Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валенсия

Круизен пакет ЕСЕННА ФИЕСТА с най-новия кораб на COSTA CRUISES

Номер на оферта

/

237897

Дати & цени

Цената включва

-Самолетни билети София-Валенсия-София с прекачване, с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж до 23кг
-1 нощувка със закуска в хотел *** в историческия център на Валенсия
-Обзорна екскурзия в старата част на Валенсия
-Настаняване в избраната от вас кабина за периода на целия круиз 7 нощувки на борда на Costa Toscana
-Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант.
-Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
-Пристанищни такси
-Развлекателни програми на борда на кораба
-Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
-Трансфери по програмата
-Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 EUR
-водач от агенцията при записани минимум 15 туриста

Цената не включва

-SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
-Храната в специализираните ресторанти
-Ползването на сателитен телефон и интернет
-Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
-Застраховка „Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

Кажете "Довиждане" на лятото заедно с нас. Най-новият кораб на Costa Cruises - Costa Toscana ще ви отведе на плаване по класически маршрут в Западно Средиземноморие.

Маршрут: СофияВаленсияМарсилия - Савона - Чивитавекия(Рим) - Неапол - Ибиса - Валенсия - София

9 дни / 8 нощувки

ДАТА: 29.09.2022 - 07.10.2022

ЦЕНИ на човек при двойно настаняване:
КАТЕГОРИЯ - ТИП КАБИНА - ОПИСАНИЕ - ЦЕНА:
Вътрешна каюта IC Площ 15 кв.м - 2460 лв
Кабина с прозорец EC Площ 19 кв.м - 2650 лв
Кабина с балкон BC Площ 28 кв.м - 2850 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Акценти на програмата:
- Включени самолетни билети
- Включени трансфери
- Включена 1 нощувка със закуска в хотел 3* в историческия център на Валенсия
- 7 нощувки на борда на Costa Toscana
- Представител на туроператора при 15 записани туриста

ВНИМАНИЕ: Круизният оператор изисква пълна ваксинация срещу Covid-19 на пътниците мин. 14 дни преди качването на борда на кораба.

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
29.09.2022 СофияВаленсия

Следобеден полет СофияВаленсия с прекачване. Трансфер до хотела в близост до историческия център на града. Настаняване, нощувка

ДЕН 2:
30.09.2022 Валенсия

Закуска. За днес сме организирали една пешеходна разходка в старинната част на града(включена в цената). Валенсия е третият по големина град в Испания. Основан е 137 г. пр.н.е. от римляните. В старата част на града са концентрирани най-забележителните му исторически обекти. Особено впечатляваща е катедралата Санта Мария, със своята осмоъгълна камбанария. В един от параклисите е разположен Светия граал. Пред катедралата е разположен площадът на Девата – един от най-красивите във Валенсия, също изграден от римляните. В центъра му има изящен фонтан, изобразяващ Нептун, заобиколен от 8 голи жени. Той символизира река Турия и осемте ? напоителни канала. Следващата ни спирка е Копринената борса. Тройната готическа сграда е строена между 1482 и 1533 г и някога е била използвана за търговия с коприна, а днес е туристическа атракция. По онова време Валенсия е била икономически център на Европа и това си личи по богато декорираните зали и увити изящни колони. Следва трансфер до круизния терминал във Валенсия. Чекиране и настаняване на кораба.

ДЕН 3:
01.10.2022 Марсилия 13:00-19:00

Добре дошли на Лазурния бряг. Марсилия е най-голямото пристанище във Франция и на Средиземно море. Тук може да разгледате стария град, с очарователния бряг със стотици яхти и многобройните кафенете и рибни ресторанти около тях. Не пропускайте да посетите Катедралата Нотр Дам дьо ла Гард и абатството Св. Виктор. Преминавайки ще видите и замъкът Иф, описан в „Граф Монте Кристо“. От магазинчетата в центъра, може да си купите сувенири и Марсилски сапун, наречен още „Провансалското чудо“.

ДЕН 4:
02.10.2022 Савона 08:30-18:30 ч.

