Начало / Екскурзии / Екскурзии - Аляска

Круиз АЛЯСКА, СИАТЪЛ И КАНАДА С НИАГАРА - 26.07.2024 г.

Номер на оферта

/

241686

Дати & цени

26 юли 2024 г. - Цена от 10300 лв.

Цената включва

Самолетни билети София-Монреал, Торонто-Сиатъл и Сиатъл-София с прекачване. Включен чекиран куфар до 23 кг и голям ръчен багаж до 8 кг
-10 нощувки на борда на Norwegian Sun с изхранване на база „пълен пансион” – закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет
-3 нощувки със закуска в Сиатъл в хотел ***
-2 нощувки със закуска в Торонто в хотел ***
-3 нощувки със закуска в Монреал в хотел ***
-Обзорна екскурзия на Торонто
-Двудневна екскурзионна програма по маршрут Монреал-Квебек-Отава-езерото Онтарио-Торонто
-Всички трансфери по маршрута
-Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро
-Представител на туроператора по време на цялото пътуване при минимум 12 туристи

Цената не включва

Такса обслужване на кораба - 20 USD/ден/човек
Екскурзиите организирани срещу доплащане
Сателитен интернет на борда на кораба
Консумацията на алкохолни напитки
Такса за издаване на виза за САЩ - 185 USD (международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
Съдействие за оформяне на документи за кандидатстване за виза за САЩ - 120 лв/човек
Такса за издаване на електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
Такса за обработка и подаване на документи за еТА – 40 лв.

Програма на пътуването

Аляска е легендарна дестинация, с изключителна, макар и сурова природа. Не по-малко интересна е и историята на полуострова. За тази група сме подготвили един разширен маршрут с тръгване от Сиатъл и достатъчно време за разглеждането му. Преди круизното плаване, ще ви срещнем с друга легенда - Ниагарския водопад, в съчетание с емблематичните канадски градове Торонто, Монреал, Отава, Квебек.

Маршрут: СофияМонреалКвебекОтава - ТоронтоСиатъл - Джуно - Скагуей - Хайнс - Ледника Хъбард - Ситка - Айси Стрейт Пойнт - Кечикан - Виктория - СиатълСофия

ДАТА: 26.07.2024

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.02.2024 г.
Вътрешна кабина - 10300 лв. / 10600 лв.
Кабина с прозорец - 10950 лв / 11250 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Включени самолетни билети с 1 бр. чекиран куфар
-10 нощувки на круизен кораб в Аляска
-3 нощувки със закуска в Сиатъл в хотел 3*
-2 нощувки със закуска в Торонто в хотел 3*
-3 нощувки със закуска в Монреал в хотел 3*
-Включена в цената обзорна екскурзия на Торонто
-Включена в цената 3-дневна екскурзионна програма с посещение на Квебек, Отава, Монреал, езерото Онтарио.

------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
26.07.2024 Полет София-Монреал

Следобеден полет от София с прекачване. Кацане в Монреал в 18:50, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2:
27.07.2024 Монреал

Закуска. Начало на обзорна екскурзия на Монреал. Ще разгледаме стария град, който е исторически и културен център на града. Тук са съсредоточени основните забележителности – Пазарът Бонсекур, Базиликата Нотр-дам, Катедралата Св.Йосиф, върха Маунт Роял, олимпийския стадион. След края на екскурзията ще имаме свободно време за самостоятелно разглеждане. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3:
28.07.2024 МонреалКвебек

След закуска ще се отправим към Квебек, където ще направим обзорна екскурзия с посещение на: Гранд хотел Шато-Фронтенак, построен с вид на замък; улицата на художниците; квебекската базилика Нотр-дам-де-Виктуар; гарата Гар-дю-Пале; Зданието на парламента; Квебекската крепост; старата квебекска еднорелсова железница,; Университетския квартал; Вечерта ще се върнем в Монреал за нощувка.

ДЕН 4:
29.07.2024 Монреал- Торонто

Закуска. Освобождаваме стаите и се отправяме в посока Торонто. Ще преминем през Отава, където ще се запознаем с някои от най-големите забележителности на канадската столица – Парламентарния хълм, Музея Байтаун, Катедралата Нотр Дам де Отава, Алеята на героите. Ще продължим в посока Броквил и ще преминем край първия железопътен тунел в Канада, построен през 1860 г. Следва град Кингстън – първата столица на Канада. Тук непременно ще се отбием за да опитаме от прочутите ябълкови сладкиши на местната пекарна "Big Apple”. Ще продължим към уникалната забележителност наречена „Хилядата острова”. Това е зоната, от която езерото Онтарио дава началото на река Св.Лорънс. Тя е обявена за национален парк на Канада. Ще се впуснем в един круиз между острови и архипелази, чийто брой в действителност е около 1800. Край нас ще преминат многобройни къщи и дори цели замъци построени на островите. Заедно с това ще чуем разказите на екскурзовода за това удивително място. Покрай брега на езерото Онтарио ще влезем в Торонто. Следва настаняване в хотел и нощувка.

