Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ташкент

УЗБЕКИСТАН - Незабравимо пътешествие в Централна Азия

Номер на оферта

/

200748

Дати & цени

26 септември 2024 г. - Цена от 3750 лв.

Цената включва

самолетен билет на Turkish Airlines София – Ташкент - София с включени летищни такси
1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг с размери 55х40х23 см
самолетен билет за вътрешен полет Ургенч - Ташкент с летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг
билет за високоскоростен влак Ташкент - Самарканд
7 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 2 – в Ташкент, 2 – в Самарканд, 2 – в Бухара, 1 – в Хива
7 вечери в ресторантите на хотелите/местни ресторанти с чай, кафе, минерална вода и безалкохолни напитки
фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги в Бухара
местен екскурзовод на английски или руски език с превод от водача на групата
туристическа програма в Ташкент, Самарканд, Шахрисабз, Бухара, Хива
разходка с метрото на Ташкент
входни такси за музейните обекти и мавзолеи, посочени в програмата
всички трансфери по програмата
водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
1 бутилка минерална вода на ден в автобуса
медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR за туристи до 70 г.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 EUR /заплащат се основния пакет/

Програма на пътуването

УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие до сърцето на Великия път на коприната

По маршрут: СофияИстанбул - Ташкент – Самарканд - Шахрисабз - Бухара - Хива - Ургенч - Ташкент – Истанбул - София

9 дни / 7 нощувки / 7 закуски /7 вечери

ДАТА И ЦЕНА на човек в двойна стая, с включени летищни такси:
26.09.2024 - 3750 лв.

=======================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=======================================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияИстанбул - Ташкент
В 15.25 ч. полет на Turkish Airlines за Ташкент през Истанбул. Кацане в Истанбул в 16.50 ч. Следващ полет в 18.25 ч. за Ташкент.

2 ден Ташкент
Кацане в Ташкент в 00.55 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска и време за почивка. В ранния следобед среща с местния екскурзовод и начало на полудневна обиколка на Ташкент - столицата на Узбекистан. Един от най – големите и бързо развиващи се градове в Централна Азия, впечатлява със своя добре запазен исторически център, в който са съхранени безценни паметници на културата, поместени сред безкраен лабиринт от тесни и криволичещи улички. Обиколката предвижда посещение на комплекса Казрет имам, в чиято библиотека се намира прочутият коран на халифа Утман, считан за едно от най - старите копия на Корана. Посещението на религиозния комплекс предвижда и разглеждане на петъчната джамия, медресето на Барак Кан, мавзолея на суфи поета Абу Бакр Кафал, както и Ислямския институт „Имам ал Букхари“. След кратка разходка с метрото на Ташкент, групата ще посети площада на Амир Темур, площада на Независимостта, както и Музея за приложни изкуства. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Ташкент - Самарканд
Ранна закуска. Отпътуване на борда на високоскоростен влак за Самарканд /времетраене 2.10 мин./. Основан още през VIII в. пр. н.е., това е един от най – древните градове. Той преживява своя Златен век през епохата на Тамерлан, когато културата и изкуствата процъфтяват, и са построени редица от най – значимите сгради в града. Пристигане в 07.28 ч. и начало на обиколката на Самарканд (UNESCO) с впечатляващия Пясъчен площад, заобиколен от грандиозните фасади на три медресета, джамията Биби Ханум, посветена на първата жена на Тамерлан. Не по - малко впечатляваща, а и с огромна историческа стойност, е гробницата Гур Амир, в която са положени останките на великия пълководец Тамерлан, Централния базар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден Самарканд
Закуска. Самарканд е една от най – романтичните спирки по Пътя на коприната. Неговата архитектура го е направила забележително творение на средновековната цивилизация. Градът се наслаждава на златна слънчева светлина, която кара всичко да блести – от мозайките на гробниците и ослепителните лазурносини керемиди на куполите до златните и сребърни лъчи, които се промушват през шаловете на жените. Обиколката на Самарканд продължава с обсерваторията на Улуг Бег, построена през 1420 г., и считана за една от най – съвършените в арабския свят, гробищния комплекс Шахи Зинда, състоящ се от гробниците на редица приближени до тимуридската династия особи. Тези обекти впечатляват с изящните си декорации от теракота и майолика, които са сред върховите постижения на персийското декоративно изкуство в Средна Азия. Посещение на фабрика за хартия в селището Кони Гил, възраждаща древна традиция, базирана на старите Самаркандски технологии. Вечеря. Нощувка.

