Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 231444

Мини Уикенд в Керамоти с автобус

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Керамоти и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
* пътни такси
* транспорт от и до София с автобус
* 3 нощувки в хотел 2* в Керамоти, разположени до един от най-хубавите и уредени плажове в Керамоти
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
Цената не включва
* вход за пещерата Алистрати – 6 евро на човек при група минимум 20 човека
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв
* застраховка отмяна на отпътуването
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* доплащане за единична стая – 20 евро на нощувка
==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
Прозрачно тюркоазено море и светло-синьо небе - Керамоти - плажното кътче спокойствие. 14-километровата плажна ивица предразполага към истинска почивка, а полетът на чайките ще отнесе погледа ви към зелените склоновете на остров Тасос...

30.05.2020 г.: Отпътуване от София, Руски паметник в 7.00 ч. по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата –Алистрати - Керамоти. Посещение на пещерата Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати с беседа на български език. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталактити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м. Разглеждане на пещерата с местен екскурзовод срещу допълнително заплащане. Отпътуване за Керамоти. Настаняване в хотела след 15:00 ч.. Керамоти е малко и спокойно градче, идеално за разходки и истинска почивка. Всичко в градчето е на пешеходно разстояние, а улиците не са натоварени с движение. Разположено e върху малък полуостров с дължина от два километра и ширина в източния му край от около 500-600 метра, а в западния му край, т.е. към носа разстоянието между двата бряга е 150 метра. Известен е като най-хубавия плаж на Балканите! Десетина километра бяла пясъчна ивица, и лазурно море, които сякаш не свършват нито като погледнеш наляво, нито ако се обърнеш надясно, а напред взорът спира в планинските склонове на остров Тасос. Керамоти се отличава от всяко друго място за почивка с изключителното си гостоприемство. Българска реч може да чуете навсякъде. Немалко са българите живеещи в Керамоти, а и местното население учи по някоя дума български. Нощувка.

31.05.2020 г.: Свободен ден за плаж и почивка или самостоятелна разходка до о.Тасос- най-близкият до България гръцки остров. Тасос е потънал в зеленина и заобиколен от кристално чистите води на Егейско море, заради което е наричан „Изумруденият остров”. Известен е с красивите си заливчета и кристална вода в тюркоазени нюанси и множеството руини от антични градове. Пътува се 30 мин. с ферибот под приятелския съпровод на десетки любопитни гларуси. Пристигане в столицата на о.ТасосЛименас, където може да се разнообразите с шопинг или разходка из историческите забележителности на Стария град. Над Лименас се намира древния Амфитеатър, а в центъра на града са останките от Агората и Археологическия музей, както и множество сувенирни магазини и заведения. Нощувка.

01.06.2020 г.: Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

02.06.2020 г.: Свободен ден за плаж и почивка. Освобождаване на хотела в 10:00 ч.. Отпътуване за България около 15.00 ч.. Пристигане в София на пл. Руски паметник вечерта.

==============================================================

Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Заплаща се цялата сума при сключване на договора.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


==============================================================

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:

* вход за пещерата Алистрати – 6 евро на човек при група минимум 20 човека

==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА: Хотел 2* в Керамоти на 5 мин от плажа.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================
Керамоти
Забележителности в Керамоти
10 малко познати гръцки дестинации
5 причини да почивате в Керамоти, Гърция