Начало / Почивки / Почивки - Ривиера Мая

Нова година 2025 в Мекскико –All inclusive на Ривиера Мая

Номер на оферта

/

241771

Дати & цени

27 декември 2024 - 05 януари 2025 г. - Цена от 5190 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул – Канкун – Истанбул– София с вкл. 25 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
7 нощувки на база All Inclusive в района на Ривиера Мая - Barcelo Maya GRAND 5* (корпуси Beach, Caribe, Tropical, Colonial) или подобен;
Изхранване: 7 All Inclusive;
Всички трансфери по програмата;
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
Водач-преводач от агенцията – при група мин. 15 туристи.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Новогодишна вечеря – 230 лв. на възрастен.( Заплаща се задължително от България);
допълнителни екскурзии;
Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване в хотела на Ривиера Мая. Заплаща се задължително, лично от пътуващите!
Еко такса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване в хотела на Ривиера Мая. Заплаща се задължително, лично от пътуващите!
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Такса обслужване за местните гидове и шофьори – 10 долара на човек (събират се на летище София).

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Ранни записвания до 31.05.2024


1 Ден, 27.12.2024, София - Истанбул
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Мексико през Истанбул.

2 Ден, 28.12.2024, ИстанбулКанкун – Ривиера Мая
Полет ИстанбулКанкун (с технически стоп в Мексико сити). Пристигане на международното летище Канкун около обяд. Оформяне на митнически формалности и трансфер до хотела в Ривиера Мая. Настаняване. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка

3 Ден, 29.12.2024, Ривиера Мая
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и самостоятелни занимания.

По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до археологическия обект Тулум.
Градът е още от пре-колумбовата епоха от времето на маите. Бил е главно пристанище на градът-държава Коба. По времето на маите, градът се е наричал Зама, което в превод означава “градът на зората”, тъй като гледа на изток, откъдето изгрява слънцето. Самото име Тулум, с който е известен днес, на езика маите означава “стена”, “ограда”, явно заради стратегическото местоположение и укрепленията по брега на Карибско море. Архитектурата е типична за маите, които са населявали източното крайбрежие на Юкатан. Руините са разположени на 12-метрови и градът е един от последнит, построени и обитавани от маите. Своят разцвет достига между 13-ти и 15-ти век, като маите продължават да обитават Тулум около 70 години началото на испанската колонизация. Окончателно градът е изоставен до края на 16 век. Тулум е едно от най-добре запазените крайбрежни поселения на маите и днес е популярен обект сред туристите. Минимален брой участници – 10. Ориентировъчна цена – 100 USD. Подлежи на препотвърждение! Нощувка.

4 Ден, 30.12.2024, Ривиера Мая
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и самостоятелни занимания.

По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до археологическата зона Чичен Ица.
Днес, за най-запалените пътешественици и авантюристи сме предвидили посещение на едно от новите 7 чудеса на света – Чичен Итца. Това свещено място е било един от най-големите центрове на маите на полуостров Юкатан. През близо 1000-годишната му история различни народи са оставили своя отпечатък в града. Визията на маите и толтеките за света и вселената се разкрива в техните каменни паметници и художествени произведения. Сливането на строителните техники на маите с нови елементи от централно Мексико прави Чичен-Ица ??един от най-важните примери за цивилизацията на маите и толтеките в Юкатан. Мистерията на Чичен Итца се крие донякъде в останките на една древна пирамида, наречена Кукулкан, известна още като Ел Кастило. Археолозите отдавна знаят, че тази мистериозна структура крие втора пирамида в стените си, но новата технология е открила нещо странно: трета пирамида във втората.
Маите са били велика цивилизация, но никога не са имали обединена държава или империя като инките или ацтеките. За сметка на това всеки един техен град се е борил за надмощие над останалите и това е водело до възходи и падения. В крайна сметка всичките величествени постройки в някой момент от своето съществуване са процъфтявали и след това мистериозно изоставени. И Чичен Ица е ярък символ на тяхната изчезналата цивилизация.
След като разгледаме Чичен Итца ще имаме време за обяд, а след това възможност да посетим Сеноте Ик Кил, наподобяващо подземно езеро. Сеноте е нещо специфично за полуостров Юкатан. Представлява дълбока и широка яма в земята, която има кръгла форма и е пълна с вода. Сеноте се образуват от сриването на пещери. Точно за това те могат да варират по размер, форма и дълбочина. Някои от тях са като малки локви, а други са широки естествени басейни пълни с подводни пещери и проходи. След като дупката се оформи, за да стане на сеноте, тя веднага се запълва с чиста и прясна, най-вече подземна вода. Хората обичат да се наслаждават на тези естествени басейни, а сеноте с подводни пещери също така са страхотни места за гмуркане. В цената не е включена входната такса за Сеноте Ик Кил – 12 USD на човек, заплаща се по желание (подлежи на препотвърждение).
Минимален брой участници – 10. Ориентировъчна цена – 125 USD. Подлежи на препотвърждение! Нощувка.

5 Ден, 31.12.2024, Ривиера Мая – посрещане на новата 2025 г.
Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания или релаксираща почивка на плажа.
Вечерта – празнична новогодишна вечеря. Честита Нова Година 2025!

6 Ден, 01.01.2025, Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания или релаксираща почивка на плажа.

7 ден, 02.01.2025, Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания или релаксираща почивка на плажа.

По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до тематичния парк Xcaret (Ешкарет).
Xcaret е сред най-добрите тематични еко паркове не само в Мексико, а и в света. Предлага повече от 50 природни и културни атракции, които са подходящи за цялото семейство – от най-малките до най-големите. Паркът е разположен на площ повече от 1200 декара и предлага незабравими преживявания за своите посетители. Условно е разделен на няколко зони:
Руини от времето на маите - Копан, Храма на войните и Храм на Игуаната, където ще се докоснете до богатата история на древната цивилизация на маите.
Живописен Карибски плаж – тук ще имате възможност да се насладите на един от най-красивите плажове в Мексико – фин бял пясък, тюркоазени води. Идеално място за плуване, шнорхелинг и слънчеви бани.
Аквапарк – тук ще намерите изобилие от водни атракции – водни пързалки, подводна река, басейн с вълни, детска зона.
Природен резерват – защитена територия, която се обитава от повече от 50 местни вида птици, над 20 вида риби, костенурки, маймуни и пеперуди.
Еко пътека – пътека сред гъстата тропическа гора, където ще можете да наблюдавате в тяхната естествена среда представителите на местната флора и фауна.
Мексикански улици – В парка са изградени няколко традиционни мексикански улици. Тук ще можете да се потопите в традиционната мексиканска култура, да се насладите на улични музиканти, да посетите различни занаятчийски щандове, да намерите най-доброто от мексиканската кухня.
Ресторанти и заведения за хранене – Това е мястото за всички, които искат да експериментират и да се докоснат до неподправения вкус на местната кухня. От ресторанти до щандове за бързо хранене – всеки ще открие своето любимо местно ястие.
Традиционен пазар – тук е мястото, където ще може да закупите сувенири и традиционни местни стоки, незабравим спомен от Вашето пътешествие до Мексико. Ръчно изработени занаятчийски изделия, керамика, текстил, бижута – всеки ще открие най-добрия подарък за себе си и своите близки.
Представления и възстановки на традиционни ритуали – ще имате възможност да станете свидетели на редица представления, които пресъздават мексиканското културно наследство – Полета на ягуара, Танци с водни кончета и др. По-късно ще може да присъствате и на вечерното шоу Xcaret Mexico Espectacular, представление с повече от 300 артисти.
Паркът е ангажиран с опазване на околната среда и насърчаването на устойчив туризъм. Активен участник е в проекти и инициативи за защита на местната флора и фауна, местообитанията, както и за намаляване на човешкото въздействие върху околната среда.
Без водач. Ориентировъчна цена – 170 USD. Подлежи на препотвърждение! Нощувка.

8 ден, 03.01.2025, Ривиера Мая
Закуска. Последен ден преди полета за връщане. Свободно време за самостоятелни занимания или релаксираща почивка на плажа.

9 ден, 04.01.2025, Ривиера МаяКанкун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Канкун за полет до Истанбул.

10 ден, 05.01.2025, Истанбул - София
Пристигане в Истанбул. След кратък престой, полет за София. Добре дошли у дома!

Хотели по програмата:
Ривиера Мая - Barcelo Maya GRAND 5* (корпуси Beach, Caribe, Tropical, Colonial) или подобен;

Полетно разписание:
TK1030 27DEC SOFIST 21:35- 00:05+1
TK 181 28DEC ISTCUN 02:25- 13:00
TK 181 04JAN CUNIST 14:30- 10:35+1
TK1031 05JAN ISTSOF 14:45- 15:05

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Ривиера Мая |  Почивки - Мексико |  Почивки - Ривиера Мая |  Нова година 2024 - Мексико |  Нова година 2024 - Ривиера Мая

Избрани оферти