Начало / Екскурзии / Екскурзии - Окланд

Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и Бали - загадъчните южни земи!

Номер на оферта

/

18269

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Сингапур Бали – София с Катарски авиолинии
Самолетни билети Сингапур – Сидни – Айерс Рок – Мелбърн – Окланд – Бали с авиокомпания Куантас (цените им се фиксират в момента на резервация)
Летищни такси в размер на 1285 лв. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
1 нощувка със закуска в Сингапур
2 нощувки със закуски и вечери в Сидни
1 нощувка със закуска и вечеря в Айерс Рок
2 нощувки със в закуски и вечери в Мелбърн
2 нощувки със закуски и вечери в Окланд
1 нощувка със закуска и вечеря в Роторуа
3 нощувки със закуски в Бали / Нуса Дуа
Обиколка на Сингапур
Екскурзия до о. Сентоса в Сингапур
Обиколка на Сидни
Екскурзия до Айерс Рок
Посещение на национален парк Ката Тюта
Посещение с вечеря и шоу програма на Улуру
Обиколка на Мелбърн
Посещение и билет за виенско колело Melbourne Star Observation Wheel
Обиколка на Окланд
Екскурзия до Роторуа
Вечеря и шоу програма в Mitai Maori Village в Роторуа
Посещение на пещерата Уайтамо
Посещение на национален парк Те Пуя
Вечеря в Скай Тауър в Окланд
Входни такси на обектите, упоменати в програмата
Климатизиран транспорт
Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на екскурзионната част от програма
Всички трансфери по програмата
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Евроинс" или "Мондиал асистънс"
Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

Цената не включва

доплащане за единична стая - 2975 лв.
напитки по време на храненията, освен упоменатите в програмата
бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите по 5 евро на човек на ден – общо 75 евро, заплащат се при доплащането на договора
лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
неупоменати в програмата услуги и хранения
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 42 лв.
туристическа виза за Австралия / (ETA) evisitor/ – безплатна
туристическа виза за Нова Зеландия /NZTA/ – 45 евро

Програма на пътуването

Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и Бали - загадъчните южни земи

Пътешествие до родината на кенгуруто и кивито през града-държава Сингапур и райския остров Бали

Държави: Австралия, Нова Зеландия, Бали, Сингапур

Маршрут: София - Сингапур - Сидни - Айерс Рок - Мелбърн – Окланд - Роторуа - БалиСофия

16 дни/12 нощувки

ДАТА: 10.10.2020 - 25.10.2020
Стандартна ценая: 7089 евро/13865 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

От януари 1788 година, когато британската флота докарва на австралийския бряг каторжници с намерението да го превърне в затворнически лагер, до ден днешен са изтекли няколко века. Южната земя, както често я наричат, бързо приключва със статуса си на тюрма и се превръща в просперираща страна, примамлива за хиляди предприемчиви хора. Австралия е единствената държава – континент в света /7,7 млн кв.км площ/. Единствено тук и в съседката й, страната на горещите извори и гейзерите Нова Зеландия, представителите на флората и фауната са 100% „местно производство”- спомнете си кенгуруто, коалата, птицата киви и пр. Културата на коренното население – аборигени и маори, няма аналог никъде по света. Двете страни, обаче,разположени в Южното полукълбо,и досега си остават загадъчни и предизвикателни за любителите на приключенията. В тази програма ви откриваме шанс да тръгнете по стъпките на капитан Джеймс Кук, покорителят на Австралия и Нова Зеландия, а за да бъде удоволствието пълно, сме добавили и кратък престой „пътьом” в още две атрактивни места- азиатския тигър Сингапур и райския остров Бали.

ПРЕДИМСТВА В ПРОГРАМАТА:

Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света
Настаняване в добри 4 и 5*звездни хотели
Сити тур на Сингапур, Сидни, Мелбърн и Окланд
Посещение на национален парк Ката Тюта
Посещение с вечеря и шоу програма на Улуру
Посещение и билет за виенско колело Melbourne Star Observation Wheel
Вечеря и шоу програма в Mitai Maori Village в Роторуа
Посещение на пещерата Уайтамо
Посещение на национален парк Те Пуя
Вечеря в Скай Тауър в Окланд
Почивка в 5* хотел на о. Бали
Разумно съотношение качество – цена
Водач от България, пътуващ по целия маршрут заедно с групата.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: 10.10.2020 - СОФИЯ - ДОХА
Полет с Катарски авиолинии от София в 13:00. Пристигане в Доха в 17:50 и отлитане за Сингапур в 20:05.

Ден 2: 11.10.2020 - СИНГАПУР
Пристигане в Сингапур в 09:05. Посрещане от местния партньор и сити тур на града. Сингапур е град-държава в Югоизточна Азия. Основана като британска търговска колония през 1819 г., след независимостта си тя се превръща в една от най-проспериращите държави и се гордее с най-натовареното пристанище в света. Комбинацията от китайски, малайски и индийски влияния, заедно с тропически климат, вкусна храна, огромни търговски центрове и оживен нощен живот, правят този неописуемо модерен мегаполис една от най-популярните дестинации за пътуване в света. Какво ще видим тук? Колониалната част с паметника на сър Томас Рафълс, наричан „бащата на Сингапур”, и едноименния шикарен 5-звезден хотел, стария парламент, Върховния съд, в който е подписана капитулацията на Япония през Втората световна война,Виктория театър и др. После ще се пренесем сред най-атрактивния район на Сингапур - залива Марина бей, със статуята на Мерлиона (полулъв, полури), символ на града, бижуто на Сингапур - хотелският комплекс Marina Bay Sands, стъкленият музикален театър Еспланада, най-голямото виенско колело в света „Сингапурският летец” и др. Няма да пропуснем и етническите региони, които допълват колорита на града: Китайският квартал, кварталът Малка Индия.Трансфер до хотел Park Hotel Clarke Quay 4* https://www.parkhotelgroup.com/en/clarkequay или подобен. Хотелът е разположен съвсем близо до реката Сингапур и крайбрежната улица, която е истински рай за гастрономите. Нощувка.

Ден 3: 12.10.2020 - СИНГАПУР
Закуска. Екскурзия до Сентоса - слънчев остров в Сингапур, място на вълнуващи събития и тематични атракции. Някога той бил използван като британска военна база и японски лагер за военнопленници. През 1972 г. островът е преименуван на Сентоса и се планира да бъде популярна туристическа дестинация. Сега той е дом на популярни курорти, които са посещавани от повече от двадесет милиона посетители годишно. Атракциите включват 2 км плажна ивица, Форт Силосо, две голф игрища, Мерлион, 14 хотела и тематичния парк Юнивърсал Студио Сингапур, както и едно от двете казина в Сингапур. Трансфер до летището и полет за Сидни в 19:30.

Ден 4: 13.10.2020 - СИДНИ
Пристигане в Сидни в 06:10. Посрещане на летището от местната фирма партньор и около 08:00 часа сутринта стартира обиколката на града. Ще започнем от историческата област “The Rocks”, където са положени основите на гр. Сидни. Продължаваме към катедралата Сейнт Мери, сградата на Парламента, Дарлинг Харбър (средище на галерии, музеи и аквариума на Сидни), Китайския квартал и прословутия каменен стол на г-жа Елизабет Маккуайър, съпруга на губернатора на Нов Южен Уелс,издялан от затворници буквално на ръка. Преминаваме през космополитната зона Кингс Крос и се отправяме към световноизвестния плаж Бондай Бийч, като по пътя ще посетим и заливите Ръшкътърс Бей, Дабъл Бей и Уотсън’с Бей. Спираме на пристанището за обяд (не е включен в цената) и след това продължаваме към символичната сграда на Операта - част от световното наследство на ЮНЕСКО от 2007г. Следва едночасова обиколка на най - емблематичната забележителност на цяла Австралия. Трансфер до хотел Vibe Sydney Darling Harbour 4* https://vibehotels.com или подобен и настаняване. Вечеря и нощувка.

Ден 5: 14.10.2020 - СИДНИ
След закуска се отправяме на целодневна екскурзия до Синята планина (под защитата на ЮНЕСКО) - съчетаваща стръмни скали, евкалиптови гори, водопади и множество малки селца.

Ще посетим парка Featherdale Wildlife Park, където се помещава голямо разнообразие от диви животни, включително кенгуру, коали, талаби, австралийски влечуги, тасманийски дяволи, вомбати и различни видове австралийски птици. Ще преминем отвъд загражденията и ще можем да погалим коала, да нахраним кенгуру и да се срещнем с всичките си любими австралийски животни.

Продължаваме към водопада Wentworth Falls, от който се откриват зашеметяващи гледки.

В Echo Point Lookout ще видим необикновените скални образования, наречени Трите сестри. Има различни варианти на мистичната аборигенска легенда за това място, но ще замълчим тук, за да разпалим въображението ви. Обяд в местен ресторант, след който продължаваме към приключенския парк Scenic World. Тук ще опитаме редица атракции, които не се срещат никъде другаде на Земята. Например най-стръмното влакче в света и живописната железопътна линия, която се спуска на 310 метра през тунел и изплува в древната тропическа гора на долината Джеймисън.

Завръщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 6: 15.10.2020 - СИДНИ - АЙЕРС РОК
Полет от Сидни през Алис Спрингс авиокомпания Quantas в 09:25 и пристигане в Айерс Рок в 14:45. От летището се отправяме към свещения за аборигените национален парк Ката Тюта, наричан още и The Olgas на името на планината Олга . Тук ще разгледаме грандиозни скални образувания, вторият основен обект след Улуру. Аборигенският термин Ката Тюта означава "много глави", тъй като групата се състои от повече от 36 заоблени червени купола. Най-високият от тях е висок около 546 метра. И двете места имат огромно значение за аборигените като важни центрове на тяхната духовност. Трансфер и настаняване в хотел Outback Pioneer Hotel 3+* https://all.accor.com/hotel/. Време за почивка и освежаване. Около час преди залез слънце трансфер към пустинята. Предстои ни неописуемо изживяване - „Звуците на тишината”, вечеря под звездите с наблюдение на един от най-големите в света монолити Улуру. Улуру или Айерс Рок представлява огромна скала, която преди милиони години е била част от океанското дъно. Дълго г е била в книгата на рекордите на Гинес. Поради минералният ? състав, в зависимост от атмосферните условия, скалата може драматично да промени цвета си от почти виолетовосиньо до огненочервено. Легендата гласи, че под повърхността на Улуру има огромна кухина, където се намира енергиен източник, който аборигените наричат Tjukurpa („Времето на сънищата“). Те смятат, че през цялото време на обиколката около скалата човек сънува. Мястото се почита като свещено от племето анангу, което смята, че прародителите му са населявали земята около него. Те са оставили своята история във вид на рисунки, изсечени в повърхностния скален слой на много места по повърхността на монолита. В няколко от пещерите в Улуру има изобразени множество истории от „Времето на сънищата“. Рисунките по стените датират от десетки хиляди години, като са били обновявани многократно от поколенията. Така хилядолетната история и легендите, свързани с това величествено място, се запазват и предават във времето.

Тази вечер , по залез слънце, ще можем да наблюдаваме невероятната промяна на цветовете на Улуру, ще вечеряме, опитвайки местната кухня, и ще се забавляваме с аборигенски традиционен танцов спектакъл. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 7: 16.10.2020 - АЙЕРС РОК - МЕЛБЪРН
Полет от Айерс Рок в 09:05 с междинно кацане в Алис Спрингс и пристигане в Мелбърн в 15:40. Трансфер и настаняване в хотел Batman"s Hill on Collins https://www.batmanshill.com.au. Свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 8: 17.10.2020 - МЕЛБЪРН
Закуска. Сити тур на Мелбърн - Колинс стрийт, Парламента, катедралата Сейнт Пол, Градините Фицтрой с къщата на капитан Джеймс Кук, спортната зона и др. Отправяме се за разходка из Ботаническита градина, където ще имаме време и за обяд (не е включен в цената). Продължаваме към централния площад на Федерацията, преди да се върнем в хотела за кратка почивка. Вечерта трансфер до ресторант Berth Restaurant http://berth.com.au. След вечеря ще се разходим до огромното колело Melbourne Star Observation Wheel, което е съвсем наблизо и от кабината си ще се насладим на гледки от нощен Мелбърн, докато пийваме чай и кафе и похапваме сладкиши. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 9: 18.10.2020 - МЕЛБЪРН - ОКЛАНД
Сух пакет за закуска и ранен трансфер за полет на авиокомпания Quantas от Мелбърн в 08:00 и кацане в Окланд в 13:35. Посрещане на летището от местния ни екскурзовод и сити тур на Окланд. Ще се възхитим на панорамната гледка към града и пристанището от Бастион Пойнт, където се намира мемориалът на сър Майкъл Савидж. Ще посетим морският свят на Kelly Tarlton’s, където ще разгледаме океанските дълбини на Нова Зеландия и ще се изправим лице в лице с невероятен морски живот от Тихия и Южния океан. Ще се приближим до субантарктическите пингвини, а пътувайки под океана по движеща се пътека, ще видим огромни скатове, акули и други дълбоководни същества, включително и кралството на морските кончета. Ще проследим и злополучната експедиция на британския изследовател капитан Уолтър Скот в опита му пръв да открие Южния полюс.
Следва музеят Auckland War Memorial Museum, разположен в една от най-забележителните исторически сгради на Нова Зеландия. Тук ще се запознаем с художественото наследство и културите на народите от Тихия океан, монументалните дърворезби, сгради, канута и таонга (съкровища) на маорите и разнообразието от култури, които сега се комбинират, за да формират богатия гоблен от раса, националност и верую в съвременна Нова Зеландия.