ДЕН 5:
30.07.2024 Ниагарски водопад

След закуска, отпътуваме в посока Ниагарския водопад (екскурзия срещу доплащане). Ще имаме възможност да се насладим на най-зрелищната гледка в Канада – така наречената „Подкова“ – по-красивата страна на водопада, естествено оформена във формата на подкова. Ако говорим за големи неща, ето едно от тях: Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. По време на автобусната екскурзия ще почувстваме как тази природна стихия “измива” границите между САЩ и Канда и създава усещането за безвремие. Ще научим за произхода му и ще чуем легендите за ирокезите. Ще се запознаем с един от най-очарователните градове в Канада - Ниагара на езерото (Niagara on the lake). В края на деня ще се върнем в хотела. Нощувка.

ДЕН 6:
31.07.2024 Торонто

По време на днешната ни екскурзия(включена в цената) ще видим най-известните забележителности на Торонто, една, от които е замъкът Каса Лома (отвън). Със своите 98 стаи, той остава най-големият частен дом в Канада. Освен това ще видим Китайският квартал, крайбрежната улица Queens Quay, Финансовият център, Старият град, сградите на общината, парламента, университета и други. Ще посетим историческия район Distillery district, обявен за световно културно налседство на UNESCO с характерните си сгради от 19ти век, галерии и ресторанти. Ще отделим време да се потопим в атмосферата му и да се разходим по уличките на този квартал, където до 1860 г. се е помещавала най-голямата дестилираща компания в света The Gooderham and Worts Distillery, а днес е основна сцена за много културни и развлекателни мероприятия. Екскурзията завършва пред CN Tower -със своите 553 м тя е най-високата телевизионна кула в света. Не пропускайте да се качите на обзорната площадка (без екскурзовод), от където ще може да направите панорамни снимки на града, разположен на езерото Онтарио. След това ще се отправим към летището на Торонто за полет до Сиатъл в 18:40 ч. След кацане,ще се настаним в хотел. Нощувка.

ДЕН 7:
01.08.2024 Сиатъл

Закускач Обзорна екскурзия(срещу доплащане). Сиатъл е най-големият град на щата Вашингтон. Основан е през 1853 г и носи името на индиански вожд. В града дори е изграден негов паметник, който се намира в централната част, в парк с красив фонтан. Безспорно една от най-големите забележителности тук е символът на СиатълКосмическата игла. Във вътрешността ? са вградени високоскоростни асансьори, които много бързо стигат до самия връх на Иглата. От там гледката над града и околностите му е е наистина завладяваща. Сиатъл е известен с това, че е приютил централите на Старбъкс, Амазон, Майкрософт, както и голяма част от заводите на Боинг.

ДЕН 8:
02.08.2024 Сиатъл, отплаване

Закуска. Свободно време. Около обяд ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към пристанището за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

ДЕН 9:
03.08.2024 Плаване

Свободно време за почивка и развлечения на борда.

ДЕН 10:
04.08.2024 Джуно, 13:30-22:00 ч

Предстои ни посещение на най-изолираната, най-красива и странна столица на щат в САЩ. Заобиколени от вода, гори и планински склонове, посетителите могат да прекарат деня в катерене по ледниците, ядене на прясно уловена риба и разглеждане на града. Населението му е около 32 000 души, основно рибари, но този малък град всяка година приема над 1 млн. туристи и е една от топ дестинациите в САЩ.

ДЕН 11:
05.08.2024 Скагуей, 07:00 – 20:00 ч.

В пика на златната треска в Клондайк, пристанищният град Скагуей е бил основен портал към легендарната златоносна територия и много бързо се превръща в най-голямото селище в Аляска. По онова време се отварят множество магазини, барове, хотели. С края на златната треска през в началото на 20 век, идва и залезът на Скагуей. В днешно време градът е оживен от друг тип посетители, желаещи да изследват цветната история, недокоснатата природа и нейната красота. Всяка следваща крачка тук ви потапя все повече във времето на златната треска. В прочутия салон Red Onion все още се пази пистолета, оставен от Уайът Ърп по пътя му към Кондайк. Запазена е и теснолинейката, някога преминаваща през суровите планини, край водопади и ледници, свързваща Скагуей и котловината Уайтхорс в Юкон. По-голямата част от Скагуей е съхранена като част от националния парк Златна треска Клондайк.

ДЕН 12:
06.08.2024 Хейнс, 07:00 – 20:00 ч.

Хейнс е врата към впечатляваща и дива Югоизточна Аляска и вътрешния маршрут. Ако се разходите по вода, ще срещнете тюлени, гърбати китове, белоглави орли, мечки и много други. На сушата ни очакват планински пътеки с различни нива на трудност, а в градчето – кафенета и ресторанти, в които се сервира най-свежа морска храна.

ДЕН 13:
07.08.2024 Плаване през ледника Хъбард, до 17:00 ч

Хъбард е най-големият приливен ледник в Северна Америка. Той е дълъг около 120 км, а височината му е около 120 м, като по-голямата част е скрита под водата. Преминавайки край това незабравимо природно чудо, ще имаме възможност да наблюдаваме и богатия животински свят, който го обитава.

ДЕН 14:
08.08.2024 Ситка, 08:00-17:00 ч

На остров Ситка ще видим следите от руското присъствие в Америка и Аляска. До 1867 г градът се е наричал Новоархангелск и е бил столица на Руска Америка. В центъра на града от 1834 г и досега се издига руска православна църква, а местното население е съхранило културата и историята си от руското присъствие до днес. Околната природа ще ни срещне с китове, кафяви мечки, елени и разнообразие от птици.

ДЕН 15:
09.08.2024 Айси Стрейт Пойнт, 07:00-15:00 ч

Айси стрейт пойнт е исторически град наситен с история и култура. Някога, единствения начин да се съхранява уловената в района риба е било консервирането ?. По онова време, всяка напълно функционираща консервна фабрика е разполагала с хиляди работници. Всяка от тях е била машина за пари. Собствениците им са били много влиятелни и дори са имали свои закони. С навлизането на хладилната техника обаче, настъпва и техния залез. Фабриките са преместени от централните си места по крайбрежието или просто са изоставени да се рушат. Не такава е съдбата на Айси стрейт пойнт. Възстановена и в чудесно състояние, тя се се простира на няколко хиляди метра по протежение на брега. Дървените сгради с червения си цвят са в контраст с безкрайната зеленина наоколо. Местният музей ще ни върне назад във времето и ще ни запознае с процеса на производство на консерви.

ДЕН 16:
10.08.2024 Кечикан, 06:30 – 13:00 ч.

Кечикан е едно от най-добрите места за среща с културата на коренното население на Аляска – племената Тлингит, Хайда, Цимшиан. На няколко места можем да видим сложно гравираните им тотеми, а също и да наблюдаваме как майсторите ги изработват, да станем свидетели на традиционни танци. Няма да пропуснем да се разходим в градчето и по историческата улица Крийк, където да се снабдим със сувенири, пушена сьомга или предмети на местното изкуство. Ще разгледаме и музея „Dolly’s House” съхранил част от някогашния квартал на червените фенери.

ДЕН 17:
11.08.2024 Виктория, Британска Колумбия, 07:30-23:59 ч

Канадският град Виктория е столица на Британска Колумбия и е притегателна цел за многобройни туристи. Това е един от най-скъпите, но интересни градове в Канада и се отличава с изчистените си улици и лъскави сгради. Една от най-известните забележителности тук са Градините Бътчарт- големи площи от цветя, дървета и фонтани. Британска Колумбия е и едно от най-подходящите места на света за наблюдаване на китове. Водите на морето Сейлиш са постоянен дом и на няколко вида, които не напускат акваторията му. Това увеличава шанса за среща с тях, макар и да не го гарантира на 100%. Тук може да видите косатка, гърбат кит, морски лъв на топло и сухо, зад остъклените стени на специално проектирания катамаран, да чуете разказите на морските експерти за живота на тези уникални създания.

ДЕН 18:
12.08.2024 Сиатъл, освобождаване на кораба след 06:00 ч

Днес освобождаваме кораба и се настаняваме в хотел в Сиатъл. Ще имаме свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка
ДЕН 19:

13.08.2024 Сиатъл, полет до София

Закуска. Свободно време. В късния следобед ще се отправим към летището на Сиатъл за полет до София(с прекачване).

ДЕН 20:
14.08.2024 София
Кацане в София в 18:45 ч.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 1600 лв/човек при записване
Депозит 2: доплащане до 50% до 26.03.2024
Пълно плащане до 23.05.20024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1600 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване агенцията.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
До 26.02.2024 - 1600 лв/човек
27.02-26.03 - 30% от стойността на договора
27.03-26.06 - 50%
След 26.06- 100%

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



============================================================

Тагове

Оферти - САЩ |  Оферти - Аляска |  Екскурзии - САЩ |  Екскурзии - Аляска |  Круизи 2024 - САЩ |  Круизи 2024 - Аляска

Избрани оферти