Начало / Статии / Статии - САЩ

8 зимни приключения за ентусиасти

Автор

/

Да плаваш на круизен ледоразбивач, да отседнеш в иглу и да пояздиш ледник - зимни приключения като за последно!

Зимата е сезон на снежни спортове, почивка пред камината вечер с чаша вино и коледни подаръци. Ако тази година ви се иска да разнообразите своята зимна ваканция, сме подбрали няколко интересни идеи за приключения, които ще ви снабдят със сгряваща доза адреналин и емоции.

Зимният алпийски фестивал на балоните

Фестивалите на балоните с горещ въздух вече не са кой знае каква новост, но как ви се струва да се реете с балон над Алпите посред зима? На ежегодния Зимен алпийски балонен фестивал шейсет и пет балона от над 15 страни се издигат елегантно, с което над популярния курортен град се възцарява неповторима карнавална атмосфера.

Зимно приключение с ледоразбивач

„Сампо“ е един от малкото туристически ледоразбивачи в света, предлагащ единствено по рода си преживяване в замръзналия залив Ботния на Балтийско море. Пътешествията с ледоразбивач често включват наземни развлечения от рода на зимни сафарита, леден риболов и посещение на фантастичния "Снежен замък". Финландски разкош за чудо и приказ.

Снежният фестивал в Сапоро - зимна феерия

Талантът на японците в преоформянето на природата е ненадминат. Не е чудно тогава, че страната, в която икебана и оформянето на градини са се превърнали в изкуство, е трансформирала този зимен празник в световноизвестно шоу, в което огромни снежни и ледени скулптури на какво ли не красят град Сапоро и го превръщат в зимен театър на открито пълен със забавления за малки и големи.

Прекосяване на масива Монблан - да яздиш ледниците

Кабинков лифт пренася търсачите на приключения със стоманени нерви към и над масива Монблан в Шамони, Франция и е един от най-спиращите дъха сред сродните съоръжения в Алпите. Уместно наречено „Яздене на ледниците“, това е пътуване в три части, чийто най-впечатляващ момент е клатушкането над долината Бланш и едно море от ледникови снежни полета, в края на което пред вас се отваря една от най-удивителните гледки в света.

Леденият хотел - най-голямото иглу в света

Не е ли това най-студеното място за пренощуване в света? Познахте. Леденият хотел е магически прозрачен дворец със стаи за гости, кино, 14-метров водка-бар, в който се използват „чаши“ от лед, галерии и футуристично изглеждаща колонада на приемна зала, чиито полилеи от чист лед са осветявани от оптични влакна - гарантирано зимно приключение.

Аспен - място за ски и социални контакти

Колорадо е ски центърът на Скалистите планини, с над две дузини курорти. Сред тях Аспен е безспорно най-прочутият и развитият, той е предпочитаната зимна дестинация за холивудските знаменитости и тези, които вървят по петите им. Ако тази година ви се иска една бляскава зимна ски ваканция - грабвайте куфарите и марш към Аспен!

Последната голяма надпревара - „Айдитарод“ в Аляска

За най-доброто опознаване на Последната граница - прякор на Аляска, идете на „Айдитарод“, изтощително състезание с кучешки впрягове през пустошта на Аляска от Анкоридж до Ноум на брега на Берингово море. Отпразувайте некрая на света по малко нетрадиционен начин - преход с хъскита в пустошта на Аляска, завършен подобаващо с неустоима вечеря пред камината на някоя от къщите за гости.

Виж актуални оферти за пътуване до САЩ!

>
09 декември 2020 г.

Тагове

зимен туризъм

идеи за уикенд

Класации

круизи

ледници

любопитно

ски туризъм

фестивали

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти