Оферта номер: 228940

СКАНДИНАВИЯ ПОД ЛЯТНО СЛЪНЦЕ- ЧЕТИРИ СТОЛИЦИ И КРАЛЯТ НА ФИОРДИТЕ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Копенхаген и Екскурзии в Дания.

Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет Варна – Копенхаген и Хелзинки -Варна с летищни такси;
- Самолетен билет Берген – Стокхолм;
- Чекиран багаж до 20 кг + 7 кг ръчен;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 1 нощувка със закуска в Копенхаген в хотел Comwell Holte hotel Cornwell Holte https://www.comwellholte.dk/ или подобен;
- 1 нощувка със закуска в района на Гьотеборг в хотел Quality Grand Boras https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/boras/quality-hotel-grand-boras/ или подобен;
- 1 нощувка със закуска в Гейло в хотел Ustedalen http://www.ustedalen.no/ или подобен ;
- 1 нощувка със закуска в Берген в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-flesland-airport или подобен;
- 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм хотел Quality Naska https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/stockholm/quality-hotel-nacka/ или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря на борда на круизен кораб в ДВУМЕСТНИ „ С” клас каюти
- 1 нощувка със закуска в Хелзинки в хотел Scandic Park Helsinki https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-park-helsinki или подобен
- Транспорт с климатизиран автобус по маршрута
- Фериботни билети от Хелзингор до Хелзинборг
- Обзорна екскурзия из Копенхаген (3 часа)
- Обзорна екскурзия из Осло (3 часа)
- Обзорна екскурзия из Берген (2 часа)
- Обзорна екскурзия из Стокхолм с посещение на морския музей Васа (3 часа)
- Обзорна екскурзия из Хелзинки (3 часа)
- Екскурзоводско обслужване с превод на български език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
- Представител на фирмата - организатор
Цената не включва
- Входни билети за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите;
- Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.;
- Градски такси;
- Бакшиши;
- Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса; горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
САМОЛЕТНА ПРОГРАМА
СКАНДИНАВИЯ ПОД ЛЯТНО СЛЪНЦЕ-ЧЕТИРИ СТОЛИЦИ И КРАЛЯТ НА ФИОРДИТЕ

Има ли места в Европа за пътешествие сред красива природа и вълнуваща история, където да избягаме от горещото лято у нас? Има, разбира се, и едно от тях е в северната част на континента. Там четири забележителни страни лежат на географската карта под общото название Скандинавия. Дания - петата най-богата страна в света, със столицата Копенхаген и спомените за приказките на Андерсен. Швеция -родината на Волво, ИКЕА и АББА с островния флагман Стокхолм. Норвегия – страната на викингите и фантастично красивите фиорди. Финландия и столицата Хелзинки с „щаб-квартирата” на империята „Нокиа“. През юли тук времето е прекрасно и разкрива цялата прелест на тази иначе скована от дългата зима скандинавска земя.

С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА:
06.07 -13.07.2019
8 дни/7 нощувки


Цена за ранни записвания, до 31.03.2019г. или до изчерпване на местата, цена от: 1499 евро/ 2932 лева.
Стандартна цена: 1549 евро/ 3030 леваПолети:
Полет от Варна в 16:50ч и пристигане в Копенхаген в 18:40 часа.
от Варна – полет в 17:40ч от Хелзинки и кацане във Варна в 20:40ч.
Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.


Предварителна туристическа програма:

1 ден, 06.07.2019 – ВАРНА –КОПЕНХАГЕН
Полет от Варна в 16:50 и пристигане в Копенхаген в 18:40 часа.
Трансфер от летището и настаняване в хотел Cornwell Holte https://www.comwellholte.dk/
или подобен. Нощувка.

2 ден, 07.07.2019 КОПЕНХАГЕН
Закуска. Обзорната екскурзия на Копенхаген ще ни представи кралската резиденция Амалиенборг – истински шедьовър на датската архитектура, Двореца Кристиансборг, в който под един покрив съжителстват датският парламент /цели 1000 години!/, Върховният съд на страната и офисът на премиера, Кралската опера, канала Nyhavn с накацалите край него симпатични ресторантчета и кафенета, фонтана Гелион и др. Всеки четвърти датчанин живее тук, в града на „Малката Русалка”, чиято грациозна бронзова фигура е символът на Дания и една от ...най-фотографираните жени в света! Следобяд отпътуване към Гьотеборг. Можете да се насладите на Замъка на Хамлет (отвън). Свободно време. Нощувка в района на Гьотеборг в хотел Quality Grand Boras https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/boras/quality-hotel-grand-boras/ или подобен.

3 ден,08.07.2019 ОСЛО
Закуска и отпътуване към Осло. Обзорна екскурзия в Осло. Норвежката столица наброява едва половин милион жители, но е една от най-големите по площ в Европа. Само една пета от нея е застроена, останалата част са острови, езера и гори. Осло е най-значимото пристанище на Норвегия, средище на норвежкото изкуство и култура. Символ на града е Кметството с двете си огромни кули. Сред забележителностите, които ще видим, можем да откроим Кралския дворец и главната търговска улица, Парламента, Националния театър, Операта с формата на айсберг, както и средновековната крепост Акерсхус, строена в периода 1299 – 1319 година – една от най-старите сгради в града, дала подслон и на Музея на норвежката съпротива през Втората световна война. Ще зърнем, макар и от разстояние, и триъгълника от музеи на викингските кораби, където се намира и знаменитият сал Кон Тики на мореплавателя Тур Хейердал и експозиция на експедицията до Южния полюс, водена от полярния пътешественик - изследовател Руал Амундсен. Истинска естетическа наслада представлява паркът Флогнер, където ще видим и много от 200-те скулптури, дело на известния норвежки скулптор Густав Вигеланд. Свободно време. Oтпътуване за Гейло. Нощувка в хотел Ustedalen http://www.ustedalen.no/ или подобен.

