Начало / Статии / Статии - САЩ

8 зимни приключения за ентусиасти

Автор

/

Да плаваш на круизен ледоразбивач, да отседнеш в иглу и да пояздиш ледник - зимни приключения като за последно!

Зимата е сезон на снежни спортове, почивка пред камината вечер с чаша вино и коледни подаръци. Ако тази година ви се иска да разнообразите своята зимна ваканция, сме подбрали няколко интересни идеи за приключения, които ще ви снабдят със сгряваща доза адреналин и емоции.

Зимният алпийски фестивал на балоните

Фестивалите на балоните с горещ въздух вече не са кой знае каква новост, но как ви се струва да се реете с балон над Алпите посред зима? На ежегодния Зимен алпийски балонен фестивал шейсет и пет балона от над 15 страни се издигат елегантно, с което над популярния курортен град се възцарява неповторима карнавална атмосфера.

Зимно приключение с ледоразбивач

„Сампо“ е един от малкото туристически ледоразбивачи в света, предлагащ единствено по рода си преживяване в замръзналия залив Ботния на Балтийско море. Пътешествията с ледоразбивач често включват наземни развлечения от рода на зимни сафарита, леден риболов и посещение на фантастичния "Снежен замък". Финландски разкош за чудо и приказ.

Снежният фестивал в Сапоро - зимна феерия

Талантът на японците в преоформянето на природата е ненадминат. Не е чудно тогава, че страната, в която икебана и оформянето на градини са се превърнали в изкуство, е трансформирала този зимен празник в световноизвестно шоу, в което огромни снежни и ледени скулптури на какво ли не красят град Сапоро и го превръщат в зимен театър на открито пълен със забавления за малки и големи.

Прекосяване на масива Монблан - да яздиш ледниците

Кабинков лифт пренася търсачите на приключения със стоманени нерви към и над масива Монблан в Шамони, Франция и е един от най-спиращите дъха сред сродните съоръжения в Алпите. Уместно наречено „Яздене на ледниците“, това е пътуване в три части, чийто най-впечатляващ момент е клатушкането над долината Бланш и едно море от ледникови снежни полета, в края на което пред вас се отваря една от най-удивителните гледки в света.

Леденият хотел - най-голямото иглу в света

Не е ли това най-студеното място за пренощуване в света? Познахте. Леденият хотел е магически прозрачен дворец със стаи за гости, кино, 14-метров водка-бар, в който се използват „чаши“ от лед, галерии и футуристично изглеждаща колонада на приемна зала, чиито полилеи от чист лед са осветявани от оптични влакна - гарантирано зимно приключение.

Аспен - място за ски и социални контакти

Колорадо е ски центърът на Скалистите планини, с над две дузини курорти. Сред тях Аспен е безспорно най-прочутият и развитият, той е предпочитаната зимна дестинация за холивудските знаменитости и тези, които вървят по петите им. Ако тази година ви се иска една бляскава зимна ски ваканция - грабвайте куфарите и марш към Аспен!

Последната голяма надпревара - „Айдитарод“ в Аляска

За най-доброто опознаване на Последната граница - прякор на Аляска, идете на „Айдитарод“, изтощително състезание с кучешки впрягове през пустошта на Аляска от Анкоридж до Ноум на брега на Берингово море. Отпразувайте некрая на света по малко нетрадиционен начин - преход с хъскита в пустошта на Аляска, завършен подобаващо с неустоима вечеря пред камината на някоя от къщите за гости.

Виж актуални оферти за пътуване до САЩ!

09 декември 2020 г.

Тагове

зимен туризъм

идеи за уикенд

Класации

круизи

ледници

любопитно

ски туризъм

фестивали

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН