Начало / Екскурзии / Екскурзии - София

Велотур в Стара планина

Номер на оферта

/

241767

Дати & цени

19 май 2024 г. - Цена от 1000 лв.
23 юни 2024 г. - Цена от 1000 лв.
08 септември 2024 г. - Цена от 1000 лв.
13 октомври 2024 г. - Цена от 1000 лв.

Цената включва

Пет нощувки в семейни хотели в стая със собствена баня/тоалетна
всички хранения според програмата
транспорт и транспорт на багажа според програата с водач/шофьор и придружаващ бус
техническа подръжка на велосипедите при необходимост

Цената не включва

бакшиши
входни такси
алкохолни напитки
други лични разходи

Програма на пътуването

Велотур в Стара планина

По време на този тур ще въртим педалите в северните и централните части на Стара планина, известни със своята непокътната природа, зелени долини със спокойно преживящи стада овце, живописни отвесни скали и хълмове, предлагащи отлични условия за колоездене.

Гарантирани заминавания

ДАТИ и ЦЕНИ на човек в двойна стая:

21 април 2024 - 1000 лв.
19 май 2024 - 1000 лв.
23 юни 2024 - 1000 лв.
8 септември 2024 - 1000 лв.
13 октомври 2024 - 1000 лв.

Доплащане за единична стая: 157 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Турът започва от малкото селце Голям извор, минава през Национален парк „Централен Балкан” и завършва във Велико Търново – старата българска столица и един от най – очарователните български градове. Тесните пътища се вият през живописни села, които изглеждат сякаш недокоснати отпреди 200 години. Ще видим дървени каруци, дърпани от коне или магарета и селяни, които косят ливадите с коси. Ще посетим някои от най - известните и значими български манастири, разположени в живописни долини и гори. В голям брой села и малки градчета по пътя могат да се посетят църкви с вековни икони и ярко оцветени стенописи.

Забележителности:
? Село Рибарица - красив планински курорт с множество малки къщи, вили и семейни хотели. Според последни проучвания в района на селото е измерена най – високата концентрация на кислород във въздуха в България.
? Априлци - друг известен планински курорт, който привлича туристите с живописния си ландшафт, големия брой възможности за активна почивка и многото нови места за настаняване.
? Етнографският музей на открито Етъра – майстори занаятчии обработват злато, сребро, мед, дърво и кожа пред очите ви от ранни зори до късно през нощта.
? Боженци - архитектурен резерват със около 100 къщи от Българския Възрожденски период.
? Село Арбанаси - известно с напомнящите на крепости масивните къщи, с високи, солидни стени, тежки врати и скривалища, но в същото време просторни и комфортни, богато обзаведени и украсени.
? Велико Търново – третата стара българска столица, разположена около легендарните хълмове Царевец, Трапезица и Света гора и на бреговете на р.Янтра.


ПРОГРАМА:

Ден 1. София - Голям Извор - Рибарица (З/-/В)
Трансфер София - с. Голям Извор. Велопрехода за деня започва от селото (445м.н.в.) в посока Тетевен. Има възможност за отбивка до Гложенския манастир. В Тетевен може да посетите местната църква и историческия музей или да се включите във вело разходка до близката екопътека. След това продължаваме да караме към село Рибарица (505м.н.в.). Нощувка в Рибарица. Разстояние – 47 км, 620м изкачване / 510м спускане; Отбивка до Гложенския манастир - 16км, 430 м изкачване/ 430 м спускане

Ден 2. Рибарица - Троянски Манастир - Априлци (З/-/В)
Изкачване от Рибарица до най – високата част на велопрехода за деня – седловината Богой (1185м.н.в.). Оттам следва спускане до град Троян през село Шипково (700м.н.в.), известно с минералните си бани и басейни. Крайната точка е Троянски манастир (440м.н.в.). След посещение на манастира и разглеждане на грънчарската и занаятчийската етнографска сбирка „Орешака” продължаваме до планинския курорт Априлци. Нощувка в Априлци. Разстояние – 747м., 970м. изкачване / 1060м. спускане

Ден 3. Априлци - Габрово - Етъра (З/-/-)
Колоездене от центъра на Априлци (550м.н.в.) към град Габрово. По пътя гледките на малки планински села се редуват със зелени пейзажи и речни долини. След кратко изкачване и спускане достигаме Габрово. Ще посетим етнографския музей на открито „Етъра”, след което има опция за кратък велотур до живописният Соколски манастир. Разстояние – 61 км; 700м изкачване / 800м спускане

Ден 4. Габрово - Трявна - Боженци (З/-/В)
След закуска започваме велопрехода за деня от Габрово. След последователно изкачване и спускане достигаме град Трявна. Там може да прекарате известно време в разглеждане на старите къщи и музеи на града и да обядвате. Изкачвания и спускания през открити местности ще ни отведат до архитектурния резерват Боженци (750м.н.в.), където е и крайната точка на днешния велопреход. Разстояние – 58 км; 1010м изкачване / 1000м спускане

Ден 5. Боженци - Елена (З/-/В)
След посещение на Дряновския манастир и пещерата Бачо киро по желание, велопрехода за деня започва от отбивката за село Ялово (315м.н.в.). Отправяме се към град Елена (255м.н.в.), който е крайната точка за деня, като по пътя преминаваме през малки селца и се наслаждаваме на гледката на сините води на язовир Йовковци. Разстояние – 46км; 800м изкачване / 800м спускане

Ден 6. Елена - Арбанаси - Велико Търново-София (З/-/-)
От гр.Елена (255м.н.в.) маршрутът продължава до крайният пункт на програмата - Арбанаси (395м.н.в.). По време на последния велопреход се редуват ландшафти на живописни ливади и пасища, земеделски земи, зелени хълмове и красивото плато над Велико Търново. Отделяме време за разходка из Арбанаси, след коет се отправяме към Велико Търново за обиколка на града и обяд. Трансфер до в София в следобедните часове. Разстояние – 42км; 600м изкачване / 730м спускане

Настаняване и храна: Нощувки в 3 звездни хотели в стаи със собствени санитарни възли и в къщи за гости на полупансион (с включена закуска и вечеря).
Транспорт на багажа: В началото на програмата ще получите пътеводител с подробности по пътуването. По време на цялото пътуване багажът ви ще бъде на сигурно място. По време на тура с вас ще има водач с придружаващ бус, който по няколко пъти на ден ще проверява дали всичко е наред. По желание е възможно да се пропусне някоя част от велопрехода за деня и да се пътува с придружаващия бус.

Допълнителни услуги:
Наем на велосипед

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - София |  Екскурзии - България |  Екскурзии - София |  Лято в България - България |  Лято в България - София

Избрани оферти