4 ден, 09.07.2019 ГЕЙЛО – БЕРГЕН И КРУИЗ ПО ЗЬОГНЕФИОРД
Закуска. Отпътуване за Берген. По път, по желание и срещу доплащане – круиз из Зьогнефиорд. Това е най-големият фиорд в Норвегия, наричан Кралят на фиордите, и е втори по големина в света. Влиза на 204 км навътре в сушата, около 1200 метра е дълбочината на водите му. В течение на милиони години те са дълбали земната повърхност, за да се получи днешния уникален природен феномен. На фона на стръмните планински склонове, издигащи се на стотици метри над водата, плаващите в нея океански лайнери изглеждат като детски играчки. Слизане от кораба и продължаване за Берген. Екскурзия из Берген- град под закрилата на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата. Район, който идеално съчетава природа, култура и градски живот през цялата година.Тук ще видим емблематични за града места като старинния квартал Hanseatic Bryggen с колоритно боядисаните в цветовете на дъгата средновековни сгради, крепостта Hacon, рибния пазар и др.
Нощувка в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-flesland-airport или подобен.

5 ден, 10.07.2019 – БЕРГЕН - СТОКХОЛМ
Закуска. Трансфер до летището за полет в 14:00 от Берген. Кацане в Стокхолм в 15:20.
Трансфер и настаняване в хотел Quality Naska https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/stockholm/quality-hotel-nacka/ или подобен. Нощувка.

6 ден, 11.07.2019– СТОКХОЛМ - ХЕЛЗИНКИ
Закуска. Обзорна екскурзия в шведската столица. Стокхолм, наричан още Северната Венеция, е не само родно място на световноизвестни личности като Грета Гарбо, Ингрид Бергман, Алфред Нобел и др. , но и политически, икономически и културен център на страната. Ще започнем с изкачване на Градската кула, от която се открива прекрасна панорамна гледка към разположения на 14 острова град. След това ще проникнем в сърцето на Стокхолм – старата му част Гамла стан, където всъщност преди повече от седем столетия се ражда днешният космополитен град. Гамла стан се счита и за един от най-добре запазените средновековни градски центрове в Европа. Каменистите улички, осеяни с магазини за сувенири, работилници и заведения, ще ни отведат до Кралския дворец,наследник на дворцовия комплекс Тре Кронор, изгорял след пожар през XVII век. Всеки ден на площада пред двореца се извършва тържествената смяна на кралския караул. В Гамла стан се е намирала стокхолмската стокова борса. Сега тя е превърната в музей на Алфред Нобел, тук е и щаб-квартирата на Шведската академия на науките, която всяка година определя лауретатите на Нобеловата награда за литература. Какво още? Ще посетим и Vasa Museum, морският музей на Стокхолм, разположен на остров Юргорден в центъра на града, където се намира и напълно запазеният военен ветроходен кораб „Васа” от XVII век, с 64 оръдиья на борда, построен за тогавашния шведски крал Густав II Адолф.Бил е потопен през 1628 година и изваден от Балтийско море три столетия по-късно. Свободно време. Вечеря и нощувка в каюта на борда на кораб на път за финландската столица Хелзинки.

7 ден, 12.07.2019 ХЕЛЗИНКИ
Закуска на борда на кораба. Сити тур на Хелзинки, където ще видим прекрасния архитектурен ансамбъл на Сенатския площад, живописния търговски площад Kauppatori, където се продават плодове, цветя и други стоки, катедралата Tuomio kirkko, построена през XIX век, катедралата Temppeliaukio kirkko изградена в скала, с невероятна акустика.Ще завършим с Успенския православен събор в неовизантийски стил /входът не влиза в цената/.
Нощувка в хотел Scandic Park Helsinki https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-park-helsinki или подобен.

8 ден, 13.07.2019 ХЕЛЗИНКИ – ВАРНА
Закуска. Свободно време, по обяд напускане на хотела. Полет в 17:40 от Хелзинки и кацане във Варна в 20:40ч.

Минимален брой участници: 20

УСЛОВИЯ:
•Минимален брой участници: 20
•Срок за набиране на група: 22.06.2019г.;

Условия за записване:
• Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
• Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване
•Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
•Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
•Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Допълнителни екскурзии:
- Круиз из Зогнефиорд – 39 евро/ 76 лева
______________________________________
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Есен в Копенхаген, 3 нощувки със самолет
от 574 лв.
Есен в Копенхаген, 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
Копенхаген
Пазаруване - Копенхаген Забележителности - Копенхаген
Ето защо да спреш фейсбук за седмица те прави по-щастлив
Колко бързо да караш колело, за да дишаш най-малко смог
Предколедни екскурзии – 12 изгодни идеи за опитни туристи