5 ден Самарканд – Шахрисабз – Бухара
Закуска. Отпътуване за Шахрисабз. Пътят минава през живописен планински проход Тахтакарача. Пристигане в Шахрисабз. Програмата предвижда посещение на Мавзолея, построен от Тимур, в памет на най - големия му син Джагонхир, посещение на джамията Хазрет Имам и джамията Кук Гумбаз. Продължаване за Бухара /разст. 300 км/. Пристигане в Бухара вечерта. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история той израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на поклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е вписана в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел. Вечеря. Фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги. Нощувка.

6 ден Бухара
Закуска. Начало на пешеходна обиколка из старата част на града. Древният град прилича на съвършен оазис в пустинята, осеян с тесни, лъкатушещи улички и порутени исторически монументи, осеяни с щъркелови гнезда. В сърцето на стария град е Лиаб-и-Хауз – освежаващ басейн с вода под сянката на черници, заобиколен с чайни с дивани със сложни дърворезби. Днес езерото се намира в центъра на важен архитектурен ансамбъл, включващ и сградата на най – голямото медресе в града. Обиколката предвижда и посещение на най - старата джамия, както и на внушителната крепост Арк, която в продължение на векове е била средище на административната власт в града. Разглеждане на Клалян минар – един от символите на града, както и на мавзолея Чашма Аюб – Изворът на Йов, свързан с интересна легенда. Привечер свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Бухара - Хива
Закуска. Отпътуване за Хива. Пътят между Бухара и Хива прекосява пустинята Къзълкум и следва маршрутът на керваните отъпкали „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки на бреговете на величествената р. Амударя и в пустинята. Пристигане в Хива в късния следобед. Настаняване в хотел и свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ден Хива - Ургенч - Ташкент
Закуска. Туристическа програма в Хива, която включва посещение на вписания в листата на ЮНЕСКО комплекс Ичан Кала. Това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в., с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени, датиращи от XII – XVII в. Специален интерес представлява превърналото се в символ на града минаре Калта Минор, което, макар и недовършено, със своите 29 м е една от най - впечатляващите сгради в комплекса. Разходката предвижда и разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Вечеря в местен ресторант. Трансфер от Хива до летището на Ургенч /разст. 32 км/ и полет в 22.55 ч. за Ташкент /времетраене 1.20 мин/. Кацане в столицата на Узбекистан в 00.15 ч.

9 ден Ташкент – ИстанбулСофия
В 02.35 ч. полет на Тurkish Airways за Истанбул. Кацане в Истанбул в 05.50 ч. Полет за София в 07.25 ч. Кацане в 08.35 ч.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 690 лв.
медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г.– 30.00 лв.
повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/

Предвидени хотели по маршрута: The Royal Mezbon Hotel 4* или подобен в Ташкент, Bek Samarkand 4* или подобен в Самарканд, hotel Grand Bukhara 4* или подобен в Бухара, hotel Bek Khiva 4* или подобен в Хива

Парична единица: узбекски СУМ (UZS)
1 EUR = 12 800 UZS
1 USD = 12 160 UZS
1 BGN = ~6610 UZS

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.

Начин на плащане: депозит - 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • високоскоростен влак•

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Тагове

Оферти - Узбекистан |  Оферти - Ташкент |  Екскурзии - Узбекистан |  Екскурзии - Ташкент |  Екзотична почивка 2024 - Узбекистан |  Екзотична почивка 2024 - Ташкент

Избрани оферти