Начало / Почивки / Почивки - Канкун

Почивка в Мексико с включена екскурзия до Чичен Ица, 17.11.2024г.

Номер на оферта

/

203040

Дати & цени

17 ноември 2024 г. - Цена от 3869 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София - Истанбул - Канкун - Истанбул – София
• Кетъринг на борда на самолета
• Чекиран багаж 2 по 23 кг. на човек + 6-7 кг. ръчен багаж
• 7 Нощувки в хотел 5* на Ривиера Мая на All Inclusive база на изхранване
• Трансфери летище – хотел – летище
• Обслужване на място на български език
• Екскурзия до древния град на маите Чичен Ица, затворен тур само за групата
• Горивни такси
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек

Цената не включва

• Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване
• Лични разходи
• Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19.
• Допълнителни екскурзии (виж по-долу)

Програма на пътуването

Цена от 3,869 лв. на човек в двойна стая

Дати: 17 - 26.11.2024 - Има места
================================================================

Какво по-добра комбинация от почивка на фините светли плажове на Ривиера Мая в съчетание със запознаване с древното наследство на маите - Чичен Ица и с учението на толтеките от полуостров Юкатан? Всичко това предлага нашата оферта, включваща полети, трансфери и настаняване, както и екскурзия само за групата до древния град Чичен Ица - един от най-впечатляващите археологически обекти в световен план.


Комплекс Barcel? Maya Grand Resort е разположен на един от най-красивите плажове на Карибите, който се разпростира на 2 км през Ривиера Мая. Комплексът отговаря на изискванията и очакванията на всички свои гости и дори ги надминава със своите гостоприемност, качествено обслужване, добра поддръжка и не на последно място - изключително богат All inclusive. Територията му е обща за 4 хотела – така отсядайки в един от тях можете да се възползвате от съоръженията и предимствата на всички останали - Barcel? Maya Beach, Barcel? Maya Carribean, Barcel? Maya Colonial и Barcel? Maya Tropical.
All-Inclusive програмата предлага 24-часова възможност за храна в 3 ресторанта и напитки в 3 бара ( до 00:00 часа). U-Spa Wellness & Fitness Centre ( 07:00 – 22:00) разполага със сауна, парни бани, тропически душовем, джакузи, зона за релакс, масажни зали, зали за йога, модерен фитнес. На територията на комплекса са разположени и 8 басейна, а срещу допълнително заплащане може да се използва аква-парк Pirates Island Water Park и сърф – басейна със специални вълни, които се намират в Maya Mall. ПАк там и срещу заплащане гостите на комплекса могат да се развличат с покупки в B-Fashion shop, The Gift Shop, с боулинг или видео – игри, или хапване в La Trattoria Ristorante Italiano или Tokyo Japanese Restaurant. И накрая, за спомен, да си закупят сувенир от Plaza Mexicana Culture & Handcraft, който предлага ръчно изработени изделия от всички 32 мексикански щата.
В стаите на Barcel? Maya Beach 5* (39 м2): сейф, ТВ, WI-FI, сешоар, тоалетни принадлежности, халати, балкон, ютия, телефон, климатик, мини-бар със зареждане на минерална вода, сет за кафе / чай.

Програма:

1 ден - София - Истанбул - Канкун
Явяване на летище София в 19:30 за полети до Канкун през Истанбул. Отпътуване за Истанбул в 21:35. Пристигане в Истанбул в 00:00. Престой на летище (багажа не се получава).

2 ден - Канкун / Ривиера Мая
В 02:30 - отпътуване за Канкун. Пристигане в Канкун в 13:00. Получаване на багажа. Посрещане. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.

3 ден - 8 ден - Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за почивка или *по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
ДЕН 4: Ривиера Мая, екскурзия до Чичен Ица (включена в цената).
Закуска. Екскурзия до древния град Чичен Ица - едно от седемте нови чудеса на света, с включен обяд.
Древният град Чичен Ица е един от най-впечатляващите археологически обекти в Мексико. По време на пътуването се посещават един от Sacred Cenote или "свещен кладенец", намиращ се в средата на джунглата, скрит сред дивна растителност. Възможност за плуване с сладководните води, пазещи тайните на древни цивилизации. Следва вкусен обяд на шведска маса с типични ястия от кухнята на Юкатан и отпътуване към археологическия обект Чичен Ица.
Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан, датираща от VI в. след новата ера, Бог Кукулкан на маите. Височината на пирамидата е 30 м., а дължината на страните ? е 55 м. Има стълба с 365 стъпала, водеща нагоре, символизиращи дните на годината. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и днес. Посещение на намиращите се наблизо Храм на черепите, Храм на ягуара, игрището, площада с хилядата колони, свещенната стена, легендарната обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар. Името „Чичен Ица“ означава „При устието на кладенеца на Ица“. Това произлиза от "chi", което означава "уста" или "ръб", и ch?en или ch?e?en, което означава "кладенец". Itz? е името на етническа група, която е придобила политическо и икономическо господство по тези земи.
Отпътуване обратно към Ривиера Мая. Пристигане в хотела около 17:00-17:30 ( според движението на групата). Вечеря. Нощувка.

9 ден - Канкун - Истанбул - София
Закуска. Около 10:00 - трансфер до летището за полет до Истанбул. Отпътуване за Истанбул в 14:30.

10 ден - Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 10:35 ( не се получава багажа). Престой на летище. Отпътуване за София в 14:45. Пристигане в София, Т2 около 15:00.
Край на програмата

========================================================

Цени:


х-л Barcelo Maya Grand Resort 5*,

• На човек в двойна стая Superior Garden View - 3 869 лв.
• На дете до 11г. с двама възрастни - 3359 лв.
• На трети човек в двойна стая - 3 811 лв.
• На човек в единична стая - 4 619 лв.

-------------------------
Забележки:
1. Цената е в лева, на човек, на All inclusive.
2. Дете/ трети възрастен се настанява на допълнително легло САМО при възможност. Обикновено двойната стая се състои от 2 легла персон и половина.




Условия за резервации:
• При записване се внася депозит от 900 лв. на човек
• Доплащане: до 30 дни преди пътуването.


СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа с изключение на такса за резревация в размер на 100 лв на човек.;
• между 89-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
• при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 3 месеца преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.


Разписание:

TK 1030 17NOV София-Истанбул 21:35 00:05
TK 0181 18NOV Истанбул-Канкун 02:25 13:00+1
TK 0181 25NOV Канкун-Истанбул 14:30 10:35+1
TK 1031 26NOV Истанбул-София 14:45 15:05

Превозвач: Турски авиолинии.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на разписанието от страна на превозвача.

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:
• При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 14 дни от деня на анулацията;
• При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК.
• При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка, свързана с COVID 9 или друго, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
• Опит за самоубийство или самоубийство;
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения, масови събития, които засягат множество хора за едно и също време

Допълнителни турове:


• Парка Ешкарет (Xcaret) – Ривиера Мая - Цена: 210 щ.д., Включва: обиколка и обяд.

Xcaret е природен парк с повече от 50 атракции за всички възрасти, идеален за цялото семейство. Тук можете да плувате в подземни реки, да се разхождате по пътеки в средата на джунглата и да обикаляте
мистериозни пещери. Можете да открийте нови цветове в градината на пеперудите и мистериите на морското дъно в аквариум Кораловия риф. Ще имате възможността да видите животинските видове на региона ягуари, фламинго и много други екзотични птици. В парка има няколко атракциона, които трябва да посетите, като древните останки от руините на маите, Музея на Мексико за популярно изкуство, класическа хасиенда и Параклис Гуадалупе (Guadalupe Chapel). Насладете се на мексиканската култура с предиспански танци, charrer?a и великолепното представяне на шоу програмата Xcaret M?xico Espectacular, с участието на повече от 300 артисти. В Xcaret Riviera Maya има голямо разнообразие от ресторанти, с типична традиционна кухня и не само. Ако желаете ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица.
Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.


• Tulum - полудневна - Цена: 80 щ.д. ( мин. 8 човека) Без обяд.

Посетете една от най-важните археологически зони за културата на маите: Тулум. Както и плажът Тулум, обявен за четвъртият най-красив в света!
Какво включва: Трансфери за малки групи, вход за Тулум, сертифициран водач.
Какво е необходимо: Затворени обувки, допълнителна дрехи за смяна , бански костюм, слънцезащитен крем, кърпи и пари в брой или кредитна карта за допълнителни разходи.
Времетраене: Приблизително 6 часа включвайки трансферите.

• Тour Xenote - целодневна - Цена: 150 щ.д. Включва: обяд и екипировка на шнорхелинг.

Обиколката Xenotes съчетава вълнението от експедиция до четири сеноти ( природни кладенци под земята) в сърцето на джунглата и контакт с природата чрез приключенски дейности във всяко едно от тях: спускания, zip line, каяк и водни изследвания.
На изхода на първия сеноте, можете да се насладите на вкусен сладък хляб и топли напитки. За обяд се предлага оригинален пикник в средата на джунглата. Това е обиколка, която се провежда в малки групи, за по-голям комфорт и съжителство между участниците.

Какво включва: Трансфери, посещение на четири различни вида сеноти с дейности като спускане, zipline, каяк и плуване, кафе, вода Jamaica и сладък хляб на изхода на всеки от сенотите, пикник за обяд ( включва супа в стил жулиен, студен бар с качествени меса и сирена, поднесени с разнообразни селски хлябове и топинги, за да приготвите сами ястия, придружени със салати.), вода, кафе и бира. Спасително жилетка, хавлии, тоалетни, съблекални и душове.

Какво е неоходимо: Слънцезащитен крем, слънчеви очила, бански костюм, сандали, шапка, допълнителна дрехи за смяна и пари в брой или кредитна карта за екстри.
Времетраене : Приблизително 9 часа включвайки трансферите.
Забележки: Забранена е за деца под 6-годишна възраст, бременни жени, хора с проблеми с кръста, астма, хипертония и диабет и на Zip line минималната височина е от 1,40 и 40 кг.

• Tour Xenses - полудневна - Цена: 120 щ.д.

Xenses е парк с повече от 15 дейности, които да извършите във фантастично пътешествие по суша, въздух и вода, за да активирате отново сетивата и е идеален за наслада от непознати преживявания.
Отпуснете се и се увлечете от преживявания, пълни с предизвикателства за ума, да изследвате нови усещания и да осъзнаете всичко, което тялото може да почувства; само по този начин ще се почувствате като Сенсей, владетел на сетивата.

Какво включва: Трансфер хотел-парк-хотел
Не включва : Не са включени храна и напитки
Какво е необходимо: Удобни обувки и дрехи, бански костюм, кърпа, слънцезащитен крем, пари в брой или кредитни карти за допълнителни разходи
Времетраене : 6ч, включвайки трансферите.

• Isla mujeres - Островът на Жените - целодневна - Цена : 130 щ.д. Включва : обяд с напитки.
Тур за забавление на парти катамаран, музика и шнорхелинг.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане и 2 свободни страници.
• За деца под 18г., пътуващи без единия родител - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 2 копия). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Офертата важи при минимум 16 туриста;
• Срок за уведомление за несъбран минимум – 60 дни преди заминаване.
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
• Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, идентични по категория и качество;
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Промяна на цената е възможна при промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мексико.

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Допълнителна информация

Цените са с отстъпка за "ранни записвания" и са валидни за резервации до 30.04.2024г.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Почивки - Мексико |  Почивки - Канкун |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Канкун

Избрани оферти