Начало / Почивки / Почивки - Рим

ЛУКСОЗНО КРУИЗНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С MSC WORLD SEASHORE - 30/09/23г.

Номер на оферта

/

239716

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Рим-София на 30.09 – 09.10.2023 с АК Bulgaria Air с включен 1 бр. ръчен багаж до 10 кг. + 1 дамска чанта/лаптоп и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.
- Трансфери летище-хотел в Рим, хотел в Рим- пристанище, пристанище- хотел в Рим, хотел в Рим-летище
Водач от фирмата през цялото пътуване
- 1 нощувка със закуски в хотел 3* в Рим на 30.9.2023
- 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Рим на 8.10.2023
- Пешеходна обиколка на Рим с лиценциран екскурзовод на български език - 7 нощувки на луксозния круизен кораб MSC SEASHORE
- Пристанищни такси
- Богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря
- Някои от напитките в бюфет зоната: наливна вода, сокове от диспенсър, американско кафе, чай (налични 20 часа в денонощието)
- Множество забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, шезлонги и кърпи за басейн.
- Програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, Италианска вечер, караоке и т.н.)
- Фитнес център с най-съвременно оборудване
- 14-часа на ден детски клубове за различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)
- Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco.
- Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс"

Цената не включва

- Такса обслужване към персонала - 12 евро на човек, на денонощие, деца 2 – 12.99 години – 6 евро; бебета под 2 години не заплащат такса
- Брегови екскурзии (по желание)
- Напитки, освен упоменатите като включени
- Специализирани ресторанти и барове
- Казино
- Ползване на телефон, интернет
- SPA услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор
- 3D кино, симулатор на F1 и други
- Медицински и фотографски услуги, пране
- доплащане за застраховка (14лв за лица над 65г, 24лв за лица от 75г до 85г)
- Застраховка Отмяна на пътуване
-Градска такса в хотела в Рим 6 евро на човек на вечер.

Програма на пътуването

Маршрут: Чивитавекия/Рим(Италия)/ Палермо (Италия)/ Ибиза (Испания)/ Валенсия (Испания) / Марсилия (Франция)/ Генуа (Италия)/ Чивитавекия/Рим(Италия)
С луксозния круизен кораб MSC Seashore
ВКЛЮЧЕНА ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА РИМ

Цени на човек в двойна каюта промоционални цени до изчерпване на каютите
Вътрешна каюта - 2760 лв.
Каюта с прозорец - 3015 лв.
Каюта с балкон с морска гледка - 3367 лв.

3-ти и 4-ти възрастен: 2490лв (при двама пълноплащащи 1-во и 2-ро дете 0-18г (ненавършени): 1610лв (при двама пълноплащащи ) Доплащане за единично настаняване: 1430лв

ПРОГРАМА:
1 ден /Събота/ Излитане от летище София в 10.10ч с полет FB449 на АК Bulgaria Air за Рим, летище Leonardo da Vinci /FCO/. Трансфер с комфортен автобус до хотела, настаняване. Следобед Туристическа програма по желание: посещение с местен лицензиран екскурзовод на български език на Ватикански музеи и Базиликата Св. Петър
Базиликата Св. Петър От векове наред Базиликата е център на християнството. Често е описвана като най-голямата църква в света. Тя е притегателен център за милиони католици, идващи на поклонение на мястото където според традицията е разпънат на кръст и погребан първият апостол - Св.Петър. Но не само внушителните размери правят това място наистина специално, а също и безценните произведения на изкуството и тайните съкровища, които се съхраняват там.
Ватикански музеи Приблизително пет милиона души годишно посещават най-известния музей в света. Около 28 са залите, които ще ни позволят да се насладим на неописуеми шедьоври като фреските на Сикстинската Капела от Микеланджело, стаите на Рафаел, скулптурите на Лаоконт и на Август, платната на талантливи художници като ФраАнджелико, Перуджино, Гуидо Рени, Караваджо, Рафаел. Ще преоткрием културното наследство, оставено ни от древни цивилизации като етруската и египетската. Ще останем поразени от уменията на майсторите на тъканите гоблени. / 150 лв при минимум 15 туристи - цената включва трансфери, такса вход, такса резервация, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод на български език.
Свободно време. Нощувка в Рим.
2 ден /Неделя/ След закуска, трансфер до пристанището в Чивитавекия (около 1 час). Чивитавекия е морското пристанище на Рим и пристанищен град на древните етруски от 1-вото хилядолетие преди Христа. С етруските са свързани редица географски названия. Тиренско море, откъдето стартира нашето круизно пътешествие, е наречено така от древните гърци, тъй като е било владение на „тирените“ - гръцкото название на етруските. В Рим етруските са били наричани „туски“, което по-късно е намерило отражение в наименованието на една от административните области на Италия – областта Тоскана. Всичко тук отразява славата и силата на хора, управлявали света. Настаняване в круизния кораб MSC SEASHORE. В 18:00 отплаваме.
3 ден / Понеделник / ПАЛЕРМО/Италия/ 10,00 – 18,00ч Корабът акостира на пристанището в град Палермо на остров Сицилия. Градът е основан през 8-ми век пр.н.е. от финикийците. В Палермо има средновековни паметници с арабски и византийски архитектурни елементи, романски, готически и барокови дворци и църкви. Възможност за допълнителна екскурзия.
4 ден /Вторник/ ОТКРИТО МОРЕ През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на лукса и забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.
5 ден /Сряда/ ИБИЗА /Балеарски о-ви/ 11,00 – 23,00ч/ Корабът акостира на остров Ибиза, благословен с множество зашеметяващи плажове и гъсти борови гори. Островът е център на испанския нощен живот. Ибиса отдавна привлича хедонистични герои и богати бохеми, а в днешно време това е необикновената клубна сцена, която повечето хора идват тук, за да изживеят. Ибиза може да има силни претенции да бъде клубната столица на земното кълбо. През лятото много диджеи от световна величина включват в турнетата си клубовете на Ибиза. Много от тях представят точно тук новите си песни или албуми.
Колосални средновековни стени пазят лабиринта от калдъръмени улици на стария градски квартал Dalt Vila, включен в списъка на ЮНЕСКО. Стените достигат драматична кулминация при главния вход на арката, внушителния Portal de ses Taules. Точно отвъд е елегантният Pla?a de Vila, който е облицован с ресторанти и кафенета и създава възхитителна обстановка за някои тапас или храна. Разходката нагоре си заслужава.
6 ден /Четвъртък/ ВАЛЕНСИЯ/Испания/ 07,00 – 16,00ч Корабът акостира в красивия град Валенсия. Градът е основан от римляните през 137г. пр.н.е. под името Валентия. През 15-16век Валенсия е важно пристанище на Средиземно море. Валенсиански банкери отпускат заеми на кралица Исабела за финансиране пътуването на Христофор Колумб през 1492г. Градът е известен с борсата за коприна, като последно търговско пристанище по пътя на коприната. Възможност за допълнителна екскурзия.
7 ден /Петък/ МАРСИЛИЯ/Франция/ 13,00-19,00ч Корабът акостира в Марсилия, вторият по население френски град и първи по територия. Градът е основан през 6-ти век преди Христа като гръцка колония под името „Масалия“. Пристанището на Марсилия, най-голямо в Средиземно море, е основна притегателна сила и средището на града. Двете кули, някога пазели неговия вход, днес са превърнате в рибен пазар и превъзходни рибни ресторанти. Главната улица започва оттук и дава възможност за разходки или отпочиване в някое кафене, отпивайки популярния за Южна Франция ликьор „пастис“ и наслаждавайки се на гледките към пристанището. В сърцето на залива на Марсилия се намира една от забележителностите на града – замъкът Иф, построен през 16 век и известен от романа „Граф Монте Кристо“ на Александър Дюма. По време на Френската революция доброволци от Марсилия, изпратени в Париж, пеели марша на Рейнската армия, който покрай тях става известен като Марсилезата и се превръща в национален химн на Франция. Възможност за допълнителна екскурзия.
8 ден /Събота/ ГЕНУА/Италия/ 09,00 – 17,00ч Корабът акостира на пристанището в град Генуа.
Градът е столица на региона Лигурия, разположен на брега на Лигурско море.
Основните забележителности в централната част на Генуа включват площада Ферари, на който се намират операта (teatro Carlo Felice), двореца на дожовете (Palazzo Ducale) и къщата, за която се предполага, че е роден Христофор Колумб. Улицата Strada Nuova в стария град, е част от списъка на ЮНЕСКО. През XVI век там са построени дворците Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Grimaldi и Palazzo Reale, които са били домове на елита на Генуа. На Strada Nuova се намират още известния арт колеж и музея Strada Nuova. Забележителна е строената през XII век от бял и черен мрамор Cattedrale di San Lorenzo, Пристанището на Генуа е най-старата част на града, древния фар Torre della Lanterna – най-старата подобна структура в света, върху нея е изрисуван символа на Генуа, музея за ориенталски изкуства, притежаващ най-голямата колекция, свързана с ориенталски изкуства в Европа и огромния аквариум, втори по големина в Европа, разположен до старото пристанище. Интересни са дворците на известната генуезка фамилия Дория. Родният град на велики личности, като Христофор Колумб и композитора Паганини. Възможност за допълнителна екскурзия до световноизвестния курорт Портофино.
9 ден / Неделя /ЧИВИТАВЕКИЯ/РИМ/Италия/ След закуска слизаме на пристанището в Чивитавекия. Трансфер с комфортен автобус до центъра на Рим. Отправяме се на обзорна обиколка с лиценциран екскурзовод на български език „Рим, съкровища и тайни“ включена в цената. Нека да започнем с фонтан Треви, Пантеона, площад Испания, Колизеумът - символ на величието и непобедимостта на Caput Mundi – фото пауза. Най-голямата и най-добре запазената древна арка, Арката на Константин, издигната през 315 г.н.е по случай десет години от властването на императора и в памет на победата му над Масенций. Ще продължим към сърцето на Рим Циркус Максимус – най-големият стадион за състезания с колесници. Гледка към най-древното място на града: Палатинския хълм, там където според легендата се е намирала пещерата, в която вълчицата е кърмила Ромул и Рем и там където римските императори са строели разкошните си резиденции. Трансфер до хотела, настаняване. Свободно време. Нощувка в Рим.
10 ден / Понеделник /РИМ-София/ След закуска трансфер до летището. Полет за София в 11.50 часа. Кацане на летище София в 14,40ч.
ПО ЖЕЛАНИЕ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Палермо
Пешеходна разходка в Палермо / PMO20 - продължителност 2часа / Тази привлекателна програма ни дава възможност да разгледаме пеша забележителностите на Палермо, столицата на Сицилия. Нашата пешеходна обиколка с местен екскурзовод започва на Via Francesco Crispi, голям булевард, водещ до Piazza XIII Vittime и неговия паметник на 13 жертви на прословутата мафия. Там е предвидена кратка фото пауза, след което ще продължим разходката си по Via Cavour, покрай добре познатите Teatro Massimo и Quattro Canti, осмоъгълен площад, ограден от редица барокови сгради. Ще видим също Piazza Pretoria и Piazza Bellini по пътя към древния пазар Vucciria и Piazza San Domenico. Ще се насладим на автентичния вкус на сицилианска гранита и каноли, включени в цената. Цена: 39 евро /76лв/ възрастен, 27 евро /53лв/ дете 3-13г
Ибиза
Обзорна обиколка на остров Ибиза / IBI01– продължителност 4часа / Напускаме пристанището за автобусен трансфер до "Las Salinas" (солници), първоначално широко езеро, а днес поредица от малки лагуни и басейни. Това място е от голямо историческо значение за римляните, които разбират значението на солта като търговска стока. Ще продължим към планинското село Сан Хосе, за да се полюбуваме на прекрасната му църква от 18-ти век (само за външно посещение), преди да спрем в Сан Антонио, старо рибарско селище и популярна туристическа дестинация. Ще се насладим на живописна обиколка на селото, като разгледаме китната брегова линия, преди да се върнем в Ибиса. Тук ще посетим обекта на ЮНЕСКО за световно наследство на стария град на Ибиса, "D"Alt Vila", откривайки неговите тесни улички и бели къщи. Цена: 52 евро /102лв/възрастен, 36 евро /70лв/ дете 3-13г

Валенсия

Панорамна обиколка и шопинг / VAL15– продължителност 4часа / Полудневна автобусна екскурзия. Първо ще се върнем назад във времето и след това ще изкривим времето направо в бъдещето в тази забавна обиколка на Валенсия, която започва от прекрасния исторически квартал на града, за да разгледаме някои от ключовите му сгради. Наред с поставянето на покрив над главите на търговци на пазара, продаващи прясна риба, месо, плодове, зеленчуци и продукти от цяла Испания, красивата сграда в стил Арт Нуво на Централния пазар е една от най-старите в Европа. Старата борса за коприна, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, превъзходен пример за светска готическа архитектура е не по-малко впечатляваща. След това нашата разходка из града ще ни отведе до катедралата на Валенсия, сграда в преобладаващо готически стил, която е осветена през 1238 г. Отпътуваме към Модерната Валенсия. Тук ще се насладим на малко свободно време, може би да разгледате мол Agua или El Cortes Ingles, някои от най-модерните търговски центрове в града. Цена: 65 евро /127лв/ възрастен, 46 евро /90лв/ дете 3-13г
Марсилия
Пешеходна разходка в Марсилия / MRS20 - продължителност 2часа / С шатъл автобус ще стигнем до центъра на града, след което обиколката продължава пеша. Преминавайки през предимно пешеходна зона, разходката с местен екскурзовод започва в подножието на стария град и завършва в най-високата му точка, с информация за историческото минало на града, докато вървим. Основните забележителности включват кметството от 17-ти век, H?tel de Cabre от 16-ти век, великолепната катедрала Saint Mary Major, завършена в края на 19-ти век, и форт Saint-Jean, построен през 1660 г. по заповед на Луи XIV. Ще имаме и малко свободно време, за да разгледаме района на старото пристанище, преди да хванем шатъл автобус обратно до кораба. Цена: 39 евро /76лв/ възрастен, 27 евро /53лв/ дете 3-13г
Екс ан Прованс / MRS02 - продължителност 4часа / Ще напуснем пристанището на Марсилия и след 40 минути път с автобус ще се озовем в прекрасния град Екс ан Прованс. Екскурзията започва с посещение на прочутата катедрала и градини на Св. Спасител от XII век. Катедралата е построена на мястото на римски храм и датира от период, който обхваща XI и XIII век. С богато украсен портал в готически стил и изящно издълбани врати, катедралата е оградена от север от недовършена кула. Ще се насладим на приятна разходка (1,5 часа) през историческия център на града, преди да стигнем до известния квартал Мазарино, жилищен квартал, създаден от брата на кардинал Мазарин през последната половина на XVII век за дворянството на Екс ан Прованс. Свободно време за шопинг. Цена: 59 евро /116лв/ възрастен, 41 евро /80лв/ дете 3-13г
Генуа
Портофино и очарователните гледки към Лигурската ривиера / GOA29T– продължителност 7часа / Автобусна екскурзия до световноизвестния курорт Портофино Цена: 72 евро /141лв/ възрастен, 50 евро /98лв/ дете 3-13г
Панорамна обиколка на Генуа / GOA18T– продължителност 3часа / Автобусна екскурзия. Благодарение на славното си минало и колекция от богато украсени сгради, Генуа също носи името „La Superba“ – италиански за „Гордият“ – и именно тази красота на град Генуа ще изследваме по време на тази спокойна обиколка на забележителностите. Нашата обиколка с автобус и местен екскурзовод започва от пристанището и ни отвежда покрай исторически сгради като родното място на Колумб и Palazzo San Giorgio от 13-ти век, след което продължава надолу по крайбрежната улица Corso Italia, за да стигнем до живописния квартал Boccadasse. Ще имаме малко свободно време, което да прекараме в това красиво пристанище, заобиколено от цветните къщи на местните риболовци. Когато продължим отново, ще преминем през жилищния квартал Албаро и ще зърнем площад Томазео и Пиаца Витория, докато се отправяме към историческия площад Пиаца де Ферари, главният площад на Генуа. Тук е предвидена друга почивка, по време на която можем да разгледаме сами стария град и катедралата Сан Лоренцо или Палацо Дукале, Двореца на дожите. Отправяме се с автобуса нагоре по хълма Кастелето за прекрасни панорамни гледки към град Генуа, фото пауза. Цена: 34 евро /67лв /възрастен, 31 евро /61лв/ дете 3-13г



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Почивки - Италия |  Почивки - Рим |  Круизи 2024 - Италия |  Круизи 2024 - Рим

Избрани оферти