Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

Круиз НОРВЕЖКИ ФИОРДИ И БЕЛИ НОЩИ - 30.05.2025 г.

Номер на оферта

/

220246

Дати & цени

30 май 2025 г. - Цена от 3650 лв.

Цената включва

Самолетни билети София-Копенхаген-София с прекачване.
Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
1 нощувка с включена закуска в Копенхаген
7 нощувки на борда на MSC Poesia в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
Всички трансфери по програмата.
Обзорна екскурзия на Копенхаген.
Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
Пристанищни такси.
Водач от агенцията при записани 15 човека.
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

Цената не включва

SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казино; румсървиз.
Такса обслужване на борда на кораба - 84€/човек за цялото пътуване. Предплаща се от България
Храната в специализираните ресторанти.
Ползването на сателитен телефон и интернет.
Застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.

Програма на пътуването

Круизен пакет НОРВЕЖКИ ФИОРДИ И БЕЛИ НОЩИ

Маршрут: СофияКопенхаген – Варнемюнде – плаване – Ставангер – Айдфиорд – Кристиансанд – ОслоКопенхагенСофия

ПЪТУВАНЕТО Е В СЕЗОНА НА БЕЛИТЕ НОЩИ!

ДАТА: 30.05.2025 г.

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2024г.
Вътрешна каюта Bella - 3650 лв / 3850 лв

За цена за друг вид каюта - изпратете запитване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Вълшебството на Норвежките фиорди е най-силно през пролетта, когато ледовете се топят и по отвесните скалисти брегове оживяват безброй водопади. През юни, магията се подсилва от незалязващото слънце и белите нощи. Плаването с кораб между фиордите е най-добрият вариант да усетите величието и красотата им. Освен това, нашият маршрут ще ви срещне и със столиците на Норвегия и Дания.

Акценти на програмата:

Включени:
-Самолетни билети
-1 нощувка с включена закуска в Копенхаген
-7 нощувки на борда на MSC Poesia с изхранване на база „пълен пансион“
-Обзорна екскурзия на Копенхаген.
-Разнообразен и пълноценен маршрут включващ 2 столици - Копенхаген и Осло
-Водач от агенцията
-Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
30.05.2025 СофияКопенхаген
Полет СофияКопенхаген с прекачване. Трансфер и настаняване в хотел.

ДЕН 2:
31.05.2025 Копенхаген, отплаване в 18:00 ч.
Закуска. Трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на кораба.

ДЕН 3:
01.06.2025 Варнемюнде, Германия 08:00 ч. – 17:00 ч.

В този ден ще насочим вниманието ви към град Шверин – столицата на Мекленбург, Предна Померания, една от шестнадесетте федерални провинции на Германия. Цели десет езера са разположени наоколо. Най-голямото от тях е Шверинското. На брега му, на остров се издига прочутият Шверински замък – бивша резиденция на мекленбургските херцози. Ще имате възможност (екскурзия срещу доплащане) да се запознаете с неговата история и архитектура и да се разходите във великолепния му парк. По време на пешеходната обиколка из града, ще преминете през площада на кметството, с оригиналния паметник на Хенрих Лъв, площада на касапите, катедралата.

ДЕН 4:
02.06.2025 Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 5:
03.06.2025 Ставангер, Норвегия 08:00 ч. – 18:00ч.
Разположен на брега на Норвежко море, Ставангер ще Ви омае с невероятно красивите си фиорди, както и с чудната си смесица от модерен икономически живот и историческо културно наследство. В старата си част, макар и многократно опожаряван, градът е съхранил дървените къщи от 18-ти век, както и най-старата катедрала в Норвегия. Тя е построена през 1125 година, в Англо-Нормандски стил. След пожар през 1272 г, тя е възстановена в готически стил. Ще продължите по крайбрежната алея към паметника на трите меча, издигнат през 1983 г в памет на битката при Хафрсфиорд през 872 година. Те са излети от бронз, с височина около 10 метра и сякаш са забити в скала на брега. Следват музея на нефта и на норвежката история. Екскурзията ще продължи с разходка в стария град и запознаване с музея на консервата.

ДЕН 6:
04.06.2025 Айдфиорд, Норвегия 08:00 ч. – 17:00 ч.

Хардангерфиорд е дълъг и тесен залив на Северно море, на западния бряг на Норвегия. В дъното на фиорда влива водите си високия 182m водопад Вьорингфосен. Във вътрешността се разделя на два ръкава – Айдфиорд (на изток) и Сьорфиорд (на юг). За Айдфиорд ще минем през прословутия висящ мост Хардангер. Открит през 2013 год, той е най-дългият висящ мост в Норвегия, а кулите са стъпили на двата бряга заради голямата дълбочина на фиорда. Възможност за екскурзия срещу доплащане.

ДЕН 7:
05.06.2025 Кристиансанд, Норвегия 12:00 ч. – 20:00 ч.

Кристиансанд определено има с какво да впечатли посетителите си, било то с известните си фестивали, улиците, които оформят правилни квадрати, малките очарователни плажове или старият град, където горди собственици все още живеят в къщи, построени през 17-ти век и приветстват с усмивка всеки. Кристиансанд не претендира за голяма слава, но още на пристанището ще ви посрещне топло с цветния си рибен пазар. Градчето се води от сентенцията „Радвай се на малките неща“ и ще го утвърди пред вас с малките детайли, за които всеки жител е допринесъл. Пуснете се по китните улички на стария квартал Посебиен, съхранил белите, построени още през 17-ти век къщи. Откритият музей Vest Agder пък ще ви пренесе векове назад, за да усетите норвежкия дух и история. Той се състои от 34 исторически постройки, най-старата от които датира от 1580 г. Възможност за екскурзия (срещу доплащане).

ДЕН 8:
06.06.2025 Осло, Норвегия 07:00 ч. – 16:00 ч.

(Екскурзия срещу доплащане) Денят ще започне с плаване из Ослофьор и акостиране в Осло. Заобиколена от гори, хълмове и езера, гордостта на Норвегия ще разкрие за Вас своите съкровища – кралския дворец, катедралата, замъкът „Акершус“, националната галерия на Норвегия, където са изложени творби на Пикасо, Ван Гог, Моне и др., Стария университет и многобройни музеи като Музея на викингите, музеи с морска тематика „Кон Тики”- разказващ за пътешествията на Тур Хейердал, „Фрам” – корабът, на който Фритьоф Нансен покорява Северния полюс, та дори и Музея на магията.

ДЕН 9:
07.06.2025 Копенхаген, Дания, освобождаване на кораба след 09:00 ч.

През 2008 г. Копенхаген е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради "съжителстват" безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие - особеност на столицата на най-старата европейска монархия. Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа. Не пропускайте и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветства посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва. Ще посетим и зимната резиденция на датската кралска фамилия - дворецът "Амалиенборг". Разположен в сърцето на столицата., дворецът представлява четири идентични сгради в стил рококо, построени между 1750 и 1754 година. В центъра на дворцовия комплекс се намира парк със статуя на основоположника на Амалиенборг - крал Фридрих V; обиколката продължава с разходка по една от най-дългите пешеходни улици в Европа. Панорамна обиколка на центъра, парламента, операта, Тиволи и общината.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 1000лв./човек при записване
Депозит 2: доплащане до 50% до 24.02.2025 г.
Доплащане: до 26.03.2025

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
до 21.09.2024 - 1000лв.
22.09.2024-24.02.2025 - 40% от стойността на резервацията
25.02-25.03.2025 - 50%
26.03-23.04.2025 - 75%
След 25.04.2025 - 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Круизи 2024 - Дания |  Круизи 2024 - Копенхаген

Избрани оферти