Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Летен уикенд в Барселона с директен полет от Варна

Номер на оферта

/

235377

Дати & цени

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни екскурзии според програмата
Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото – 10/ 20/32 кг;
Доплащане за застраховка за лица на възраст над 65 години
Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела/ от 2- 3 eвро на човек на ден/

Програма на пътуването

Летен уикенд в Барселона с директен полет от Варна

03-06 юли 2021 или 10-13 юли 2021

Дестинация: Барселона

Тръгване: от Варна

Маршрут: ВарнаБарселонаВарна

Дни:4

Нощувки:3

Транспорт:самолет

лв.890.00лв.780.00

Описание
Барселона e един от най-артистичните градове в Европа. Из цяла Барселона са разпръснати уникалните, причудливи и неповторими сгради на Антони Гауди. Един свят на пясъчни кули, къщи с морета на покривите, мозайки с шарени птици и растения във всички цветове на дъгата. Тук са творили Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Хуан Миро. Градът завладява и впечатлява с тесните си алеи изведнъж отвеждащи на широки и слънчеви площади.

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ИЛИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА ПО ПРОМОЦИЯТА

Хотел 3* цена от 399 евро/780 лв.

Хотел 4* цена от 439 евро/859 лв.



ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет ВарнаБарселонаВарна с летищни такси, с вкл.ръчен багаж с р/ри:40х30х20см
3 нощувки във Барселона на база нощувка със закуска в центр. хотел по избор – 3* или 4*
трансфер летище Барселона – хотел – летище Барселона
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни екскурзии според програмата
Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото – 10/ 20/32 кг;
Доплащане за застраховка за лица на възраст над 65 години
Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела/ от 2- 3 eвро на човек на ден/
Информация за полетите/събота-вторник/:

03.07 ВарнаБарселона 6.20-8.50

06.07 Барселона Варна 9.25-13.45



ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

• 1 ден, 03.07.2021 ВАРНА- Барселона

Полет Варна-Барселона. Пристигане в Барселона 8.50, трансфер летище-хотел. Оставяне на багажа в хотела и разходка из Барселона. Възможност за обиколка на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език. Ще разгледаме къщите на Гауди/отвън/ и квартала на Модернизма Ешампле, сърцето на града – Площад Каталуния и ще се разходим по емблематичната улица Ла Рамбла, която ще ни отведе към тесните улички на Готическия квартал. Тук ще видим чешмата Каналетас, символ на футболните фенове на Барселона, Операта Лисеу, Пазара Ла Бокерия, площад Рейал, площада на Кметството на Барселона и Президентството на Каталуния, Готическата Катедрала Санта Еулалия и още много други тайни места из най-старата част на Барселона! Накрая ще завършим с пристанището и статуята на Христофор Колумб.

Полудневен пешеходен тур /продължителност 4 часа/-цена 35 евро/човек при мин 4 души /с екскурзовод на бълг език/

Настаняването в хотела е след 14 часа/по възможност и по-рано/. Нощувка.

• 2 ден, 04.07.2021 Барселона

Закуска. Посещение на Саграда Фамилия – символът на Барселона! Тази недовършена базилика е дело на прочутия архитект Антони Гауди и е най-обсъжданата сграда в момента в цяла Испания и може би в целия свят. Архитектът завещава плановете си, за да може неговата “каменна библия” да бъде довършена и да се превърне в най-високата и най-впечатляващата църква някога строена.

Цена 35 евро на човек при мин 4 души /екскурзовод на бълг. език, транспорт не е включен в цената/, вход в Саграда Фамилия- 26 евро.След Саграда Фамилия, при желание може да посетите втория по важност проект на архитекта Гауди – това е вълшебният парк Гуел /вход 10 евро/ Разположен на един от хълмовете на града, той ни впечатлява с уникалната си гледка, приказните къщи, алеи и растителност, които се намират в абсолютна симбиоза.

Вечерта – по желание посещение на светлинно-музикалното шоу на Монтжуик (в зависимост от месеца и сезона се променят часовете на шоуто), което се състои на площад Испания. Нощувка.

• 3 ден, 05.07.2021

Закуска. Време за самостоятелна разходка и възможност за посещение на Аквариума на Барселона, Зоологическата градина, посещение на къщите на Гауди или просто ще се насладим на просторните градски плажове и морски ресторанти.

или

Възможност за полудневна екскурзия до Манастира Монсерат – 55 евро/ на англ. Език/

Сутринта – отпътуване за Националния парк Монсерат, който се намира на 50 км. от Барселона. Днес величествения архитектурен ансамбъл се състои от манастир, базилика и постница, и е хранилище на множество ценни творби и на уникални паметници на испанската писменост. Има много легенди свързани с планината Монсерат и Дева Мария. Тук в една от пещерите е открита нейната статуя Черната Мадона през 880г. Легендата разказва, че статуята на Пресветата Дева е намерена от овчари, привлечени от сияние, което се излъчвало седем последователни съботи от вътрешността на пещера. Предполага се, че тук е престояла скрита от мюсюлманските завоеватели векове наред. След откриването й започват поклоничествата и през 1023г. е основан манастира Монсерат. Това е едно уникално място, затаяващо дъха пред красотата, която те обгражда.В цената е включена и дегустация на ликьор.

Вечерта възможност за посещение на фламенко шоу в стария град – опция само с напитка – 30 евро, опция с вечеря и включени напитки – 65-80 €.

• 4 ден, 06.07.2021

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летище.

*Програмата е предварителна и са възможни промени. Екскурзиите се записват в България, най-късно месец преди отпътуване.



Примерни хотели по програмата:

• 3* Del Mar- https://www.hoteldelmarbarcelona.com/ или подобен

Хотел del Mar е разположен в сграда-паметник, само на 350 метра от брега на морето и метростанция Barceloneta. Той е на 5 минути пеша от модния квартал Ел Борн и парка на Цитаделата.

• 4* Barcelona Hotel Colonial– https://www.hotelcolonialbarcelona.com/ или подобен

Този елегантен хотел е разположен в Готическия квартал на Барселона. Той се помещава във впечатляваща колониална каменна сграда с часовникова кула. Намира се на 10 минути пеша от катедралата в Барселона и плажа Барселонета.

Условия за записване: Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Специални условия за ранни записвания до 10.06.2021:

Депозит при записване в размер на 250 лв.;
Пълно плащане – до 20 дни преди датата на отпътуване;
При отказ от страна на клиента да пътува до 20 дни преди тръгване – при издаден самолетен билет, депозитът не се възстановява.
! ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 3.5% от пакетната цена (покриваща и заболяване от Ковид 19).

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта) .

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти