Начало / Екскурзии / Екскурзии - Падуа

Празнуване на 8 Март в Италия

Номер на оферта

/

236566

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет с регистриран багаж до 10 кг и с размер на куфара 55х40х25 см. и ръчен багах 40х30х20 см.

- всички трансфери с влак и автобус по програмата – Аерогара Болоня – Болоня; Болоня -Падуа - Болоня; Болоня – Аеогара Болоня;
- 1 нощувка със закуска в района на ЖП гарата на Болоня и 4 нощувки в Хотел 3* в центъра на Падуа.

- безплатен WI-FI на територията на хотела;
- медицинска застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро за лица до 65 години “

- Местен екскурзовод на български при обиколката на Падуа и слушалки;
- Еднодневна екскурзия с Круиз по река Брента с екскурзовод на английски с превод на български и запознаване със шедьоврите на великия архитект Андреа Паладио. Вход в Двореца „Пизани“ и вилите на Паладио.
- Екскурзовод/ водач от туроператора по време на пътуването.

Цената не включва

- Посещение на Виченца – 25 Евро ( с вкл. транспорт) – заявява се и се заплаща в София
- Посещение на Ферара – 35 Евро ( с вкл. транспорт) – заявява се и се заплаща в София

- Посещение на Капелата „Скровени“ - Сикстинската капела на Северна Италия – най-значимото творение на Джото – заявява се и се заплаща в София. В момента цената е от 28 Евро.

- Обяд по време на Круиза - 25 Eвро (по желание);

- Празнична вечеря на 8 Март – от 25 Евро (по желание и се заплаща на място);

- закуска в хотел в гр.Падуа – 10 Евро - заявява се в София и се заплаща в на рецепцията на хотела
- задължителна туристическа такса - за хотели с категория 3* в размер от 1,50 Евро на човек на ден и се заплаща на рецепция от гостите на хотела.
- Доплащане за застраховка на лица над 65 г. - от 7 лева.

- Доплащане за единична стая – по запитване
- Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Едни от най-значимите градове в Провинция Емилия-Романа и Венето в Централна Италия, на които може да се насладите в началото на пролетта и да посетите някои от забележителните шедьоври на най-влиятелният архитект на Ренесанса – Андреа Паладио (1508-1580) - прекрасни старинни дворци и вили; круиз по река Брента, която се влива във Венецианската лагуна.

1 Ден 06.03.24 : В 18.30 ч. среща на Аерогара София, Терминал 2. 20.20 – Полет до Болоня, От Аерогарата до Централна гара Болоня се придвижваме с „Маркони Експрес“, продължаваме пеша до хотела (800 м.). Настаняване. Нощувка..


2 Ден 07.03.24: Закуска. Напускаме хотела в 9:30 и от Централната гара на Болоня отпътуваме за Падуа. От ЖП гарата с трамвай се придвижваме до хотела (400м). Оставяме багажа на рецепция и започва нашия тур с местен екскурзовод на български език (всеки получава слушалки). Обиколката включва: Стария град, Падуанския университет, където са преподавали Петрарка и Галилей и са получили образованието си Данте и Коперник, кафене Педроки, наречено още „Кафене без врати“, едно от най-големите в света, където още от средата на 18 в. събира елита на обществото; Пияца де Синьори, Пияца дел Реджиони, Базиликата Сан Антонио, която съхранява мощите на Св.Антоний Падуански ; забележителната катедрала на Еремитани. Настаняване, свободно време. Нощувка..


3 Ден 08.03.24: ПАДУА – ВИЧЕНЦА или шопинг в Galleria Europa
Свободен ден. Свободно време в Падуа и посещение на Galleria Europa и Фермерския Базар - най-големия в Италия или посещение на град Виченца (с влак за около половин час ).

Виченца е град музей под егидата на ЮНЕСКО. Обиколката включва базиликата Паладиана (1549г.), Доминиканския манастир, Музея Санта-Корона, Палаццо-Леони-Монтанари, Музея на Андреа Паладио, музея Палаццо-Тиене, с коллекция живопис от 15 до 19 век и над 300 гравюри, Олимпийския театър (1580 год) и Вила Вламарана(Домът на Джуджетата) и двете сгради създадени от Андреа Паладио, готическа та къща на Пигафетта – участник в експедицията на Магелан от15 век.

Свободно време в 17 часа се прибираме в Падуа. Празнична вечеря (по желание) от 19:30. Нощувка

4 Ден 09.03.24: Падуа - Ферара
Свободно ден за посещение на обекти в Падуа.. По желание еднодневна екскурзия до Ферара: ( с влак за половин час се стига до Ферара). Ферара е ренесансово градче в регион Емилия – Романа, разположен на един от ръкавите на р.По, град с богато културно-историческо наследство, включено в Списъка на ЮНЕСКО. Обиколката включва: Замъка Естенсе (Castello Estense), Диамантения дворец (Palazzo dei Diamanti), къщата Ромеи (Casa Romei), която е била резиденция на Джовани Ромеи, градската стена, датираща от XV и XVI в. Свободно време за шопинг или обяд във Ферара с местни спициалитети: Капелачи ди дзука кондити кон рагу (равиоли пълнени с тиква със сос рагу), пампапато (хляб със сухи плодове и различини подправки). Връщане в Падуа. Нощувка.

5 Ден 10.03.24: Закуска. В 7:30 - Еднодневна екскурзия с полудневен круиз по река Брента до Орджо (8:00-13:30) . Река Брента се влива във Венецианската лагуна. 08:00 : се качваме на корбчето на старинния кей на Падуа „Burchiello’s Stairway at Portello“. Тръгваме по историческия речен път на шлеповете от Падуа към Венеция. Минаваме покрай забележителната вила Джованели в Новента Падуана, преминаваме шлюзовете и в 09:20 пристигаме в Стра, където ще разгледаме градините и историческия дворец- Вила „Пизани.“. Продължаваме към Доло и се любуваме на вилите покрай реката.
Още една спирка по реката за разглеждане с гид на английски на Вила Уидман и Вила Барчеса Валмарана. В 13:15 пристигаме н Ориаджо, където можем да обядваме с прясна риба в ресторант “Il Burchiello“. Връщаме се с автобус. Към 15:30 ч. се прибираме в Падуа с автобус. Свободно време. Нощувка

6 Ден 10.03.24: ПАДУА – БОЛОНЯ

В 09:30 освобождаване на хотела и отпътуване с влак до Болоня /1.40 ч/. На гарата оставяме багажа на съхранение. Ден посветен на Болоня: Площада и Фонтана на Нептун, Площад Маджоре , Базиликата Сан Петронио, Университетския дворец, Палацо Комунале, двете кули - Азинели и Гаризенда, Палацо Ре Энцо, Палацо Подеста, Палацо дела Мерканция, Музея Палацо Поджи, Оперния театър Комунале, Санто-Стефано.
В 18:30 тръгваме към летището. В 22:35 Полет до София. Кацане в София в 01:25 на 12 март 2024.

ЦЕНА по ранни записвания до 1 Декември 2023г. - 1370 лева на човек в двойна или тройна стая. След 1 декември 2023 г – 1560 лева
Забележка:
- Начин на плащане: депозит 450 лв. от пакетната цена след сключване на договор, доплащане – до 6 февруари 2024 г.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи 15 дни преди началната дата. При група под 10 туристи се калкулира допълнителна такса за осъществяване на пътуването.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

- Цените на допълнителние мероприятия са дадени към момента на съставяне на програмата и могат да се променят по независещи от туроператора причини.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Падуа |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Падуа |  8 Март 2024 - Италия |  8 Март 2024 - Падуа

Избрани оферти