Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

НОВА ГОДИНА 2023 В АЛБАНИЯ, В СТОЛИЦАТА ТИРАНА С АВТОБУС

Номер на оферта

/

238368

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с лицензиран, комфортен автобус;
• 3 нощувки със закуски в хотел TIRANA INTERNATIONAL 4*
• 2 стандартни вечери 30.12. и 01.01.2023
• Всички пътни такси;
• Водач по време на пътуването и екскурзоводско обслужване;
• БОНУС: Панорамна и пешеходна обиколка на столицата Тирана;
• БОНУС: Спирка в Охрид на отиване за фотопауза и обяд;
• БОНУС: Спирка за посещение на Елбасан на връщане;
• Медицинска застраховка на стойност 5000 евро с асистанс, с покритие срещу Covid-19.
Обявената цена е на човек за пакет, настанен в двойна стая

Цената не включва

• Входните такси на посещаваните обекти;
• Разходи от личен характер;
• Задължително доплащане за Новогодишната Гала Вечеря на 31.12. с безлимитни напитки – 70 евро /сет меню – 6 степенно/;
• Екскурзии до Круя – 15 евро на човек;
• Екскурзия до Берат – 25 евро на човек;
• Туристическа програма в Дуръс – 10 евро на човек
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. – 5 лева;
• Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – 30 лева на човек.

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

Автобусна програма - без нощен преход

ДАТА: 30.12.2022

4 дни / 3 нощувки

ГАЛА ВЕЧЕРЯ С DJ PARTY И ОЩЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ! ГУРМЕ МЕНЮ И НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО! ТОП ХОТЕЛИ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА ТИРАНА, НА ПЕШЕХОДНО РАЗСТОЯНИЕ ДО ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛОЩАД „СКЕНДЕРБЕГ“ С КОЛЕДНИЯ БАЗАР И ГОЛЯМАТА ЕЛХА НА СТОЛИЦАТА.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 509 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден: /30.12.2023/
Отпътуване в 06:00 ч от София по маршрут Скопие-Охрид-Струга-Тирана /около 540 км/. Отпътуване от Перник в 06:45 ч /от бензиностанция – Шел Драгичево/, от Кюстендил в 07:45 ч /от бензиностанция след разклона). Пътуване през Македония. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за разходка. Фото-пауза на Охридското езеро. Ще минем покрай Стария град, разположен в подножието на Самуиловата крепост, с чаровните кафенета и рибни ресторанти сгушени из калдъръмените улици. Вечерта настаняване в хотел „Tirana International” Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: /31.12.2023/
Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на столицата Тирана /включена в цената/. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center, туристическия бункер музей, старата крепост на Тирана и други забележителности. След обиколката – свободно време за обяд и за самостоятелно посещение на базара, оформен на централния площад с множество кафета, скари, лунапарк, сувенирни щандове и други. Прибирането в хотела става също самостоятелно. След обяд: Свободно време или По желание: целодневна екскурзия до Круя и столицата Тирана /срещу допълнително заплащане/ Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/и за разходка по живопистната чаршия на града. Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишната нощ. ГАЛА ВЕЧЕРЯ DJ Party, богато гурме меню, неограничено количество безалкохолни напитки, отбрани вина и местна бира. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА с шампанско в ръка! Нощувка.

3-ти ден: / 01.01.2023/
Закуска. По желание след закуска екскурзия до Берат - Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Връщане в хотела. Свободно време за обяд. Късния след обяд – по желание и срещу заплащане – посещение на курорта Дуръс. Кратка разходка в центъра на града с разглеждане отвън на Венецианската кула, православната църква “Св.Павел и Св. Асти”, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време . Ще започнем разходката ни от крайбрежната алея „Таулантия”, подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро, осеяна със стотици палми, улични музиканти и търговци. Може да се насладите на чаша ароматно италианско кафе и албанска баклава в някое от десетките заведения по крайбрежието. Свободно време във вечерен Дуръс. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: / 02.01.2023/
Закуска. Отпътуване за България. по пътя кратка спирка в град Елбасан. Пристигане в София късно вечерта.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Tirana International Hotel & Conference Center 4*
Хотелът е най-големият и най-престижен хотел и конферентен център в Албания. Разположен на добре известния централен площад Скендербег в Тирана, той съчетава впечатляваща гледка към албанската столица със стратегическа централна позиция. Реновиран изцяло през 2018 г., Tirana International предлага ниво на лукс и обслужване, които нямат аналог, за да гарантират незабравим престой и незабравимо изживяване на албанското гостоприемство. Като ключова забележителност в центъра на Тирана, хотелът е лесно достъпен и в блризост до най-атрактивните исторически и културни точки в града като замъка на Тирана, Националния музей, Националния оперен и балетен театър, художествената галерия и важни институции като парламента и правителството министерства, Банката на Албания и Община Тирана.
В целия хотел има безплатен Wi-Fi, както и безплатен паркинг. Всички стаи и суити в Tirana International са модерно обзаведени, имат дървени подове и са оборудвани с минибар, бюро и смарт телевизор. Повечето стаи предлагат прекрасна гледка към центъра на Тирана. Ресторант La Pergola Terrace Bar предлага традиционни албански, както и международни специалитети. Терасата му предоставя уникална възможност да се насладите на закуска със спираща дъха гледка към централния площад на Тирана. Разполага също така и с лоби бар-кафе и рум-сервиз.
Конферентният център на хотела е уникален в Албания. Разполага с 15 конферентни зали с модерно оборудване и капацитет до 1000 участници.Tirana International Hotel разполага със собствена таксиметрова услуга, която включва автомобили Mercedes Benz на достъпни цени.

Новогодишно празнично меню:

Гурме студено предястие: Пълнозърнест тарт, с пълнеж от пармска шунка и пъпеш, пролетни рулца, пикантно сирене, моцарела с черен кимион, тугли и сушени плодове.
Топло предястие: Пресни равиоли, пълнени с сирене котидж и спанак, в сос със салвия, чери домати и зелена тиквичка.
Основно ястие: Телешко със сос с винена редукция, овкусено с горски плодове с резени картофи, зеленчуци и пюре от тиква.
Десерти: Домашен кадаиф с ядки и сладолед, Пресни плодове
Плата за мезе: Плато с различни видове сирене, шунка, салам, сушени плодове и домашно сладко
Плато – Пуйка по традиционна албанска рецепта /Пуйка с гарнитура традиционен албански колач- тестено изделие с пилешки дреболии/
Напитки /безлимитни/:
Червено вино - Giacondi nero d"avola
Бяло вино – GRANSOLE
Бира Корча
Газирана и минерална вода, безалкохолни напитки
В полунощ – Пенливо вино „Спуманте“
DJ Парти от 20:00 до 02:00 часа

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Нова година 2024 - Албания |  Нова година 2024 - Тирана

Избрани оферти