Трансфер до хотел Grand Millennium Hotel https://www.millenniumhotels.com/en/ или подобен, вечеря и нощувка.

Ден 10: 19.10.2020 - ОКЛАНД - РОТОРУА
Закуска. Отпътуване с автобус за Роторуа с междинна спирка пещерата Уайтомо. Днес пътуваме на юг от Окланд към земята на сярата, както често е наричан град Роторуа. Районът е популярен с най-силната геотермална активност е света. Тук на всяка крачка се срещат красиво оцветени горещи извори и гейзери, а бликащата от земните недра гореща вода мирише силно на сяра.

Но първо ще посетим дългите галерии на световноизвестната със светещите си личинки пещера Waitomo Glowworm. Акцент ще бъде разходката с лодка през пещерата, създаваща илюзията за осветено от звездите нощно небе. От Уайтомо продължаваме към термалната страна на чудесата Роторуа. Разположен на брега на езерото, Роторуа е популярно туристическо градче с голямо население от маори,коренното полинезийско население на Нова Зеландия, със своя идентична култура и традиции. Те пристигат от Източна Полинезия в Нова Зеландия с вока (канута) някъде между 1320 и 1350 г. В продължение на няколко века в изолация тези заселници развиват свой език, митология, занаяти и сценични изкуства, различни от другите източни полинезийски култури.

Настаняване в хотел Distinction Rotorua 4* https://www.distinctionhotelsrotorua.co.nz или подобен.
Вечерта трансфер от хотела до атракционния комплекс Mitai Maori Village, където ще се запознаем с маорската култура и ще се насладим на вечеря с традиционна маорска кухня. Нощувка.

Ден 11: 20.10.2020 - РОТОРУА - ОКЛАНД
Тази сутрин след богата закуска следва полудневна обиколка на град Роторуа. Ще посетим резервата Те Пуя и маорския Институт за изкуства и занаяти. Тук ще можем да видим мощни гейзери и кипящи кални басейни, ще се запознаем с традиционните изкуства и култура на маорите. А в Rainbow Springs - уникална витрина на флората и фауната на Нова Зеландия, ще се срещнем с националната емблема - птицата киви.

Следобед потегляме от Роторуа, обикаляйки богатите земеделски земи от региона Вайкато, за да се върнем обратно в Окланд.
Вечерта трансфер до телевизионната кула Скай Тауър, където в ресторант Орбит по време на вечерята ще се наслаждаваме на панорамна гледка към града и двете пристанища, които го заобикалят. Нощувка във вече познатия ни хотел Grand Millennium Hotel 4* или подобен.

Ден 12: 21.10.2020 - ОКЛАНД - СИДНИ - ДЕНПАСАР (БАЛИ)
Закуска. Свободно време за събиране на багажа или шопинг и около обяд трансфер до международното летище на Окланд за полет през Сидни до остров Бали в 14:15. Пристигане в балийската столица Денпасар в 21:05. Трансфер до най-престижния местен курорт Нуса Дуа и настаняване в хотел Melia Bali 5* https://www.melia.com/en/hotels или подобен.

Ден 13: 22.10.2020 - БАЛИ (НУСА ДУА)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка в Нуса Дуа.

Ден 14: 23.10.2020 - БАЛИ (НУСА ДУА)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Късен трансфер до летището в Денпасар.

Ден 15: 24.10.2020 - БАЛИ (НУСА ДУА)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Късен трансфер до летището в Денпасар.

Ден 16: 25.10.2020 - ДЕНПАСАР - ДОХА - СОФИЯ
Полет с Катарски авиолинии от Денпасар в 00:35 за Доха и кацане в Катар в 05:35ч. Отлитане от Доха в 06:50 за България и кацане в София в 12:00.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 10
Срок за набиране на група: 25.09.2020
Условия за записване:
Депозит: 50% от стойността на пътуването
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Нова Зеландия |  Оферти - Окланд |  Екскурзии - Нова Зеландия |  Екскурзии - Окланд |  Екзотична почивка 2024 - Нова Зеландия |  Екзотична почивка 2024 - Окланд

Избрани оферти