Възможност за обзорна екскурзия до Монако и Монте Карло. Княжество Монако е втората най-малка държава в Европа (след Ватикана). Площта му е само 2 кв.км, ? от които е отвоювана от морето чрез насипи. Екскурзията започва с разходка в Монте Карло - най-богатият от четирите квартала на Монако. Известен е с казината, хазарта, блясъка и известните хора, които го посещават. Следва разглеждане на Катедралата, в която са се венчали, а по-късно и погребани принц Рение и неговата легендарна съпруга Грейс Кели. От Катедралата следва стръмно изкачване по стълби нагоре към двореца на кралската фамилия. Ако имате късмет може да станете свидетели на смяната на караула. На площадката до двореца се открива прекрасна панорамна гледка и ще имате възможност за снимки. В двора, по проект на архитект Доминик Гало има портик с две двойни покрити галерии, всяка с дванадесет арки, с бели мраморни балюстради на горната галерия, който е известен като Галерията на Херкулес.

ДЕН 5:
03.10.2022 Чивитавекия 08:30-19:00

Чивитавекия е пристанището, от което имате възможност да посетите Рим. Вечният град ви очаква с неповторимата си атмосфера, напомняща за времето на римските императори. Възможност за обзорна екскурзия, по време на която ще разгледате: Колизеума, Имперския форум, Испанските стълби. Ще се насладите на магията на Фонтан ди Треви – един от най-известните фонтани в света.

ДЕН 6:
04.10.2022 Неапол 07:00-18:00 ч.
Неапол се намира между две вулканични територии – Везувий и Флегрейските полета. Градът е известен с богата история, изкуство, култура и гастрономия. Неапол е синоним на пица – смята се, че тук е поставено нейното начало. Централният и основен площад е Piazza del Plebiscito. Източно от него се намира кралският дворец – една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол. На запад е църквата San Francesco di Paola. Наблизо е и di San Carlo – най-старата опера на италианския полуостров. Неапол е известен и със своите замъци – древният Castel Nuovo, Castel dell’Ovo, Sant’Elmo. Не пропускайте да отидете до Помпей. Древният град, разположен южно от Неапол, е печално известен със своето разрушение през 79 г. сл.Хр., когато лавата от изригналия вулкан Везувий го погребва.

ДЕН 7:
05.10.2022 Плаване

Днес имате възможност да разпуснете и да се насладите на забавленията и удобствата, които ви предоставя круизният кораб.

ДЕН 8:
06.10.2022 Ибиса 09:00-21:00
Ако свързвате остров Ибиса със слънчева почивка на плажа през деня и шумни купони през нощта, със сигурност ще се изненадате от забележителностите, които ви очакват там. Ибиса (или Ейвиса на каталунски) е един от най- старите градове в Европа, основан от картагенците. През различните епохи по земите му са оставили опечатъци много култури (финикийци, маври, римляни, вестготи и др), следи от които ще видите и днес. Счита се, че първите заселници на острова са финикийците - около 654 г.пр.н.е. Като остров с толкова стара история и населяван от различни народи, всяко кътче на Ибиса има какво да ви покаже: Старият град Ибиса D"alt Vila (под егидата на ЮНЕСКО) и крепостните стени от 1554 г., както и величествената катедрала, от където се разкрива очарователна гледка към морето; Пристанището на Ибиса и Обелискът "Homenaje a los Corsarios" - единственият в Европа „обелиск на корсарите”, напомнящ за многобройните пиратски набези над острова; Уникален и единствен по рода си природен феномен “Пръстът на Господ“ в заливът Бенирас; Лас Салинас - солните находища от Средновековието, които днес са убежище на много видове птици, сред които фламингота;

ДЕН 9:
07.10.2022 Валенсия, Испания, акостиране в 07:00

Днес напускаме кораба и след кратък трансфер до летището на Валенсия, отлитаме за София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
-Депозит 1: 500 лв/човек до 29.04.2022
-Депозит 2: 1200 лв/човек до 30.05.2022
-Пълно плащане: до 14.08.2022

Неустойки при анулация:
-до 29.04.2022 - без неустойки
-30.04-30.05.2022 - 300 лв/човек
-31.05-29.06.2022 - 700 лв/човек
-30.06-29.07.2022 - 30% от стойността на круизния пакет
-30.07-14.08.2022 - 40%
-15-30.08.2022 - 60%
- след 30.08.2022 - 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Валенсия |  Круизи 2024 - Испания |  Круизи 2024 - Валенсия

Избрани оферти