Начало / Статии / Статии - България

Ваканция на кредит: правилно ли е?

Автор

/

Кредитите безспорно са полезен финансов продукт, който успешно задоволява финансовите нужди на потребителите и помага за разрешаването на проблеми, свързани с недостиг на средства. Съвсем уместен е въпросът удачно ли е да се забавляваме, пътуваме и почиваме на кредит и какви са плюсовете и минусите от подобно решение.

Снимка: Adobe Stock

Плюсове от ваканция на кредит

1. Съумявате да почивате там, където желаете, да посетите любимата или мечтаната дестинация, да възстановите силите и енергията си и да натрупате спомени и преживявания. Това е нещо, което едва ли ще постигнете, ако мечтаете за океан и слънчева дестинация, а се окажете в претъпкан град в България, тъй като не ви достигат средствата, за да сбъднете желанията си.

2. Дава възможност за почивка на домакинства, които в противен случаи не биха могли да си позволят такава. Ваканцията е важна за психическото и физическото здраве, както и за продуктивността на работното място, което я прави необходима поне веднъж годишно.

3. Позволява да си прекарате времето максимално приятно и без строги ограничения във финансов план.

4. Позволява средствата за почивката да не източат целия месечен бюджет на домакинството, оставяйки го без пари за текущи и битови разходи. Кредитът, необходим за ваканцията, няма да наруши значително семейния бюджет, тъй като ще се изплаща дълго време.

Минуси и недостатъци на ваканцията на кредит

1. Излиза по-скъпо, тъй като се заплаща лихва за изтегления заем.

2. Води до по-високи, необмислени и често ненужни разходи, тъй като наличието на средства в момента тласка отпускарите към харчене.

3. Създава опасност за финансовото състояние, ако потребителят внезапно се окаже без работа и съответно без възможност да заплаща месечните си вноски по кредита.

4. Поражда опасност от сдобиване с лошо кредитно досие и невъзможност за теглене на последващ заем в срок от 5 години дори за жизненоважни цели при непогасяване на кредита в договорения срок.

Ако решите да почивате на кредит, съветваме ви да спестите поне част от средствата и да допълните сумата със заем, ако се налага. Може да разчитате на кредити без поръчител онлайн, отпускани от банкови финансови институции, които са с улеснена процедура за кандидатстване и с отлични, прозрачни условия

>
11 февруари 2022 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти