао и на водопад Качоейра да Фумаса или „Пушещият водопад“ – със своите 380 м той дълго време е считан за най-високият в Бразилия и за вторият по височина в света. Маршрутът е около 12 км, а гледката отгоре над водопада е предизвикателство дори и за най-смелите.
На връщане ще си подарим още едно неземно удоволствие – ще спрем да се изкъпем при по-малкия водопад Риачиньо. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8 /03.09.2024, вторник/ Ленсойз – Салвадор – Форталеза
Закуска. Сутринта ще посетим Посо Азул – още едно от природните чудеса на „Диамантеното плато“. Това е дълбока пещерна каверна с дълбочина 27 м, пълна с кристално синя и чиста като сълза вода.
Трансфер до летището на Салвадор де Байя и полет в 23:15 ч. до Форталеза. Кацане в 01:05 ч., трансфер и настаняване в хотел Ecco Fortaleza 3*. Нощувка.

Ден 9 /04.09.2024, сряда/ Форталеза – Джерикоакоара
Закуска. Днес се отправяме на вълнуващо целодневно сафари с джипове 4х4, за да разгледаме отблизо пясъчните плажове край Флечейрас, Ембуака и Мундау по западното крайбрежие на щата Сеара. Ще прекосим река Мундау с местния ферибот и отново ще се забавляваме по безкрайните пясъчни плажове на Балейя, Инферно и Апикес. След потъналия в зеленина и палми плаж на Икарай де Амонтада ще продължим по павираните пътища през Итарема и Акарау, а след Круз отново поемаме по пясъка към плаж Преа и чак до Джерикоакоара.
Настаняване в хотел Pousada Vila de Pedra 3*. Свободно време разходка, вечеря и коктейл под звездите. Нощувка.

Ден 10 /05.09.2024, четвъртък/ Джерикоакоара
Закуска. Сутринта ни очаква обиколка на националния парк и посещение с джипове 4х4 на Синята лагуна и на Райската лагуна. Ще имате достатъчно време за плуване, коктейли, плаж и снимки на тези фантастични сини лагуни.
Следобедът ни е свободен за плаж, почивка, уиндсърф или ветроходство. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11 /06.09.2024, петък/ Джерикоакоара – Баррейриняс, 385 км
Закуска. С джипове 4х4 отпътуваме към малкото градче Паулино Невес, разположено на около 150 км. Оттук навлизаме в пясъчните дюни на „Малкият Ленсойс“ и пристигаме в град Баррейриняс, където ще се настаним в хотел Pousada do Buriti 3*. Баррейриняс е нашата отправна точка към това райско кътче на Бразилия. Оттук на следващия ден ще тръгнем, за да се потопим в магията на Национален парк Ленсойс Мараненсес.
Свободно време за релакс край басейна на хотела и за вечеря. Нощувка.

Ден 12 /07.09.2024, събота/ Ленсойс Мараненсес
Закуска в хотела. Нашето приключение днес започва с традиционните за региона лодки „воадейра“. С тях ще се отправим по течението на река Прегисас към полуостров Кабуре, разположен на брега на Атлантическия океан. Ще спрем във Васурас, разположен на границата на „Малкият Ленсойс“, където ще се разхладим със свежа кокосова вода, докато наблюдаваме играта на маймунките капуцини. След това ще продължим към селцето Мандакару, където ще се изкачим до Фара на Прегисас и ще се насладим на красива панорамна гледка към дюните, естуара на реката и океана. От градчето Атинс с джипове 4х4 ще се отправим към дюните на „Големият Ленсойс“. Ще прекосим парка и ще се радваме на залеза в това фантастично, диво и отдалечено от цивилизацията място.
Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 13 /08.09.2024, неделя/ Баррейриняс – Сао Луиш – Рио де Жанейро
Закуска. Трансфер до летището в Сао Луиш и полет за Рио де Жанейро в 16:15 ч. с прекачване в столицата Бразилия. Кацане в Рио де Жанейро в 21:10 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Bandeirantes 3*. Нощувка.

Ден 14 /09.09.2024, понеделник/ Рио де Жанейро
Закуска. Сутринта ще се изкачим на най-известната гранитна планина в Рио – Корковадо, висока 710 м. На върха е разположена статуята на Исус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г. с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град.
Турът ни продължава с разходка в центъра на Рио, където ще научим повече за историята и съвремието на „Градът на чудесата“. Разглеждат се Катедралата Метрополитана, Кафене Коломбо, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), Арката Телес, Кралската библиотека за Португалска литература, Музея на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др.
След разходката се отправяме с лифт към Захарната глава – тук ни очаква поредното насищане на сетивата с незабравими гледки.
Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 15 /10.09.2024, вторник/ Рио де ЖанейроФранкфурт
Закуска. Преди обед ще имате свободно време за плаж на Копакабана или разходка до съседните градски плажове Ипанема и Леблон, примамващи с финия си бял пясък, идеалните за сърфиране вълни и фантастичните гледки към околните гранитни хълмове.
В ранния следобед трансфер до летище и полет за Франкфурт в 16:25 ч. Продължителност на дългия полет: 11 ч. и 55 минути. Нощувка в самолета.

Ден 16 /11.09.2024, сряда/ ФранкфуртСофия
Кацане в 09:20 ч. на летище Франкфурт. Престой: 10 ч. Възможност за почивка в хотел на летище или разходка до центъра на града с влака. Продължение за София в 19:20 ч. Кацане в България в 22:30 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от 15 туристи.
• Краен срок за събиране на групата: 20.05.2024.
• Необходими документи: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 3000 лева на човек.
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти